Pericolul din autobronzante

pericol
Fie vara, fie iarna, se poarta la greu pielea bronzata. Si, cum nu e nici vara tot timpul anului si nici daca ar fi nu am putea sta toata ziua la soare, toata lumea recurge la alte modalitati de obtinere a unei pieli in culoarea bronzului perfect. Unele doamne merg la solar, altele aleg sa foloseasca produse autobronzante. Multe recurg la autobronzante de tip spray, pentru a nu se mai expune la radiatiile de la solar, crezand ca astfel sunt mai ferite de cancer. Studiile arata, insa, ca si aceste produse sunt cancerigene din cauza unor substante precum cele cunoscute sub denumirea de DHA. Acestea patrund in plamani, fiind apoi absorbite in sange, unde pot afecta ADN-ul si duce la aparitia tumorilor. Astmul sau problemele pulmonare sunt si ele inrautatite de folosirea acestui de autobronzant. Se pare ca, autobronzantul sub forma de lotiune, aplicabil direct pe piele fara pulverizare, nu este periculos din acest punct de vedere.

Lipsite de pericole nu sunt nici autobronzantele lotiune pentru ca produsele chimice din compozitie, s-a descoperit ca actioneaza asemeni hormonilor, iar folosirea lor indelungata poate duce la infertilitate sau dezvoltare defectuoasa a fatului in cazul in care sarcina s-a instalat deja. Nici diabeticii sau persoanele cu predispozitie la diabet nu ar trebui sa le foloseasca. Exista substante din autobronzat care, odata metabolizate in organism, cresc riscul de diabet, afectand in mod negativ modul in care insulina este procesata. Aceste substante poarta numele de flatati si e mai grav ca de autobronzant te poti lipsi dar ele, inteleg ca sunt prezente in foarte multe produse de curatenie si cosmetice. Aceeasi substanta este favorizanta si pentru depunerea grasimii abdominale. Nu stiu daca putem renunta la produsele de curatenie parfumate sau crema de fata dar macar sa mai reducem din ele.

Ca sa terminam cu o gluma, doamnele care sunt la cura, ar trebui sa roage sotii sa faca curatenia pentru a evita contactul cu flatatii care ar putea pune in pericol dieta prin favorizarea acumularii grasimilor pe abdomen.Si daca ei nu vor sa faca curat, atunci sa angajeze o firma de curatenie pentru binele sotiei; le recoman cu incredere si caldura curatenie constructor elaromclean pentru ca sunt profesionisti.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares