Sarbatori prin alte tari

circuit turistic sau sejur
La unii au inceput deja sarbatorile de iarna. La mine inca nu. Inca mai planuiesc si negociez. Am multe invitatii si nu stiu cum sa onorez cat mai multe. Nu am neam asa mare dar suntem imprastiati si prin tara si prin Europa. Majoritatea au plecat la munca si au ramas in tara respectiva dupa ce si-au format o familie si un rost acolo. Pe varu’ George nu l-am vazut de doi ani. E insurat in Italia si are si o fetita. Ne-a invitat la el de Craciun si parca m-as duce. M-am saturat de stat acasa sa gatesc pentru musafiri. Eu m-am nascut ca sa fiu, nu ca sa primesc musafiri. Si de sarbatori in Romania sunt satula.
Am discutat  cu sotul meu si suntem tentati a le onoram invitatia, mai ales ca nu am fost niciodata la Florenta si George imi trimite mereu poze de acolo si imi povesteste. Venise mama cu ideea ca se plecam cu autocarul. Doamne fereste. Fac trei zile pe drum de ajung acolo gata obosita si nervoasa. Daca mai prindem si vreo zapada, poate ajungem tocmai de Revelion. N-am mers niciodata cu avionul dar la Florenta voi zbura cu avionul. Nu e nici foarte ieftin dar nici mersul cu autocarul nu e ieftin. Oricum am cautat deja oferte bune de rezervare bilete de avion si am gasit ceva potrivit pentru noi. Oricum daca pun in balanta costurile, confortul si durata drumului, un zbor pana la la Florenta mi se pare cea mai inspirata alegere. Ma si vad cum zbor la Florenta si o sa am cel mai frumos Craciun din viata mea. Pe langa revederea cu varul meu si familia lui, voi putea sa vad Piata Domului si Domul in sine, pentru prima data live si sa admir toate operele despre care proful de Istoria artei nu mai contenea sa vorbeasca nici in pauze. Imi doresc sa vad palatul Pitti si sa ma plimb cu sotul meu la brat pe Podul Vechi, sa ne simtim iar ca doi porumbei. Nici nu avem nevoie de ghid ca George sta acolo de sase ani si cunoaste bine orasul si il stiu eu ce vesel si dornic e sa ne faca cunostinta cu toate cladirile cu arhitectura magica si monumentele care l-au impresionat. De cazare nici nu se pune problema ca am var foarte primitor si cu sotia lui m-am inteles de minune acum doi ani cand au venit ei in tara. Si ei au venit tot cu avionul de la Florenta la Bucuresti. Tot cu bilete cumparate de pe e-avion.ro si totul a fost mai mult decat bine si la pret bun. Vine si Black Friday imediat si sigur o sa gasesc niste oferte de  neratat la bilete de avion.

Dar, mai exista o problema. Daca mergem la Florenta, mi-e sa nu se supere cumnata mea, sora consoartei mele ca nu ne-am dus la ea. E maritata de trei ani in Dortmund- Germania. Si in vara ne-a invitat, ba chiar s-a oferit sa ne cumpere bilete de avion dar nu am avut timp. Sigur o sa se supere ca de mult nu si-a mai petrecut Craciunul cu fratele ei. Nu sunt mofturoasa si as merge si la ea. Ce daca Dortmund e un oras mai mic? Mie mi se pare foarte frumos si civilizat din ce am vazut in pozele de la ea. Nici un parc de la noi nu arata ca parcurile de acolo. Si slava domnului ca la capitolul parcuri si spatii verzi stau excelent. De cand ma tot ameninta Madalina ca o sa ma dea tigrilor de la gradina zoologica din Dortmund. Sper sa nu faca asta inainte sa apuc si eu sa vad Rosariumul, ca sunt topita dupa trandafiri in special si flori, in general.  Stiu ca nu duc lipsa de muzee si biserici bune si ele de vizitat dar cel mai tare imi doresc o plimbare pe malurile raului Ruhr, savurand un Salzkuchen. Pe malul acestui rau a fost ea ceruta de nevasta. Poate si de asta mi se pare mie o priveliste frumoasa. Oare iarna o fi la fel de frumoasa? Sa ma plimb pe strazile unui oras nemtesc, sa admir si luminitele lor si sa vad daca nemtii duc si ei lipsa de bun simt in perioada sarbatorilor. Nici nu as face mult, ca un zbor cu avionul Bucuresti-Dortmund nu e lung. Deci, nici un Craciun in Dortmund nu e de lepadat, ca sa fiu sincera. Mai ales ca a mea cumnata sigur face bucate traditionale mai bune ca ale  verisoarei. Fac ce fac si tot la burtica ma gandesc. Pai atata grija am. Ca de bilete repede fac rost pe e-avion.ro daca ma decid sa zbor la Dortmund.

Dar, nu mai bine nu mai suparam noi pe nimeni si mergem in vacanta pe cont propriu? Ca de cand tot visez la un Craciun la Viena si nu mai vine momentul sa ma bucur de el. Palatul Schonbrunn si gradina zoologica Schonbrunn sigur sunt de vizitat, la fel si Galeriile Belvedere, de multa vreme isi doresc sa ma vada. Dar cel mai mult, visez sa ma plimb la brat cu sotul meu pe strazile luminate si impodobite de Craciun. Viena e un fel de Mecca a iubitorilor Craciunului. Pai si la anul fac 30 de ani si nu am ajuns niciodata acolo? Oare de ce? ca nici nu e asa departe. Biletele de avion nici ele nu sunt foarte scumpe, de mancat nu sunt pretentioasa si nu visez la restaurante scumpe ca nu asta mi se pare important. Asa ca, nu vad de ce nu as petrece Craciunul, minunandu-ma pe viu de explozia de lumina din Piata de Craciun de la Viena? Singuri, intr-un oras de vis, fara sa depindem de programul pe care ni-l face cineva…suna chiar mai bine decat Florenta si Dortmund sau ambele la un loc. Cred ca am sa vorbesc tot cu prietenii mei de la e-avion.ro ca e imposibil sa nu gasesc la ei un citybreak la un super-pret pentru perioada respectiva, cu bilete de avion incluse. De ce ma gandesc mai mult, de aia sunt mai convinsa ca Viena va fi decizia finala. Pe George si Madalina pot sa ii vizitez si in alta perioada dar minunea Craciunului Vienez e doar in decembrie. Asa ca, va rog, la colindat sa ma sariti ca nu sunt acasa. De Craciun zbor la Viena. Dar cadouri puteti sa imi luati si mi le dati cand ma intorc, daca insistati.

Apropo, voi unde faceti sarbatorile?

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares