Cand abandonezi un caine, nu mai esti om!

Nu am inca un copil, poate si pentru ca nu m-am simtit pregatita inca sa fiu mama si sa imi asum responsabilitatea pentru un copil. De felul meu, gandesc foarte bine lucrurile inainte sa iau o decizie. Asta am facut si cand am adoptat un catel, acum patru ani.

Avusesem mereu caine in curte, dar niciodata un caine al meu, de a carui viata si stare de sanatate sa fiu doar eu responsabila. Nu as fi facut asta daca nu as fi stiut ca pot sa fac fata oricarei situatii. Da, mi-a facut pipi in casa, da, mi-a rupt florile, da, mi-a rupt papucii, are nevoie de hrana, de vaccinuri dar mai ales de dragoste. Altii, au adoptat iresponsabil: au zis sa isi ia si ei un catel ca e mic si dragalas. Dar dragalasul s-a facut mai mare decat credeau ei sau s-a dovedit a nu fi tocmai de rasa. Au ajuns sa il abandoneze pe o strada din cartierul vecin sau undeva la marginea capitalei si sa intoarca masina prefacandu-se ca nu cunosc sufletul pe care il lasa in urma.

Nu poti sa faci asta si sa te mai numesti om. Nu poti sa mai ai pretentia sa creada cineva ca in tine zace o inima, atunci cand privesti in ochi un suflet nevinovat pe care ai de gand sa il abandonezi in strada si sa il lasi prada hingherilor sau unei vieti pe care tu insuti nu ti-ai dori-o pentru tine. Am vazut oameni ai strazii care impart un covrig cu un caine, asa ca nu imi pot pune problema ca tu nu i-ai putea oferi o coaja de paine si un bol cu apa.

bottegaverde.ro

Nu poti sa ma convingi ca merita sa fie abandonat pentru ca facea pipi pe canapea sau pentru ca ti-a rupt florile din gradina. Sau poti dar in cazul asta am sa consider ca la fel de usor te-ai descotorosi si de propriul copil care, la varsta de doi ani, inca mai face pe el si strica telefoane pentru ca tu, ca parinte, ai dat gres in a-l educa sa faca ce e bine si corect. Iti doresc sa fii abandonat de toti! Sa privesti spre lume si lumea sa nu te cunoasca si sa nu aiba nici cea mai mica urma de compansiune pentru tine! Meriti asta!

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 16/05/2015
    Răspunde

    Imi place articolul,mult adevar e in el,chiar nu te poti numi om cand faci asemenea lucruri,daca ai fii in pielea animalutului cum te-ai simti ,intreb eu?

    1. raman la parerea mea ca acei oameni nu au inima si ar facea oricand cu un om sa il paraseasca la nevoie

    • ghizdavu iuliana simona
    • 16/05/2015
    Răspunde

    Din pacate exista astfel de oameni fara suflet ,ma gandesc ,acestia nu se ataseaza de cainii lor ,nu ii doare sufletul sa ii abandoneze pur si simplu ,crunt dar adevarat din pacate !

    1. si nu crezi ca pot face la fel si cu un copil?

    • Hacman Mariana
    • 16/05/2015
    Răspunde

    Ai dreptate Cris! Dar se pare ca nu toti gandesc ca noi..sunt multi oameni care nu au pic de suflet…dar mai devreme sau mai tarziu toate se platesc in viata… Traim intr- o lume care devine din ce in ce tot mai egoista, lipsita de sentimente!….

    1. se iubesc doar pe ei acesti oameni …

    • Mariana Cioranu
    • 17/05/2015
    Răspunde

    Din pacate mai exista si oameni care care nu au suflet si abandaneaza cainii.

    • Mihaela
    • 17/05/2015
    Răspunde

    Sunt de acord cu tine. Asa cum nu inteleg oamenii care isi abandoneaza copii, nu-i inteleg nici pe cei care isi abandoneaza animalele in voia sortii. Am avut si eu un catel pe care l-am primit cadou si dupa ce l-am tinut vreo 3 luni mi-am dat seama ca imi va fi imposibil sa-l tin, asa ca l-am dat unei familii care si-l dorea foarte mult, dar mi s-a rupt sufletul.

    • Hacman Radu
    • 18/05/2015
    Răspunde

    oamenii nu se mai iubesc nici pe ei…de bietele animale nici nu mai vorbesc…victime ale unor fiinte lipsite de suflet,cu inima de gheata…

  1. Răspunde

    Ai perfecta dreptate. Eu zic ca daca nu esti in stare sa iubesti un animal mai bine nu-l lua. Il iei, ii oferi dragoste si adapost iar dupa aceea il parasesti…..nu-i corect, acel animal sufera pentru ca se ataseaza foarte mult de tine… 🙁 Un caine e ca un copil,eu am doi caini 🙂 ce-i drept ii tin in curte dar n-as putea sa-i dau pentru nimic in lume <3

    • Mihaica Iuliana
    • 21/05/2015
    Răspunde

    Asa cum am afirmat si pe facebook: Daca abandonezi o fiinta inseamna ca nici tu nu esti fiinta pe pamanta…sustin aceasta afirmatie si chiar foarte mult.

    • Mihaica Iuliana
    • 21/05/2015
    Răspunde

    Curand o sa iau si eu un catel deoarece merg la casuta mea si vreau si eu o companie zurlie in casuta mea. Abia astept.

  2. Chiar azi am vazut un catelus de talie mica, sarmos.. probabil mai in varsta… cautand de mancare, sau pe cineva. Apoi altul, de talie mare (probabil metis cu rottweiler) – in fata blocului.
    Efectiv iti sfasie inima scenele astea (daca ai inima). Si Dodo al meu face prostiute. Uneori cainii fac si daca sunt educati pipi in casa (fie ii doare rau burta, sau sunt in calduri) se intampla.
    Oamenii violenti, cei care abandoneaza sau maltrateaza animalute pot face acest lucru si semenilor lor.
    🙁

      • cristina
      • 30/04/2016
      Răspunde

      pacat ca nu inteleg si autoritatile treaba asta si nu ii sanctioneaza asa cum ar trebui pe cei care abandoneaza sau maltrateaza animalutele.

    • Alice
    • 16/07/2016
    Răspunde

    În urma cu o săptămână am adoptat un câine ,stau în perioada verii la mama mea și ea stă la curte,mai are doi câini.Azi am văzut ceva groaznic,catelusa adoptată a atacat un pui de găină,mama mea m-a obligat să o abandonăm ,am lasat-o peste un gard .Nu pot să o uit ???,îmi era prea draga ,era foarte jucăușă .Deja mi-e dor de ea.?

    1. Răspunde

      Imi pare rau sa aud asta. Pot sa iti spun ca stiu exact prin ce treci. Acum mai bine de 10 ani, luasem o catelusa de la tara si mama nu s-a impacat deloc cu ea si a tot insistat pana am facut ca ea, sa o duc inapoi la tara. Dupa o luna am aflat ca mamaie o daduse unui nene sa o abandoneze la padure pentru ca alergase o gaina. N-am sa uit niciodata ce i-am facut lui Pufi.

  3. Răspunde

    Felicitari, Cristina! Si eu am luat-o pe Carla, un bichon frise, pe cand avea 2 ani de la o familie, sotia plecata in Italia si a ramas doar cu sotul si cu baietelul. Cand am adus-o acasa, mult timp ii era frica de barbati. Ce sa cred? A mancat multa bataie, nu?
    Uitati-o aici, cum sa bati asa catel–> https://www.facebook.com/Carla-My-bichon-frise-627861160639781/?fref=ts

  4. Răspunde

    De cand am terminat liceul am avut mereu caini.
    Sunt suflete care au nevoie de iubire si te rasplatesc cu mult mai mult decat ar face-o un om!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares