Păstrează profitul magazinului tău montând camere de supraveghere

camere exterioare de supraveghere
Când l-am cunoscut pe Ali, acum patru ani, era un tip foarte ocupat. Abia avea timp să respire. Se ocupa singur de magazinul lui tip „orice produs” din Gara de Nord. El aducea marfă și o aranja împreună cu o fată, el vindea cinci zile pe săptămâna, el făcea inventarul și tot ce era necesar. Când îl invitam să iasă cu noi la un suc, niciodată nu avea timp. Până la 27 de ani nu avusese timp nici să își facă o iubită. Unii băieți din gașcă chiar făceau glume pe seamă lui că vrea să devină milionar de muncește zi și noapte. Dar nu era așa. În realitate, afacerea îi mergea prost. Profitul era mic și în continuă scădere și la asta contribuiau, bănuia el, și clienții care furau din magazin și vânzătoarea pe care o lăsa la magazin în week-end.
 Eram la un grătar când ne-a povestit cum stă treabă la magazinul lui și, atunci, unul din băieți l-a întrebat de ce nu își montează un sistem de supraveghere care să îl ajute să mai scadă din pierderi și să își maximizeze profitul. Nu îi dăduse prin cap până atunci să fac asta. Un magazin în incinta Gării de Nord, era accesibil pentru tot soiul de oameni. Majoritatea celor care intrau acolo veneau cu genți sau sacoșe mari în care era ușor să facă pierdute câteva produse. Produse pe care el le plătise și banii aceia nu se mai întorceau la el. Pe lângă asta, și vânzătoarea îi cam făcea probleme. Vindea un anumit număr de produse dar banii din casa de marcat nu ieșeau la numărat. Ba îi venea cu o poveste că a păcălit-o cineva cu 10 lei, ba că a greșit când a bătut pe casă.
 Cred că nimeni nu face afaceri doar de dragul de a le face, ci în speranța că asta îi va aduce bani. Dacă profitul nu e suficient, o afacere moare. Sunt ferm convinsă că acum nu ar mai fi avut acel magazin deschis dacă nu ar fi luat măsuri de protecție anti-furt în magazin. Mai pe scurt, a achiziționat un kit cu patru camere de supraveghere pe care le-a montat în magazin, câte una pe fiecare din cele trei culoare amenajate și una orientată spre zona casei de marcat. În primele două luni de la instalarea camerelor de supraveghere, profitul afacerii a crescut cu 5%, semn că în magazinul lui se fura serios. De atunci și până azi, a prins destui hoți care se încumetau să fure deși pe ușă erau atenționați că magazinul este supravegheat video. Probabil că unii au mai și reușit să „șterpelească” una-alta, fiind bine pregătiți pentru așa ceva. Dar, marea majoritate, se dădeau singuri de gol devenind agitați și adoptând un comportament ciudat pe care Ali îl remarca pe ecranul monitorului care îi transmitea imaginile surprinse de sistemul de supraveghere.
 Niciodată nu au mai lipsit bani din casă. Mai mult decât atât, s-ar putea spune că tot camerele de supraveghere l-au ajutat să cucerească o minune de fată. Intrase în magazinul lui, probabil doar că să îi treacă timpul până le venirea trenului, și zăbovise mult în față unei jucării de plus. A văzut-o prin intermediul sistemului de supraveghere, i-a căzut cu tronc, i-a dăruit o inimioară de plus și s-a ales cu numărul ei de telefon. Anul acesta s-au căsătorit. Pentru că acum nu mai e necesară prezența lui permanentă în magazinul de la gară, au mai deschis un magazin în altă locație. Acum e plecat în luna de miere. E liniștit pentru că rar se mai întâmplă să fure cineva din magazinele sale, atentând la profitul sau. Ce vânzătoare ar îndrăzni să bage ceva în buzunar știind că totul este înregistrat pe cameră? Ba mai mult decât atât, șeful poate vedea oricând pe internet ce se petrece în magazin.
 N-aș fi crezut că un simplu kit de supraveghere pentru magazin îți poate aduce succes și siguranță în afaceri dar și fericire în viață personală. Cred că asta a fost afacerea vieții lui. O investiție mică pentru un câștig atât de mare….

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Profitul magazinului poate fi pastrat in mai multe feluri, dar, daca vorbim de securitate atunci intr-adevar camerele de supraveghere reprezinta una dintre solutii, insa nu este suficienta. Protejarea ca la carte trebuie facuta si prin caini de paza, paznic cat si sistem de monitorizare audio-video inteligent. Mai mult decat atat, conectarea camerelor la un sistem de interventie extern, reprezinta un avantaj.

      • Cristina Dragomir
      • 13/07/2020
      Răspunde

      sunt multe lucruri la care evident ca profesionistii se pricep mai bine decat mine 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares