Cand casa viseaza la PlusConfort

casa in constructie
Ne-am dorit-o si acum incepe sa se contureze. E casa noastra. Daca pe interior arata cat de cat asa cum am visat-o noi, la exterior, nici ei nici noua nu ne place cum a ramas. Are si ea visele ei si nu se simte deloc mandra ca a ramas cu niste pereti gri, neizolati gri. Se simte rusinata in fata caselor din vecini si plange, scartaind din usa, de cate ori i se ofera ocazia.

Am vorbit cu ea asa ca intre fete si am intrebat-o ce-si doreste sa se faca atunci cand va fi mare. Mi-a marturisit ca visul ei e sa ajunga o casa moderna de care noi sa fim mandri si pe care altii sa o priveasca si cu putina invidie dar mai ales ca pe un model. Se bucura ca a venit primavara pentru ca i-a fost destul de greu sa faca fata frigului, asa dezmatata si fara haina izolatoare. Nu e fata pretentioasa dar a studiat informatiile de la PlusConfort si stie sigur ca pentru urmatorul sezon toamna- iarna, indiferent ce culoare s-ar purta, un accesoriu obligatoriu este polistirenul expandat de inalta densitate. Orice casa care se respecta trebuie sa il aiba pentru ca nu e nici foarte greu ca sa ii dauneze coloanei vertebrale si ii si apara toate articulatiile de frig si umezeala si o avem o casa sanatoasa mult timp de acum incolo fara necesitatea vreunor alte tratamente mai costisitoare decat placarea ei cu polistiren. Daca zidurile sunt sanatoase, uscate si caldute, asta o sa se simta si iarna in casa. Sau, dimpotriva, vara. Adjudecat: casa mea va avea parte de cat polistiren are nevoie ca sa ma ajute sa fac economie printr-o buna izolare!

Credeati ca am terminat? Nu. Treburile nu-s deloc simple. E o gama intreaga de produse si o serie de actiuni prin care se ajunge la o buna izolare a locuintei, nu hop iei polistirenul l-ai lipit si te culci. Prima data pui placile astea de scartaietoare cum le stie toata lumea, lipite cu adeziv de perete. Apoi, fixezi bine pentru posteritate cu dibluri. Peste polistirenul din dotare, hop cu adeziv pentru spaclu Baumit Duo Contact si plasa din fibra de sticla Baumit (Baumit TextilglasGitter) care sa intareasca peretele, sa nu dea voie placilor sa plece la plimbare si sa nu ne trezim cu crapaturi. Vine apoi randul grundului universal, un fel de amorsa care se pregateste terenul pentru tencuiala decorativa pe baza de rasini sintetice. De abia acum poti sa pui problema culorii si slava domnului ca exista multe culori si structuri pentru a da un aspect cat mai placut casei dar si pentru a o proteja. Tot ce v-am indrugat aicii poarta numele de termosistem Baumit.

Casa mea seamana cu mine. E pretentioasa. Mi-a zis sa nu cumva sa ne gandim la finisaje pana nu ii schimbam temopanele. E total nemultumita de ce i-am pus noi initial si are dreptate. Am cumparat niste chestii ieftine care arata a termopan dar nu e termo[an. Nu izoleaza bine nici frigul nici zgomotul, garniturile sunt atat de proaste incat la o ploaie mai tare pe care vantul o bate catre geam, apa patrunde si se prelinge pe perete. A zis ca ea vrea termopane adevarate. Cum nu aveam varianta 50-50 si nici vreun prieten priceput, am ales sa intrebam publicul. Si publicul a zis ca ne recomanda sistemele de tamplarie PVC Gealan S3000 cu 5 camere si doua garnituri pentru ca la urmatoarea ploaie sa nu ne trezim ca ploua iar pe perete in dormitor. Mergem pe mana publicului si sigur o sa castigam.

Ce mai lipseste din peisaj? Pentru iarna s-ar zice ca ne-am pregatit cat de cat desi nu ar strica niste glafuri exterioare ca sa ne asiguram ca nu lasam nici o sansa apei sa se infiltreze. Dar pentru vara sigur mai avem nevoie de doua lucruri. Unul ar fi rulourile exterioare din PVC care protejeaza si izoleaza si iarna dar mai ales vara cand eu am nevoie sa dorm ziua pentru ca lucrez mult noaptea. O sa am si liniste si umbra si racoare.

Iar in serile cand o sa vreau sa deschid larg geamul sa ma bucur de ploaia de vara pe care o asteptam de zile bune, vreau sa am feresc de insecte enervante si aducatoare de stres si boli, asa ca musai sa trec pe lista si plasa de insecte.

O sa fac toate astea spre binele meu si fericirea ei, a casei mele. Daca si tu vrei o casa cat mai aproape de perfectiune, pe PlusConfort.ro poti gasi partenerl ideal pentru a face o casa fericita. O casa fericita e o casa care iti zambeste cand intri in ea. Doar asa te poti simti acasa.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares