O planific de zece ani. Vezi cum arata nunta visurilor mele!

rochie mireasa

Nici nu ma ceruse inca. De fapt, nici nu stiam ca exista omul asta perfect, undeva in lumea mare si rea, asa cum o vedeam eu pe la varsta de 20 de ani. Visam la nunta mea adesea, in special in serile in care nu puteam adormi. Imi ramasese intiparit in minte indemnul unei prietene: „cand nu poti adormi, gandeste-te la ceva foarte frumos; spre exemplu, la nunta ta”. Visam la nunta mea cu un Fat-Frumos, la cum vor arata aranjamentele florale de pe mese, la ce mancaruri alese vor servi invitatii, la modele de lumanari de nunta si verighete, la cum mi-as dori sa arate rochia de mireasa si costumul celui la bratul caruia voi pasi spre o noua viata, la melodia pe care vom dansa sub ochii admirativi ai zecilor de invitati. Adormeam cu gandul la cele mai frumoase flori pentru nunta si la cele mai elegante si fine rochii de mireasa, imaginandu-ma intr-un local foarte luxos. Am planificat tipul asta de nunta vreun an.

Apoi l-am intalnit pe EL. Nu e Fat-Frumos. E mult mai mult decat atat. E sufletul meu pereche si omul care imi umple sufletul intr-atata incat nu mai simt nevoia de lux, de flori scumpe si rochie extravaganta. Acum, in serile in care nu pot adormi, continui sa imi planific nunta dar ea arata altfel. Inca n-am facut pasul cel mare, desi suntem de 9 ani impreuna. Cand ai langa tine omul care te completeaza si te sustine in toate, care te face sa zambesti cand ochii iti sunt inca plini de lacrimi, care ar fi gata sa lase totul pentru tine, care-ti aduce flori doar pentru ca le-a zarit in magazin si s-a gandit la tine, care nu-ti spune in fiecare dimineata ca te iubeste dar iti arata asta in fiecare secunda, nunta inseamna mai mult ceremonia religioasa prin care vom avea binecuvantarea divinitatii mai putin petrecerea de dupa.

pizap.com14416661498181

bottegaverde.ro

Nunta visurilor mele e una moderna, fara obiceiuri a caror insemnatate nu o mai cunoastem si le respectam doar pentru a fi in randul lumii, fara mers la nasi, brad sau turta, o nunta in care vom fi impreuna, mana in mana, de dimineata pana a doua zi de dimineata. Inchid ochii si ma vad pasind spre altar pe un covor verde strajuit de cosulete cu lalele rosii(ca laleaua pe care am primit-o la prima noastra intalnire). Port o rochie de mireasa alba din matase fina, usoara, lejera, o rochie cu umerii goi, prinsa sub sani cu o banda lata cu funda discreta si lejera in partea de jos, completata de un voal stil capa pentru ca nu mi-as permite sa intru asa decoltata in biserica. Am si gasit rochia potrivita si voalul de mireasa aici si le-as asorta cu o pereche de sandale simple dar foarte comode pentru ca vreau sa pot dansa fara sa imi amintesc de ziua nuntii ca de ziua in care am indurat cea mai mare durere de picioare. Machiajul e unul natural, cu foarte putin fond de ten si mascara iar parul e lasat liber pe spate, aranjat in bucle lejere. Buchetul de mireasa e compus din lalele rosii si lacramioare legate cu o bucata de dantela alba, fina. Sotul meu poarta in costum simplu cu o croiala cambrata, sacou si vesta de culoare gri, cu pantalonul si lavaliera de culoare neagra si pantofi eleganti din piele. 

Ne vom lua locurile in fata preotului, sustinuti de nasii nostri de cununie, cei care vor „lumina” ceremonia cu lumanarile de nunta cu aranjament floral realizat din trandafiri, frunze de salal si flori de busuioc. EL va fi acolo langa mine si ne vom uni destinele pentru totdeauna, prin sfanta taina a casatoriei. De acum vom purta mereu verighetele noastre din aur alb, gravate cu textul „All I need is you”. Nu mi-a scapat nimic neplanificat. Nu vreau sedinta foto speciala pentru ca, de regula, nu prea suport sa mi se spuna cum sa stau si ce sa fac. Nu vreau poze cu doua bibelouri imbracate in mire si mireasa, ci vreau poze cu noi asa cum suntem, cu trairile noastre.pizap.com14416673930361

Drumul de la biserica spre locul unde se va tine petrecerea il vom parcurge intr-o trasura decorata cu flori albe de bujor, trasa de doi cai, unul alb si unul negru. Si, daca am ajuns la locul petrecerii, acesta este in aer liber, intr-o gradina cu iarba naturala proaspat tunsa, cu o multime de arbusti si tufe de trandafiri rosii. La mesele rotunde, acoperite cu fete de masa albe si fine, la fel ca husele scaunelor, vor lua loc doar rudele apropiate si cei mai buni prieteni. E nunta mea si nu-mi pasa ca nu stiu ce neamuri de-ale soacra-mii se vor supara ca nu au fost chemate. Vreau sa ma bucur de zambetele sincere ale oamenilor care ne-au fost mereu alaturi, de aranjamentele florale realizate din bujori albi, lalele rosii si frunze de lamai, sa simt gustul fiecare inghitituri de sampanie, sa dansez alaturi de sotul meu ca si cum am fi numai doi si gradina de vis. Pe ce muzica? Am pus cate putin din toate genurile muzicale ca sa nu se supere nimeni avem si multe melodii latino in playlist pentru ca sunt preferatele noastre. Vreti sa stiti cum suna melodia pentru dansul mirilor? Nu, nu va fi vals. O puteti asculta mai jos.

Din meniu nu vor lipsi pestele si fructele iar tortul, cu compozitie de tiramisu, imbracat in ciocolata neagra, va fi decorat cu bujori albi si „dantela” din martipan.

Evident ca sper ca toata lumea sa se simta bina dar nu-mi fac un scop din asta. Important e ca noi sa zambim multumiti si fericiti la final si, atunci cand vom povesti peste ani despre nunta noastra, sa spunem ca fost cea mai frumoasa zi pentru ca asa a fost si nu pentru ca asta e expresia obisnuita.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 08/09/2015
    Răspunde

    Frumoasa descriere a nuntii,o nunta simpla dar eleganta,plina de dragoste,romantism,imi place cum o vezi,iti doresc s-o ai dupa visul tau!

    • Tudor Alexandra
    • 08/09/2015
    Răspunde

    Foarte frumos ai planificat! Imi place ca te-ai rezumat la lucruri pe cat de simple, pe atat de frumoase, si ca cel mai important lucru este dragostea dintre voi doi. <3

    • Mara
    • 08/09/2015
    Răspunde

    Ce frumos visezi tu nunta dintre voi doi, doua suflete pereche care, atunci cand isi intalnesc privirile, sunt ca si singuri oriunde ar fi caci pentru fiecare numai celalat conteaza din toata lumea asta ! Sa va iubiti tot asa pana la sfarsitul vietii voastre!

  1. oau, chiar te-ai gandit la toate, prezentarea este foarte romantica dar si foarte realista , se vede ca esti o buna organizatoare.nunta ta sper sa fie, atunci cand va fi, asa cum ti-o doresti. 😉

  2. He he, important e să-ți întâlnești sufletul pereche, că apoi planurile de nuntă se fac ele. 🙂
    Tortul cu marțipan e și favoritul meu…
    Să fie nunta ta așa cum ți-o dorești și să trăiți ”happily ever after”!

    • Hacman Radu
    • 19/09/2015
    Răspunde

    Minunata descriere! Multi viseaza la asemenea nunta!

    • Gutu Adriana Maria
    • 21/09/2015
    Răspunde

    Cand va venii momentul nu vei stii de care sa te apuci mai repede ca sa fie totul asa cum ai visat!! Eu va doresc tot binele din lume,oameni frumosi! Sa va iubiti mult! si btw,cred ca iti fur ideea buchetului de mireasa cu lalele!!nu ma gandisem la ele pana acum pt buchetul meu! 😀

    • Hacman Mariana
    • 28/09/2015
    Răspunde

    Ce frumos! Cu siguranta multi viseaza la asemenea nunta! O poveste de dragoste de pe un tinut magic! I -ti doresc sa ai o nunta ca -n basme care sa -ti aduca multa sanatate, noroc si fericire!

    • Mihaica Iuliana
    • 28/09/2015
    Răspunde

    Eu mai am timp doar 9 luni sa mai planific nunta mult visata de 6 ani…nu am 10 ani inca insa pana la anul se fac 7 ani de cand suntem impreuna si tot planificam nunta noastra

    • Oprea Alexandru
    • 30/09/2015
    Răspunde

    Noi de 6 ani. Pot spune ca inca nu ne-am gandit la melodia pe care vom dansa in deschidere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares