Vreau transport in comun gratuit

Nu am mai circulat de mult cu transportul in comun din cauza atacurilor de panica dar imi amintesc perfect despre conditiile in care ma deplasam si ascult si povestile altora. Mi-a atras astazi atentia o stire despre Municipiul Lugoj, in care, transportul in comun va deveni gratuit. Propun asta pentru toate orasele din tara. Din mai multe motive.
Primul, ar fi conditiile de transport, extrem de proaste, in aglomeratie, cu soferi sau vatmani care au impresia ca transporta cartofi.
Vorbim apoi despre aglomeratie si prezenta oamenilor strazii in mijloacele de transport. Sa nu uitam ca acestia calatoresc gratuit iar eu platesc sa suport mirosul si uneori crizele lor de nervi.Al doilea motiv, si cel mai important, este ca nu toata lumea achita calatoria cu RATB.
Si nici controlorii (care isi fac cu sfintenie datoria cand vine vorba de un elev pe care il bruscheaza sau o doamna care dupa 8 ore de munca vine cu 3 sacose de la piata si nu apuca sa taxeze pentru ca sar ca hienele pe ea, in vreme ce ea se chinuie sa dea de cap unui aparat care nu functioneaza pentru a valida calatoria de pe card) nu au pretentia asta la anumite categorii sociale sau etnice. De exemplu, sotia unui vecin jandarm, nu isi ia bilet in viata ei si tot timpul incepe sa faca scandal ca barbatul ei serveste tara, de parca ar face-o pe gratis.
Nici grupurile pe care scrie „pusti cu chef de scandal” nu sunt vreodata luate la intrebari. Despre tigani, ce sa mai zic ca nu indrazneste nimeni sa ii intrebe unde le e cardul de calatorie sau daca au platit.Prin urmare, eu inteleg ca e optionala plata calatoriei cu trasportul public. Si daca inca nu e gratuita, ar trebui sa fie. Ca nu sunt eu mai fraiera sa platesc abonament lunar sau minim doua calatorii zilnic si tiganul se plimba gratis doar pentru ca e mai colorat sau are fuste.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares