Cris Smile Giulesti – o poveste cu implant dentar

 Dinții. Frontiera finală.
 De pe la câteva luni încep să îți dea bătăi de cap. Nici nu apuci bine să te obișnuiești cu ei că, o enervantă pe nume Zâna Măseluță, se gândește să vină să îi ia și să îți pună alții. Unii nu se lasă duși decât cu greu și, când într-un final, apar dinții definitivi și te gândești că ai scăpat, încep să intre în scenă cariile. Dacă mai apar și niște molari de minte năbădăioși deja scenariul se complică. E bine de știut că undeva există în galaxia asta, niște oameni care se pot ocupa de dinți în așa fel încât să trăim în comuniune cu ei cât mai mult timp.
 
 Și, cum spune o vorba, să nu lași pe mâine ce poți face azi, ci mai degrabă pe poimâine, așa am lăsat și eu un premolar netratat. Regim n-am ținut niciodată pentru că mereu ziceam că încep de luni și lunea nu mă simțeam în stare. Și cu dentistul la fel. Sâmbăta aveam timp dar nu aveam chef. Un punct negru s-a transformat, într-o carie adâncă, apoi un crater a înghițit complet măseaua. M-am trezit cu un ciot în gură și culmea e că după ce am rămas fără ea, în sâmbăta imediat următoare, am avut și timp și chef de mers la dintolog. I-am făcut și poză cu raze X, în poză era și mai urâtă decât în realitate. M-am înființat cu ea la o „stomatoloaga” recomandată de o vecină care mai are doar proteză în gură….trageți voi concluziile.
 
 S-a uitat pe poză, s-a uitat la ea și a tras repede concluzia că trebuie scoasă și că dacă mai vreau măsea musai să îmi pun implant. Bine că nu se ocupa cu așa ceva, că poate mă trezeam că vrea să mi-o scoată pe loc. Așa, mi-a mai lăsat timp de gândire. Am mai căutat eu pe internet și am decis că e mai bine să mai cer o opinie.
 
Am sunat la o  clinica stomatologica  și mi-am făcut programare. În cele câteva zile, până am ajuns la cabinet, deja avansasem cu studiile în domeniul implantologie. Fiind convinsă că rămân fără măsea și conștientă de toate dezavantajele lipsei unui dinte, în afară de faptul că premolarul 2, e și vizibil dacă te „ha ha ha” cu gura până la urechi cum îmi place mie, studiasem tot. Dacă aș fi avut și puțină practică, măcar asistentă tot mă luau la cabinet. Râdem noi, glumim dar mie atunci nu îmi venea râde. Prima data mă gândisem de unde să mă împrumut că să pun dintele. Însă, am văzut că nu erau așa scumpe implanturile la această clinică și chiar aveau de mai multe tipuri la prețuri diferite, așa că oricum ar fi fost, fără dinte nu stăteam. Citisem eu că poate rădăcina se poate salva și scap doar cu o coroană dentara. Dar, dacă doamnă a zis că e dusă….musai să fie îngropată.
 
Visam noaptea implanturi din titaniu sau zirconiu și dimineață aveam impresia că mă și doare locul unde îmi făcusem implant în vis. Știam pe dinafară toate filmulețele de pe youtube în care se făcea implant dentar: atâta sânge și șuruburi băgate cu o chestie ce semăna a bormașină, nu mă văzusem niciodată. Da, sunt sadică. Mă chinuiam singură. Numai când te uiți cum se face implantul dentar și deja te doare. Pentru panicați că mine, anestezia nu e de mare ajutor. Deja mă gândeam că mai bine optez eu pentru inhalosedare că să nu rămân marcată pe viață. Problemă cu prețul unui  implant dentar o rezolvasem de mult. Văzusem că au acolo implant și la 990 de lei, la 1599, la 2000 ba chiar și la 3000. Rămânea problemă asta cu panică. Deși știam că implantarea se face sub anestezie și doare mai puțin decât o extracție dentară, tot îmi venea să plâng de frică.
 
 Dădusem și peste partea care zicea că dacă e osul afectat, trebuie făcută adiție de os. Mă gândeam de acum de unde o să îmi scoată vreun os ca să îmi pună acolo să poate face implantul apoi. Numai tâmpenii îmi dădeau prin cap. Mă linișteam singură spunându-mi că oricum oamenii care fac asta, sunt special pregătiți, că rată de succes a implanturilor dentare e de aproape 100% și voi primi și garanție pe lucrare, deci nu am de ce să mă tem. Ei,nu!
 

 În ziua și la oră stabilită, m-am înființat pe scaun. Mi-a aprins beculețul, a întors radiografia de vreo două ori ba orizontal ba vertical, m-a pus să deschid gură și a analizat măseaua inculpata cu oglindă aia magică. Când a dat din cap a nemulțumire, am crezut că mă scurg de pe scaun. Doamne, o fi mai grav decât implantul? Dacă nu poate să îmi pună implant? Dacă mi-a afectat și dinții vecini? Dacă am infecție și mor? În fracțiune de secundă mi-au trecut mai multe scenarii posibile prin față. Apoi se uită la mine și îmi spune ” E ceva de lucru dar rădăcină se poate salva și o să punem o coroniță”. Poftim? Adică pentru asta m-am stresat eu? Eram fericită că am scăpat de implant și că ies și mai ieftin și mai puțin șifonată din punct de vedere al panicatului dar eram și dezamăgită. Eram gata să îi spun câte știam eu despre implantul dentar și să îi pun întrebări inteligente și acum….

Eu am scăpat fără implant deocamdată. Dar știu ca sunteți multi care aveți nevoie de asa ceva și vă recomand Clinica Cris Smile din Giulesti pentru că au preturi bune, aparatură performantă, cabinete moderne și medici dedicați care fac ceea ce este în interesul pacientului, nu ceea ce ar fi mai bănos pentru cabinet, că puteau foarte bine să îmi spună că am nevoie de implant dentar direct, fără bătăi de cap.

Contact Cris Smile Giulesti Telefon: 0376 44 81 51 Adresa: str. Boisoara, nr 10-12, sector 6, Bucuresti (la 200m de Maternitatea Giulesti) Email: giulesti@cris-smile.ro

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Angelica
    • 01/11/2019
    Răspunde

    Așa sunt și eu ???? mie frică de dentist! Bine că nu este atât de grav !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares