Lectura transformă copiii în oameni mari

Afis_tur_ciclist_Asociatia_Curtea_Veche-565x800 (1)

Stiu că uneori vi se pare că se fac prea multe campanii de strângeri de fonduri în care, cei care vă cer să donați ceva, nu se implică altfel decât cerând. De data asta, lucrurile stau altfel și merită să donați, atât pentru cauza în sine cât și pentru implicarea alteței sale regale Principele Nicolae al României și a campionului nostru național la ciclism, Alex Ciocan în acest proiect caritabil. Între 23 aprilie şi 3 mai 2015, Alteța Sa a pedalat 1000 de kilometri împreuna cu ciclistul Alex Ciocan și cu alți bicicliști, pornind de la Sighetu Marmaţiei şi continuând în Dej, Cluj Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Sinaia, București, Călărași şi Constanța. Scopul acestui tur este strângerea de fonduri pentru implementarea unui proiect naţional, programul „Cărţile copilăriei” ,  care să-i apropie pe copii de lectură.

Chiar dacă aflați de proiect la fel de târziu ca și mine și nu mai puteți pedala alături de personalitățile mai sus amintite, ajutându-le sa susțină cauza, puteți totuși dona o sumă cât de mică de bani pentru a asigura accesul la carte si lectură copiilor de pretutindeni din România. Chiar dacă turul Cărțile copilăriei pe bicicletă se încheie astăzi, conturile rămân deschise pentru toți cei care cred că în putere cărților și doresc să susțină dreptul la lectură, la visare și evoluție, al tuturor micuților ai căror părinți nu își permit să le cumpere o carte sau refuză să o facă pentru că nu îi cunosc valoarea și potențialul de a transforma oamenii.

V-ați săturat să vedeți la TV familii de la sat care vin și spun că nu se descurcă să mai crească cei zece copiii pe care îi au. Noi putem schimba viitorul. Putem face ca acești zece copii, să nu facă fiecare alți zece copii, cărora să nu le poată oferi nimic. Zece copii care vor avea la dispoziție cărți, își vor largi orizonul cunoașterii, își vor îmbunătăți exprimarea, vor descoperi că există lumi mai bune chiar dacă nu sunt perfecte, vor visa la ele și tot cărțile le vor deschide calea către ele. Poate că, acești doi-trei lei pe care tu îi donezi astăzi, vor face din copilul trist de azi un om mare, un om realizat. Manual școlar nu e suficient a le dezvolta mintea și a le deschide un univers spre care să tindă. E nevoie de cărți, de cărți adecvate vârstei lor, cărți prin intermediul cărora să experimenteze sentimente noi și să descopere lumi despre care poate nici nu știu că există.

atelierulfamiliei.ro

Cartea e cea mai bună și mai ieftină metodă de educarea moral un copil/ tânăr; ea ajută puiul de om să viseze la o lume mai bună, să își depășească condiția și să devină omul mare pe care, privindu-l, te vei simți mândru gândindu-te că donația ta a contribuit la ceea ce este el astăzi. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură “Cărțile copilăriei”, prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate. Cărțile de ieri pot transforma copiii de azi în oamenii de maine, în viitorul unei țări mai bune.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Hacman Mariana
    • 03/05/2015
    Răspunde

    Ai mare dreptate Cris!Lectura ajuta foarte mult!De apreciat gestul celor care incurajeaza acest proiect!In ziua de astazi putini sunt cei care mai citesc o carte….ma bucur totusi ca fiica mea se numara printre copiiii care adora lectura,se relaxeaza citiind!Ar trebui sa contribuim cu totii sa sustinem acest proiect,sa facem ceva pt ca tinerii din ziua de astazi sa lase la o parte tel,tabletele,calculatoarele si sa citeasca macar o carte lunar,daca nu au timp saptamanal,nu zic ca calculatorul nu e util dar prea multi copii stau cu orele la calculator,jucandu-se sau mai stiu eu ce…Apreciez copiii care nu-si permit sa cumpere carti dar se duc si stau cu orele la biblioteca sa citeasca!…pe cand altii au acasa propra biblioteca si nu au citit macar un sfert din carti…

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 04/05/2015
    Răspunde

    Lectura te ajuta sa–ti dezvolti cultura generala,asa am facut si noi,citeam mult,asa ar trebui sa faca toti copiii,macar ce li se da la scoala la ora de lectura.Acest lucru i-ar ajuta sa se exprime mai usor,ar sti sa lege o conversatie.Un proiect ce merita toata lauda,felicitari!

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 04/05/2015
    Răspunde

    Lectura te ajuta sa–ti dezvolti cultura generala,asa am facut si noi,citeam mult,asa ar trebui sa faca toti copiii,macar ce li se da la scoala la ora de lectura.Acest lucru i-ar ajuta sa se exprime mai usor,ar sti sa lege o conversatie.Un proiect ce merita toata lauda,felicitari!

    • Rodica Granpier
    • 04/05/2015
    Răspunde

    Un proiect minunat care cred ca trebuia mediatizat mai mult,felicitari oricum tuturor care au pus umarul pentru realizarea lui…..lectura ne tine mereu in forma,ajuta creierul copilului sa se dezvolte sanatos,multumesc tatalui meu care mi-a transmis aceasta frumoasa pasiune <3

    • Mihaela
    • 06/05/2015
    Răspunde

    O initiativa foarte frumoasa despre care am aflat cam tarziu, dar care m-a bucurat enorm pentru ca miscarea a fost combinata cu daruirea.

    • Mihaica Iuliana
    • 06/05/2015
    Răspunde

    Asa este Criss, cartea te face om, lectura te face om. Acest mit este cunoscut inca din vechile timpuri, toti cei care l-au urmat au triumfat. Dar in zilel noastre sunt elevi carora li se da cartea in mana si nu stiu sa o pretuiasca si la ce sa o foloseasca. Pacat de cei care nu o au si nu au sansa de a cunoaste beneficiile lecturii.

    • Mihaica Iuliana
    • 06/05/2015
    Răspunde

    Principele Nicolae a facut un gest nobil si demn de urmat. Eu donez carti, banuti nu pot insa carti sa sti ca mereu donez celor care le apreciaza.

    • Iorga Daniela Ionela
    • 06/05/2015
    Răspunde

    Frumoasa si demna de respect initiativa!
    E mare pacat ca in ziua de azi nu mai sunt apreciate cartile, informatia este luata de multe ori gresit de la tv si net. 🙁
    Zi de zi le insuflu copiilor mei dragostea pentru carte si ma bucur enorm cand vad ca ei chiar citesc tot ce imi cer sa le cumpar, carti recomandate de cadrele didactice sau imprumutate de la biblioteca scolii.Sper ca si pe viitor sa ramana cu aceeasi sete de cunoastere.

    • Moc Gabriela Anda
    • 08/05/2015
    Răspunde

    Da, ai dreptate Cristina! Din pacate, copiii nostri nu vor sa inteleaga acest lucru! Fata mea citeste numai daca este nevoita dar m-am bucurat zilele trecute sa descopar ca citeste carti pe telefon desi, dupa parerea mea, nimic nu se compara cu placerea pe care o ai atunci cand rasfoiesti o carte!

  1. Răspunde

    Foarte buna initiativa,asa ne dam seama ca mai sunt oameni cu suflet mare 🙂
    Lectura te ajuta sa–ti dezvolti cultura generala,trebuie sa citim si sa-i indemnam si pe altii sa citeasca

    • Agache Lucica
    • 08/05/2015
    Răspunde

    Super initiativa.,felicitari tuturor celor implicati,si acestui minunat site.Citind iti imbogatesti sufletul,afland lucruri interesante,idei pe care le poti transmite mai departe cu usurinta.Lectura te tine in forma ajutandu-te sa te dezvolti sanatos .

    • munteanu corina
    • 08/05/2015
    Răspunde

    Lectura te ajuta sa–ti dezvolti cultura generala,asa am facut si noi,citeam mult,asa ar trebui sa faca toti copiii,macar ce li se da la scoala la ora de lectura.Acest lucru i-ar ajuta sa se exprime mai usor,ar sti sa lege o conversatie.Un proiect ce merita toata lauda,felicitari!

    • Maria Petre
    • 09/05/2015
    Răspunde

    Un proiect care nu ar trebui sa ai inceput si sfarsit , ci sa fie permanent . Mai nou , clasicii mai mult se citează decât se citesc!

  2. Răspunde

    O super initiativa, am observat ca s-a implicat foarte multa lume 🙂

    • ghizdavu iuliana simona
    • 10/05/2015
    Răspunde

    Minunata initiativa si admir copii care citesc foarte mult ,sunt putini in ziua de azi ,dar sunt si acest lucru e minunat

    • Hacman Radu
    • 18/05/2015
    Răspunde

    Asa este,lectura ne ajuta enorm de mult sa ajungem cineva!Pe langa faptul ca ne dezvolta gandirea este si o sursa de relaxare!

    • Mihaica Iuliana
    • 21/05/2015
    Răspunde

    Am donat si eu putin, nu foarte mult insa sper sa ajute gestul meu catusi de putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares