Ce pasta de tomate folositi?

Cum facem gătitul pe timp de vară mai suportabil
Acum vreo doua saptamani eram in piata si o batrana se ruga de mine sa iau rosii cu 2 lei kilogramul ca sa fac bulion pentru iarna. As fi luat dar nu stateam bine cu timpul. Mi-am zis in sinea mea ca il iau gata cumparat, desi stiu bine ca nimic nu se compara cu o pasta de tomate facuta in casa, mai ales daca adaugi in ea si gogosar. Nu vorbesc numai de faptul ca e bio si ca e mai sanatoasa; e vorba de gust de savoare si  taria data de concentratia de fruct.
Astazi m-am apucat sa fac un sos pentru spaghetti. Am gasit in frigider un bulion cumparat de sotul meu, marca Carrefour. L-am folosit pe acela. Eu cand ma duc la cumparaturi imi cumpar Sultan sau Winny de la Cora. Mi se par mai tari ca si concentratie, mai intense din punct de vedere al gustului. Iau unul sau altul, in functie de cum stau cu finantele. Nici nu vreau sa citesc eticheta ca sa vad ce contin dar macar dau rezultate bune in mancare. Cand foloseam una din aceste paste de tomate, nu trebuia sa pun decat o lingura-maxim doua ca sa imi iasa sosul concentrat cum trebuie. Astazi, dupa a patra lingura de bulion minune, sosul era aproape negru, de atata colorant sau ce or fi bagat in el, dar gust nu avea deloc.
Nu spun ca tine neaparat de pret; si bulionul marca Winny e ieftin dar nu e asa de prost ca asta. Si nici tot ce e scump nu se poate spune ca e bun. Nici nu imi permit sa fac experimente in fiecare luna asa ca ma bazez si pe parerile voastre si va intreb ce pasta de tomate folositi voi. Ajutati un om sarman, sa nu mai strice si alte sosuri!

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • gutu adriana
    • 03/09/2015
    Răspunde

    eu sincer folosesc bulion facut de mama soacra!!e extraordinar.nici mama nu il face asa de bun!!cand am ramas in pana,am mai cumparat pasta de tomate de la olympia(tecuci)si regal.au fost ok.
    hugs!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares