Ce gătești când nu ai chef de gătit? Piept de pui cu legume mexicane

Mă știți că sunt leneșă, nu-i așa? Nu știu dacă neapărat leneșă în sensul ăla, cel mai grav, dar nu prea îmi place să bucătăresc. În schimb, îmi place să mănânc (și știu că se vede asta). Totuși, nu vă imaginați că mănânc la restaurant sau de la fast-food. Nu știu dacă se întâmplă asta de zece ori pe an. Prefer mâncarea gătită în casă.

Uneori (cel mai adesea) gătește mama. Când e rândul meu la bucătărie, nu mă eschivez, dar trebuie să recunosc că mă axez pe chestii cât mai simplu și rapid de preparat, așa cum este și puiul cu legume mexicane preparat aseară în 20-25 de minute.

Cum se face? Se ia una bucată caserolă piept de pui, fără os și fără piele (ca sa nu pierdem nici timp nici bani cu ele), se spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se pune într-o tigaie wok să se rumenească, 3-4 minute pe fiecare parte, în câteva linguri de ulei. Se condimentează cu puțină sare și puțin piper și, după ce capătă culoarea aceea aurie, se ia una bucată pungă de legume congelate mexicane (eu folosesc din gama Green Grocer’s de la Lidl pentru că mi se par cele mai bune), se desface și se aruncă legumele în wok peste pieptul de pui. Se gătesc 10 minute la foc mic și apoi 2-3 minute la foc mare până scade tot lichidul. Nu este nevoie să adaugați deloc apă pentru că își lasă amestecul de legume suficientă.

Legumele alese de mine vin deja condimentate, dar eu tot mai adaug niște chilli pentru că îmi place mâncarea foarte picantă. Pentru cei care preferă mâncarea cu sos, se poate adăuga peste legume și pui un ketchup sau o pasta de tomate dulce (nu puneți bulion obișnuit pentru că o stricați!). pui-cu-legume-mexicane

Fix așa arată acest preparat care mie mi-a salvat foarte multe seri. Noi îl servim fie cu salată verde, fie cu puțin ketchup pus peste el. Când trebuie să gătiți ceva foarte rapid și nu știți ce, eu vă recomand o rețeta asta. Nu se poate mai simplu de atâta. Până și mie îmi iese bună 🙂 .

Nu, nu transform blogul într-unul culinar 😛 , dar așa mi-a venit astăzi să spun lumii că și eu gătesc. La nivel începător, dar o fac. Și, decât să pun poza pe facebook, mai bine o pun aici 😀 .

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • enache nicoleta
    • 20/10/2016
    Reply

    o fac si eu, extrem de usoara si buna

  1. De legume mexicane ma cam feresc, ca au porumb, dar imi place piure-ul de spanac de la Lidl.

    • Nicolae Claudia
    • 20/10/2016
    Reply

    Eu mai adaug si orez ( ii face bine burticii fetitei). Arata foarte bine..pofta buna

    • Tatiana Sorina
    • 20/10/2016
    Reply

    mmmm ce bine arata,o sa fac si euuuuu

  2. Reply

    Fix asta am facut si eu!
    Gand la gand!

    • elena leonte
    • 20/10/2016
    Reply

    Si noi folosim amestecul Mexican de la Lidal. De obicei il fac fetitei. In ultimul timp,doar ea mananca mancare gatita in casa asta. Noi, nu prea! Ba prajim niste carnita de porc cu multa-multa grasime, ba salata orientala, ba omleta la pranz, ba cartofi prajiti. Am facut orez cu ciuperci, o singura data am mancat din el, pe urma ciorbica de dovlecei,doar eu, pe urma fasole doar eu, ardei umplut s-a mancat, sos-nimeni. Acum am ciorba de perisoare de 2 zile in frigider,nimeni. Am decis sa nu mai fac , m.am saturat sa arunc si sa nu se manance decat f rar. Nu am vazut barbat asa sa nu ii placa mancarea gatita, el ar manca carne,carne,carneeeeeee,salam, salam,salammmm. Eu nu mananc deloc mezeluri.

    • dumittrescu raluca
    • 20/10/2016
    Reply

    o reteta usoara si gustoasa ,chiar o idee buna ,rapida si gustoasa ,nu toate trebuie sa facem mancaruri de sef ,,gatit bun si gustos este perfect

    • ghelbere elena
    • 20/10/2016
    Reply

    Nimic deosebit dat atat de gustos! Sa stii a si eu fac aceasta reteta pentru ca numai asa imi plac pieptul de pui.

    • Aida Dolce
    • 20/10/2016
    Reply

    Mi ai facut o pofta de numa’numa..si eu am doar ciorbik de pui pe foc

    • Valeria Chertes
    • 20/10/2016
    Reply

    Si eu fac de multe ori, chiar este un meniu bun,daca este carnita normal ca este bun.

    • stoica claudia
    • 20/10/2016
    Reply

    Delicios ,o sa fac si eu ,multumim de reteta.

  3. Reply

    Asta e reteta salvatoare pentru orice familie.

  4. Reply

    Hai mai ca nu arata rau. 🙂 E apetisanta si mai ales pratica.
    Sa va fie de bine!

  5. Reply

    Circula pe net la un moment dat o poza cu un pizzar care aduce pizaa la o adresa gresita. Iese propietarul si spune ca el nu a comandat nimic, la care baiatul cu pizza a replicat ca vecinul care o comandase l-a rugat sa faca asta ca sa vada ce mananca el asta seara. Mai stiu eu pe cineva care daca nu ne arata cand da drumul in oala la perisoara, nu poate sa doarma 😀 Asta facea parte din meniul meu cand eram la dieta. Fara adaosuri. Eu azi am facut, sufleu de conopida cu branza si am aruncat si cateva bucati de sunca pe acolo.

  6. Reply

    Bravo! O combinatie potrivita!

    • Barbalata Mirela
    • 21/10/2016
    Reply

    Mi-ai dat idei. O sa fac si eu 🙂 . Ca si tine nu imi placa sa gatesc 😛 dar n-am ce face 😉
    Mersi de sugestie 🙂

  7. Reply

    mi-ai dat idei! Avantajul e ca pot sa tin 1-2 pungi de legume in congelator si sa le oparesc doar cand am chef, si asezonez ca pe salata, si servesc pe post de garnitura.
    De obicei cand nu am chef de gatit, fac salate: 10min am pus in farfurie si am si fara oale de spalat.

  8. Reply

    Asta fac si eu doar ca mai fac si varianta cu orez băsiști care este la fel de gustos si rapid

  9. Reply

    Arata senzational. Si eu obisnuiesc sa fac aceasta combinatie!

  10. Reply

    a, si musai sa te corectezi: NU ESTI LENESA! Lenesa era daca sunai dupa o pizza! Ai gatit o masa, ba chiar e o masa buna, cu legume si carne.

    • Hacman Mariana
    • 26/10/2016
    Reply

    O adevarata gospodina!! Cum sa spui ca esti lenesa? Nici vorba de asa ceva!!!Un meniu minunat ,ce se gateste usor si- ti lasa gura apa!!!! Pofta buna tuturor!!!si …spor la gatit celor care vor sa incerce aceasta minunata reteta!!!

    1. Reply

      Multumesc dar chiar sunt lenesa cand vine vorba de gatit.

        • Hacman Mariana
        • 27/10/2016
        Reply

        Eu te stiu o fata harnica si priceputa la toateeeee!!! si cred ca gatesti foarte bine…si nu cred ca esti lenesa, ci timpul nu ti permite sa stai prea mult in bucatarie..o parte din vina o avem si noi ,fanii tai care te provocam sa ne scrii cat mai multe povesti minunate legate de viata de zi cu zi….ce sa facem daca adoram sa citim articolele tale..eu chiar te sfatuiesc sa te apuci de scris carti….

        1. Reply

          de scris carti de joc, poate!

    • Catalina Dumbrava
    • 27/10/2016
    Reply

    Chiar arata bine, cred că ți-ar ieși orice, cu putina buna voința! :* Eu sunt fan prăjiturele, poate postezi una cât de curând!

    1. Reply

      la prajiturele ma descurc mai bine sa le mananc, decat sa le gatesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 shares