Plăcinta cu iaurt – după rețetă Jamila Cuisine

Sunt printre fanii Jamilei, mărturisesc. Kill me! Îmi place și cum gătește și ce gătește și cum explică și cum vorbește. Am văzut, acum câteva zile, rețeta ei de plăcintă cu iaurt și mi-am propus să o încerc și eu pentru că suna și arăta foarte bine. Mi-am făcut lista de cumpărături și ieri am gătit și prăjitura. Suntem absolut încântați de rezultat. Are un gust super bun (seamănă destul de mult la gust cu o plăcintă cu brânză), are textura destul de cremoasă (mai ales că eu am pus o cantitate mai mică de griș) și nu este nici prea dulce (veți vedea mai jos, în rețetă, de ce). plăcinta cu iaurt

De ce aveți nevoie pentru plăcinta cu iaurt?

  • 1 kg. de iaurt gras (10% grăsime) – au am folosit iaurt Pilos de la Lidl – 6,99 lei găletușa de un kilogram;
  • 9 ouă întregi;
  • 1 pachet foi de plăcintă (al meu a avut doar 400 de grame)
  • îndulcitor lichid (nu vă dau cantitate pentru că depinde de la produs la produs și eu oricum pun după gust);
  • o fiolă de esență de vanilie;
  • 1 lingură de griș;
  • 70 de grame de unt;
  • 80 ml. lapte dulce (a înlocuit uleiul din rețeta originală);
  • 150-200 de grame stafide;
  • zeama de la o lămâie;
  • sare;

Ouăle întregi (evident fără coajă) se bat cu îndulcitorul (sau zahărul, 200 de grame, cum scrie la Jamila) și cu un praf de sare. În ele încorporăm iaurtul și adăugăm zeama de lămâie (doar dacă vă place gustul pronunțat acrișor în dulciuri, altfel renunțați la ea), grișul (am pus o cantitate mai mică pentru că știam că este imposibil să nu se închege la copt și voiam textură mai fină) și esența de vanilie.

Dăm amestecul de iaurt la o parte și ne ocupăm de montarea plăcintei. Nici n-am numărat foile pentru că oricum mi se pare mai important stratul de dedesubt. Eu am pus 7 foi în stratul de jos, 6 la mijloc și sus mi-au rămas doar 3. dar nu e grav; important este să aibă susținere la bază. Recomand să montați plăcinta cu iaurt într-o tavă de cuptor ceva mai adâncă (la cantitățile de mai sus eu am folosit o tavă de 45x35x6 cm.). Ea se umflă în timpul coacerii.

Untul topit se combină cu laptele dulce și cu acest amestec ungem fiecare foaie în parte. Tava am uns-o doar cu unt, am pus prima foaie și am uns-o cu pensula cu acest amestec, apoi a doua foaie și iar am uns și tot așa. După ce am pus primele 7 foi, am presărat jumătate din cantitatea de stafide și am turnat aproape jumătate din amestecul de iaurt. Am nivelat și am pus următorul strat de 6 foi unse între ele și din nou stafide și umplutură de iaurt (nu pe toată; aveți grijă să opriți câteva linguri de compoziție pentru a turna deasupra plăcintei). După ultimul strat de foi nu mai puneți stafide, doar le acoperiți cu un strat subțire de compoziție de iaurt. placinta-cu-iauirt-si-stafide-1

Coaceți la foc mediu, în cuptorul preîncins. Este un deliciu și caldă, dar mult mai faină este rece. Nu vă ia mai mult de 30 de minute să o puneți la cuptor și vă asigur eu că o să vă placă plăcinta cu iaurt.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    Scoatem stafidele si mi se face pofta 🙂

    1. Reply

      esti de-a meaaaa. nici eu nu sunt fan stadide dar ii plac sotului. eu imi fac intr-un colt fara stafide :))))

  2. Reply

    Nu arata rau deloc!
    M-as sacrifica sa mananca o portie sau doua 😀

    1. Reply

      sau trei…

    • stoica claudia
    • 03/11/2016
    Reply

    Multumim de reteta ,o pregatesc si eu in weekend ,arata grozav.

    • Valeria Chertes
    • 03/11/2016
    Reply

    Avand in vedere ca este cu indulcitor este perfecta si pentru mine. Deci:la treaba.

    1. Reply

      pai mai reducem si noi caloriile, nu?

  3. Reply

    Fac si eu placinta cu iaurt si foi de placinta dar un pic altfel. La nevoie am si reteta pe blog :p
    Mi se pare un desert la indemana, ieftin si usor de facut.

    1. Reply

      acum ma duc sa o studiez si pe-a ta.

    • Ungureanu Lidia
    • 03/11/2016
    Reply

    O ,,execut,, cat de curand!

    1. Reply

      sa ai spor!

  4. Deci ce pofta mi-ai facut. Arata minunat! Imi si imaginez ce gust demential are. Eu sunt fana prajituri cu branza.

    1. Reply

      bine ca mi-ai zis, sa o pitesc, daca vii pe la mine!

    • Anda Stanciu
    • 03/11/2016
    Reply

    Yammy! Arata foarte bine.eu am facut cornulete azi

    1. Reply

      cornuleteeee, Yumiii. imi plac mult cele cu gem.

  5. Arata foarte bine, pot sa-ti spun Jamila 2? 😀 Cred ca o sa incerc si eu reteta. 😀

    1. Reply

      Eu sunt Jamila 2, 3 si 4 :))

    • Daniela Dodoi
    • 03/11/2016
    Reply

    La pregătit de dulciuri sunt prima si la mâncat tot prima asa ca următoarea pe lista e prăjitură cu iaurt.Retetele lui Jamila Cuisine sunt minunate.Sa le savurezi cu plăcere.

    1. Reply

      multumim, s-au terminat 😀

    • dumitrescu elena
    • 03/11/2016
    Reply

    nu imi place sa fac prajituri singurele pe care le fac este negresa si clatitele ,poate faptul ca nu imi place sa fac nici nu imi ies altele sau poate nu am rabdare sa le fac cum trebuie ,dar sa sti ca nici nu omor cu dulcele ,o bucatica de ciocolata este suficient pentru mine,,

    1. Reply

      eu sunt devoratoare de dulciuri dar stai calma ca nici mie nu prea imi place sa le fac. A fost o comanda speciala de la sot si n-am putut sa-l refuz…

    • Nicolae Claudia
    • 03/11/2016
    Reply

    Merita incercata reteta ca arata foarte bine si te cred pe cuvant cand zici ca e buna 🙂 ai mei sunt fani placinte..deci va fi devorata

    1. Reply

      mai ales ca se face si foarte simplu 😀

  6. Mama face placinta cu iaurt, e delicioasa!

  7. Reply

    Pot să mă invit singur la o bucăţică mică de prăjitură? Că tare trebuie să mai fie gustoasă……îmi lasă gura apă….

    1. Reply

      poftiti, va rog! Cu mare drag va invit.

  8. Reply

    Ce bine ti-a iesit. Eu mereu dau rateuri cu dulcele, mai ales la aspect! 😀
    As fi descalificata de la Chefi la Cutite din cauza platingului 🙂

    1. Reply

      da-l incolo de plating ca nici eu nu ma pricep. Ce, ti se pare ca e aranjata prea bine? :))

  9. Reply

    Arata delicios si eu iubesc placinta cu iaurt in orice stadiu/ forma ar fi ea.
    sa faci reteta ei de pasca in 2 culori. Este un fel de prajitura cu branza superba. Eu nu sun fan prajituri cu branza si urasc pasca dar este geniala. Am gustat intai la cumnata mea si apo am facut si eu

    1. Reply

      promit sa o incerc. Mie imi plac prajiturile cu branza dar pasca aia traditionala cu strat de coca de un metru nu imi place.

  10. Reply

    Si mie imi plac retetele Jamilei. Am cunoscut-o la Webstock, unde a fost speaker la sectiunea de vlogging. Iar la gala Webstock a castigat marele premiu – Intel Online Personality of the Year.

    1. Reply

      cred ca e pentru prima data cand ma oftic pentru ca nu am fost la Webstock.

    • ghelbere elena
    • 04/11/2016
    Reply

    Eu pun mai multe stafide, dar in mare o fac la fel. Este delicioasa si pacat ca se termina foarte repede.

    1. Reply

      eu nu sunt fan stafide. Daca as putea, nu as pune deloc.

  11. Reply

    Hmmmm, cred ca reusesc sa impart la 4 cantitatile si sa fac si eu. Sunt mega curioasa, dar cu o atat de mare cantitate nu am ce sa fac. Din setul problemelor celor ce stau singuri :)))

    1. Reply

      Teo, poti sa faci varianta intreaga si sa treci sa imi lasi mie ce nu mancati voi :))

    • Cris Tina
    • 05/11/2016
    Reply

    Ti-a iesit super bine din prima. Cred ca ati devorat-o rapid de nu mai aveti acum (cand scriu eu) nici o bucatica din ea. Cand o sa am timp mai mult, o sa fac si eu pentru familia mea.

    1. Reply

      nu e prea greu de facut. nu ma bag la dulciuri complicate

    • Barbalata Mirela
    • 05/11/2016
    Reply

    Arata foarte bine placinta. Si eu am facut-o dar fara lapte, gris si indulcitor. Ai dreptate, este foarte buna rece 🙂
    Sotul meu a vazut reteta aceasta tot pe site-ul Jamilei 😉

    1. Reply

      am optat pentru lapte pentru ca uleiul avea mai multe calorii

    • Rox
    • 05/11/2016
    Reply

    Si eu sunt fana Jamilei, dar si a placintei cu iaurt. Ce sa mai, salivez! Ma apuc de bucatarit!

    1. Reply

      spor la bucatarit si pofta buna!

    • ionela bortofleac
    • 06/11/2016
    Reply

    Pofta buna, arata chiar bine.

  12. Reply

    nu am facut-o niciodata dar acum scriu ingredientele pt weekend si trecem pe la Lidl.

    Imi place ca ai mentionat si pret si de unde sa iau ingredientele.

    1. Reply

      sa ai spor la preparat si sper sa-ti placa!

  13. Reply

    Arata excelent prajitura ta. Cred ca o voi incerca si eu sambata, ca tot e ziua cumnatei si ma omoara sa ii fac ceva dulce. 🙂

    1. Reply

      ah, de ziua ei nu ar trebuie sa faca ea prajituri? 😀

      1. Reply

        Nuuu, de ziua ei e cel mai rasfatat om. O servim noi cu de toate. :)))

        1. Reply

          La multi ani atunci, sa va traiasca norocoasa!

    • Hacman Mariana
    • 17/11/2016
    Reply

    Sincera sa fiu cred ca fara stafide ar fi mai buna))) Oricum ti a iesit super!!! Arata genial!! Cu siguranta este fff buna! Si mai zici ca nu esti gospodina?))))Pofta buna!!!

    1. Reply

      pai chiar nu sunt. Gatesc din an in Paste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 shares