Cât de „scump” este un bebeluş sau ce cheltuieli sumplimentare implică creşterea unui copil

perna-alaptare
În ultimii ani, tot mai multe cupluri îşi justifică alegerea de a nu face un copil sau de a amâna decizia aducerii pe lume a unui nou mebru în familie prin aceea că nu pot face faţă cheltuielilor suplimentare. Ei bine, dacă vă gândiţi să deveniţi părinţi, ţineţi cont de faptul că nu aceste cheltuieli trebuie să va preocupe într-atât de mult, deoarece cu puţină organizare în cheltuirea banilor veţi putea face faţă provocărilor.
Nimic nu se poate compara cu cu bucuria de a ţine în braţe un bebeluş şi experienţa de a deveni părinte este una de nepreţuit. Mai devreme sau mai târziu tot în acest punct veţi ajunge, aşa că este bine să ştiţi la ce cheltuieli să vă aşteptaţi.
 
Cheltuieli din perioada sarcinii
Viitoarea mamică are nevoie de vizite permanente la cabinetul ginecologului, dar şi de o alimentaţie specială şi suplimente nutritive şi vitamine. O mare parte dintre aceste cheltuieli sunt suportate de stat, datorită faptului că în ţara noastră există sistemul asigurărilor obligatorii de sănătate. Deci de o grijă ai scăpat!
 
Cheltuieli ulterioare sarcinii
Societatea modernă oferă mămicilor o mulţime de privilegii şi accesorii menite să îi uşureze sarcinile – de la pernuţe speciale pentru alăptat, până la scutece de unică folosinţă, scăunele de maşină şi tot felul de aparate electrocasnice. Este important însă să decizi împreună cu partenerul de viaţă ce este absolut necesar şi ce obiecte sunt simple mofturi. Veţi vedea că, într-un final, nici aici lucrurile nu stau deloc atât de rău cum v-aţi fi imaginat. În plus, în aceasta perioadă, toţi cunoscuţii şi apropiaţii din familie se vor întrece să îi facă nou-venitului o mulţime de cadouri.
sursa foto babyplus.ro
 
Cheltuieli de viitor
Pe măsură ce copilul creşte, vor creşte şi nevoile sale. Aici intervine însă capacitatea părinţilor de a se adapta noii situaţii şi de a învăţa să îşi planifice mai atent bugetul.
  •           Cumpăra haine mai mari cu o măsură, astfel încât copilul să le poată purta mai mult de un sezon
  •           Planifică mesele şi alege săptămânal meniul, astfel încât să nu mai faci risipă de alimente
  •       Optează pentru cumpărarea unor obiecte la mâna a doua (nu recomandăm hăinuţe sau alte obiecte care pot pune probleme de igienă, ci ne referim mai degrabă la calculatoare, biciclete, trotinete, diverse jocuri).

Voi ce sfaturi aveţi pentru salvarea bugetului celor care abia au devenit părinţi? Ştiţi şi alte ponturi?

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares