De ce nu e bine să uiți de revizia periodică nici după ce mașina a ieșit din garanție

revizie periodica auto service bucuresti

La noi, românii, e o modă: să facem revizia periodică a mașinii la intervale decente doar în perioada în care aceasta este în garanție, nu cumva nerespectarea programului de revizii să ducă la pierderea garanției. După 5-7 ani, când mașina iese din garanție, mulți sar peste revizie pe sistemul las-o, mă, că merge așa! Facem ITP-ul și, dacă nu se rupe nimic sau nu scârțâie suficient de tare cât să acopere manelele care răsună în boxe, n-avem nevoie de revizie.

Ei bine, reviziile astea sunt utile din foarte multe puncte de vedere și ar trebui să le facem anual (dacă nu circulăm foarte multe cu mașina) sau la maximum 30000 de kilometri pentru mașinile care străbat țara sau Europa în lung și-n lat. Iată de ce ar trebui să mergi la un service pentru revizie periodică!

1. Îți menții sănătatea

Dacă ne gândim la filtrele de aer sau de polen, pe care foarte multă lume se face că uită să le schimbe cu anii, ele sunt îmbâcsite în bacterii care ajung în mașină și ne pot îmbolnăvi. Sunt persoane care au ajuns la medic pentru că nu mai puteau să respire și au făcut săptămâni întregi de tratament pentru infecții provocate de bacteriile acumulate în aceste filtre.

2. Protejezi motorul

pachet revizia periodică logan ofertaDacă nu-ți pasă de sănătatea ta, poate îți pasă de cea a motorului mașinii. Află că înlocuirea periodică a filtrelor de ulei, de combustibil și a uleiului îi vor prelungi viața și îl vor ajuta să dea randament maxim. Mai bine previi, investind în consumabile ieftine la timp, decât să te trezești apoi că ai nevoie de reparații costisitoare.

Chiar nu costă mult un ulei și niște filtre. De exemplu, pe f5auto.ro am găsit multe pachete pentru revizie și reduceri destul de mari la pachetele de revizie pentru Logan.

3. Eviți cheltuielile mai mari pentru piese noi

Pe site-ul de mai sus găsiți și piese auto la prețuri bune, dar de ce să fiți nevoiți să le cumpărați, când puteți avea grijă de cele pe care le are mașina acum? În cadrul unei revizii făcute ca la carte de un service autorizat se schimbă și uleiul pentru cutia de viteze și servo-direcție și se verifică lichidul de frână. Acestea lucruri făcute la timp evită cheltuielile mai mari care apar atunci când tot sistemul de frânare este afectat sau cutia de viteze trebuie înlocuită.

Din păcate, nu toate service-urile auto acordă atenție tuturor acestor detalii. Un exemplu pozitiv ar fi acest service auto sector 3 Bucuresti, despre care cumnatul meu mi-a povestit că lucrează foarte transparent și atent. În plus, au și piese auto la prețuri bune sau le pot aduce la comandă.

4. Nu-ți pui în pericol viața

Printre principalele cauze ale accidentelor rutiere se numără și defecțiunile la sistemele de frânare și de direcție. Astfel, o revizie făcută la timp, pentru a depista dacă nu cumva plăcuțele de frână trebuie schimbate sau trebuie făcute ajustări la sistemul de direcție, îți poate salva viața sau o poate salva pe a altor participanți la trafic sau pietoni.

Oricât de prudent ai conduce tu, dacă nu te ajută și starea mașinii, oricând poți provoca o nenorocire. Ăsta e încă un motiv să nu-ți faci schimbul de ulei acasă și să te duci mai degrabă la un service serios unde să se verifice toate aceste aspecte.

Chiar dacă aceste revizii nu sunt obligatorii, ele trebuie făcute. Costurile nu sunt chiar așa mari, ca să ne ferim de ele, și avantajele de a avea consumabilele schimbate la timp și toate lucrurile enumerate mai sus verificate sunt foarte mari. Dacă n-ați făcut revizia de mult, nu uitați să o faceți înainte de a pleca în vacanță!

Alegeți un service bun, care să nu schimbe doar uleiul și să vă trimită acasă, schimbați piesele auto la care sunt probleme și protejați-vă viața sănătatea și mașina!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 01/04/2017
    Răspunde

    Sotul meu daca ar fi dupa el toata ziua ar fi numai dupa masina, ba s-o repare, ba sa o spele.

    1. deh, asa sunt barbatii, dar mai bine sa stea cu masina decat cu amanta.

    • ghelbere elena
    • 02/04/2017
    Răspunde

    Am grija de masina ca de mine si de copilul meu. Nu uit cand trebuie sa merg cu ea sa-i fac revizia sau ITP-ul.

    1. asa e si la noi. O dadacim cat putem, ca de alta nu vom avea bani vreodata.

    • Tatiana Sorina
    • 02/04/2017
    Răspunde

    Chiar saptamana viitoare merg sa ii schimb uleiul,am fost si erau prea multi si am renuntat. Bun articol!

    1. data viitoare fa o programare!

    • nicolae claudia
    • 02/04/2017
    Răspunde

    noi ii facem anual revizie..siguranta e foarte importanta pentru noi

    1. unii n-o mai fac dupa ce iese masina din garantie. De ce sa dea bani pe asa ceva?

  1. Răspunde

    Noi nu sarim niciodata peste revizii chiar daca masina nu mai e in garantie. In primul rand daca le facem la timp, ii prelungesc viata, apoi si ea merge mai bine (consum, demaraj, zgomot)

  2. Răspunde

    Ar fi perfect sa avem grija de masina noastra si sa ne reazolvam orice problema la timp. In felul asta, ajung la vrba ta, sa aiba o durata de viata mai lunga. Eu cred ca as fi un om mort fara sotul meu

  3. Răspunde

    De acord cu tine, este foarte importanta revizia!
    Noi ne folosim exclusiv de masina si, daca se intampla ceva, iti spun sincer ca am fi in pom si pomul in aer.
    Hai sa zic….i-as duce pe copii cu maxi-taxi, dar restul treburilor….bleah! nu s-ar rezolva fara masina!

    1. eu nu urc in transportul in comun de 10 ani. Nu as mai iesi deloc fara masina. Daca am de mers undeva si nu e Dan sa mergem cu masina (eu nu am permis), mai bine merg pe jos 6 statii sau mai multe, decat sa urc in tramvai.

  4. Răspunde

    Anul asta planuiesc sa intru in rand cu lumea si sa dau de permis :D. Insa stiu deja de la logodnicul meu cat e de important sa am grija de masina, mai ales ca are prieteni care au service auto. Si masina e ca oamenii. Cum noi mai facem cate o analiza, asa e nevoie si pentru ea. Abia astept sa conduc, ca m-am saturat de facut naveta si de schimbat mijloace de transport in comun. Iarna e de departe cel mai greu, ca trebuie sa ma infofolesc extrem de mult.

  5. Sotul meu e obsedat de sanatatea masinilor. El se ocupa de ITP, de revizie, de schimb de ulei, le spala si le ingrijeste. Eu nu mai apuc sa ma preocup de asta. Inainte de fiecare vacanta sau drum lung, face o extra verificare. Sa fim siguri ca totul e ok!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares