De ce să cumperi ieftin și prost când poți avea calitate la un preț bun?

cumpara inteligent alege calitate la un preț bun

Asta e dilema mea de azi. Sunt eu, același om care vă spunea, în urmă cu vreo 2 ani, că-și cumpără haine și accesorii din piață. Pe atunci nu suportam mall-urile, unde auzisem eu că sunt prețuri foarte mari, de care nu m-aș putea lipi, și nici nu prinsesem gustul cumpărăturilor online. Uite așa ajungeam să dau zeci de lei pe vreo geacă sau o pereche de blugi sau de pantofi care, nu doar că arătau ca atare, adică ieftin, dar nici nu rezistau mai mult un sezon. Buzunare rupte, cusături care se desfăceau, materiale care-și pierdeau din culoare și strălucire după doar câteva spălări, mă pot lăuda că le-am experimentat pe toate.

Ce înseamnă calitate la un preț bun?

Credeam că-mi cumpăr lucruri mai ieftine din piață și fac economie.  În realitate însă ieșeam mai scump decât dacă aș fi mers la mall să îmi cumpăr o pereche de pantofi buni care să mă țină 2 ani, așa cum proceda de exemplu vărul meu (pe care adesea îl criticam în sinea mea crezându-l snob). Uite că nu era așa!

Eu cheltuiam 80 de lei pe o pereche de pantofi care nu puteau fi purtați mai mult de 3 luni, el își lua unii buni, la reduceri, dădea poate dublu pe ei, dar rezistau chiar și un an, vreme în care eu mai cumpăram alte 2-3 pereche de pantofi. Între timp mi-a venit și mie mintea la cap și am învățat să cumpăr inteligent. Cele mai multe cumpărături le fac online pentru că e varianta de shopping în care poți descoperi imediat în ce magazin ai cel mai mic preț pentru produsul dorit.

Hainele la reduceri

Când îmi auzeam colegele de facultate pronunțând diverse nume de branduri în materie de haine, îmi venea să fug pentru că îmi imaginam că tot ce are etichetă de firmă nu va fi niciodată de nasul meu. Să vezi minune că mi le permit! Cumpăr rar din colecțiile noi pentru că nu m-a interesat niciodată să fiu la modă, ci doar să port lucruri de calitate.

Majoritatea hainelor le iau în perioada de reduceri. Îmi cumpăr bluze, pantaloni și geci foarte bune care, după luni de purtare, arată impecabil, cheltuind cam aceiași bani pe care i-aș fi dat pe ieftinăturile din piață.

Încălțămintea din piele

La încălțăminte am o fixație: să fie din piele. Nu mă interesează nume de branduri sau tipuri de pantofi la modă. Caut doar încălțăminte din piele naturală 100% și cu un calapod comod. Confortul picioarelor mele este cel mai prețios. Apelez și aici la cumpărăturile în extra-sezon. De exemplu cizme și ghete vânez primăvara, când magazinele vor să scape de încălțămintea de iarnă și prețurile scad foarte mult. La fel, pantofi și sandale caut spre toamnă.

Bijuteriile de calitate

Ca orice femeie, am și eu slăbiciunile mele. Printre ele se numără și bijuteriile. Preferatele mele sunt cerceii și colierele. Normal că nu mă dau banii afară din casă să îmi cumpăr bijuterii din aur, motiv pentru care multă vreme am aruncat banii pe niște chestii pe care eu le numeam bijuterii, dar care nu străluceau mai mult de o lună-două. Credeam că așa se întâmplă toate bijuteriile care nu-s din aur. Normal că nu era așa.

Am descoperit că pot să-mi cumpăr coliere de aici la un preț foarte bun, mai ales dacă am răbdare și vânez zilele în care au reduceri și mari decât în mod normal. Garantat nu sunt de aruncat după 2 luni! Îmi iau un colier de calitate la un preț bun și 2-3 pandantive pe care să le rotesc și sunt acoperită pe partea de bijuterii pentru multă vreme.

Parfumurile originale

Aici tot pe fetele din facultate dau vina. Se lăudau cu parfumuri ale căror nume nici nu știam de unde să le iau. Parcă le și vedeam plătind sute de lei pe o sticluță cu parfum. Pentru mine parfumul de multe ori lua forma unui deodorant spray de la tarabă. Rar făceam câte o aroganță și îmi luam un parfumel dintr-unul din cataloagele celebre care circulau la vremea aceea. Mă lăsam furată de mireasma paginilor parfumate, dar pe piele nu rezistau niciodată prea mult. Le-am cumpărat multă vreme, crezând că doar pe acelea mi le permit.

Când am început să folosesc intensiv internetul, am aflat că există magazine online din care pot cumpăra astfel de parfumuri pentru femei, accesibile și de calitate în același timp. Păi, dacă aș fi știut și eu din timp că de acolo îmi pot lua parfumuri originale cu reducere de 60%-70%, alta ar fi fost viața mea socială în timpul facultății!

Am învățat că economia nu înseamnă neapărat să cumperi cel mai ieftin lucru, că nu tot ce este ieftin e prost, la fel cum nu tot ce e scump e de calitate. Calitatea ține de materiale și de multe ori și de brand. Da, s-ar putea spune că materialele bune sunt scumpe și la fel și hainele, încălțămintea, bijuteriile și parfumurile de firmă dar, dacă ești suficient de răbdător (să aștepți extra-sezonul) și inteligent (să te abonezi la site-urile arhicunoscute pentru reduceri spectaculoase), poți avea și calitate la un preț bun.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Ciofu Monika
    • 17/07/2017
    Răspunde

    Mereu ești realistă! Chiar urmez sfaturile tale!Go on!

  1. Răspunde

    Ca bine ai grait! Neah… suntem prea saraci pentru a ne imbraca ieftin. Dar sa stii ca am vazut chiar si in mall-uri haine de proasta calitate, doar ca erau mai scumpe…. ca deh, e chiria mai mare! Insa totusi este un control mai mere si pretentiile clientilor cresc, asa ca au grija sa tina stacheta ridicata. In bazar, numai cand vad toalele atarnate aiurea fac stanga imprejur si plec.

    • Aghinitei Maria
    • 17/07/2017
    Răspunde

    Da in perioada reducerilor poti cumpara lucruri de calitate si ieftine!

    • ghelbere elena
    • 17/07/2017
    Răspunde

    Eu numai de la reduceri imi cumpar de imbracat si incaltat. Nu port ce este la moda ci cumpar in ce ma simt bine si sa fie de calitate.

  2. Super adevarat ce spui in acest articol. La fel faceam si eu, pana cand, in sfarsit m-am desteptat!

  3. Calitate inainte de toate. Mai bine mai putine, dar de calitate. Am auzit de atatea probleme de sanatate cauzate de hainele si incaltamintele de proasta calitate incat nici nu ma mai uit la ele.
    De cele mai multe ori vanez reducerile si fiind client vechi am tot felul de reduceri.
    Deci da, calitate, calitate, calitate!

    • Lamiita Petre
    • 17/07/2017
    Răspunde

    In mare parte ai foarte mare dreptate, dar ce spui tu, straine??? o pereche de pantofi buni sa te tina doar un an??? Te tin mai mult, doar daca nu calci cu ei prin smoala. In ceea ce ma priveste, fiind „dificila”la a-mi gasi haine, acept si ceva care nu e chiar de calitate ci doar pentru un sezon, daca imi place si imi vine bine, am eu grija de ea sa ma tina mai mult. Cat priveste parfumurile bune, cred ca pe acest site am vazut cele mai mici preturi. Am prins si eu o reducere si am luat un parfum la un pret bunicel.

    • Valeria Chertes
    • 17/07/2017
    Răspunde

    Ai foarte mare dreptate, si eu imi cumpar haine destul de rar deoarece fiind un pic mai dundi imi gasesc greu dar macar sa fie de calitate.

    • Iacob Elena
    • 17/07/2017
    Răspunde

    Ai dreptate! Mai bine dai o suma mai mare pe ceva de calitate care te tine ceva timp decat o suma mica pe ceva care este prost facut si astfel se strica repede!

    1. sa ne intelegem ca nu sunt nici genul care sa dea 500 de lei pe o pereche de blugi sau 1000 de lei pe o rochie de ocazie!

  4. Răspunde

    De acord cu tine. A durat pana am invatat sa cumpar inteligent, dar mai bine mai tarziu decat niciodata.

    1. eu am invatat dupa 30 de ani, deci se poate mai rau :))

  5. Răspunde

    Da, cam ai dreptate, eu inca ma bucur cand zaresc ceva din panza redus la H&M de exemplu dar nu caut sa vanez ghetele alea din piele la care salivez de ceva vreme. Trebuie sa gandesc in perspectiva, sa investim in noi. Spor la cumparaturi!

    1. uneori e bine sa le mai si vanam 😀 La h&M te referi la cele din bumbac organic? Eu nu prea am incredere ca ar fi chiar organic 😀

  6. Corect cu tine.
    Din pacate, saracia isi spune cuvantul. Pensionarii, dar nu numai ei, baga in cos la supermarket ce e mai ieftin (imi vin in minte mezelurile alea super ieftine acum, of).

    Cat despre hainele la reduceri. Stim cu totii cat de umflat este pretul asa numitor produse de firme. Mai ales prin Mall-uri. Deci, cand scade drastic acest pret, e clar ca abia atunci incepe sa reflecte intrucatva realitatea.

    Ce sa mai zic de cosmetice si chinezarii. Cat dai pe ele, atata te si tin. De calitate nu mai discutam.

    1. stiu cum e cu preturile umflate si reduse, dar incerc sa nu ma arunc la 70% reducere daca mi se pare ca discountul nu e real. de cosmetice din China sa nu aud!

  7. Răspunde

    Si eu urmaresc reducerile si la haine de firma am facut afaceri super (e drept, am luat si haine cu defecte ce altii nu le-ar lua, cu 5 euro si un ac rezolvai tot … 😀 😀 ). Am unele luate second hand, dar de firma, si dupa purtat zilnic (haina de ploaie) timp de 4-6 luni pe an, si tot arata ca noua.

    Cu incaltamintea, greu am nimerit sa ma tina ceva timp indelungat, si niciuntr-un caz pantofii. E drept ca am cate o singura pereche de sezon si o port, dar asta nu scuza… mai degraba ca am piciorul lat si ii deformez. Bocancii de munte ma tin de 9 ani, dar nu pot sa vin la munca zi de zi cu ei 😀 .

    1. picior lat am si eu, dar eu nu merg chiar asa mult pe jos si ma tin destul de mult incaltarile. Anul asta mi-am luat balerini de la un magazin de la noi, ciucaleti.ro si se tin bine dupa 4 luni de purtat destul de des.

  8. Răspunde

    De am urmări mai atent unele firme sau magazine, am fi miraţi de ce găsim. Doar că, uneori, parcă şi magazinul în sine, plus atitudinea vânzătoarelor, te fac să crezi că nu-i de tine acolo. Chiar de-ţi permiţi marfa lor!

    1. mie imi zici? Sa vezi cum se uita la mine vanzatoarele de la Kendra sau Sephora.

  9. Răspunde

    Si eu am facut mult timp asa. Stii cum se zice… Suntem prea saraci sa cumparam produse ieftine 🙂

    1. exact asta zicea si bunica.

  10. cam la fel ca tine gandeam si eu – cum sa merg eu in mall sau in magazine de fite? las ca mai bine iau din piata, ca e mai ieftin. pe naiba! acum n-as mai renunta la hainele din mall si la adidasii de firma…

    1. eu chiar eram capabila sa ma cert cu aia care cumparau un tricou la 50 de lei in loc sa ia din piata la 30.

  11. Răspunde

    Si eu imi fac cumparaturile online pentru ca de multe ori am observat ca pot prinde oferte mai bune decat as face-o in magazinele fizice. N-am timp sa umblu prin diverse magazine pentru ca mai mereu sunt presata de timp. Iubesc parfumurile originale si prefer sa-mi iau 2 da bune decat 4 fake-uri

    1. si unul e suficient daca e original 😀

  12. Răspunde

    Citind articolul tau parca il aud pe sotul meu tinandu-mi lectia asta :))) Si el e pe acelasi principiu. Sa fie mai scump dar de calitate. 🙂

    1. Nu e o regula sa fie si foarte sccump ce e de calitate. Numai noi sa stim sa identificam calitatea asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares