Spune „NU” ceaiului la pliculete!

ceai-verde-crema-caramel-min

Saptamana asta, un soi de raceala combinata cu senzatia de arici in gat, m-a facut sa merg mai des la farmacie sau plafar. Intre lucrurile cumparate s-au numarat si niste ceaiuri de plante. Noi ne cumparam mai mereu plantele din piata si le uscam acasa apoi le pastram pentru ceai, depozitate in sacuti de panza sau de hartie. Anul trecut nu stiu ce s-a intamplat de ne-am trezit tarziu asa ca am ramas fara provizie de ceaiuri de tei si musetel, cele pe care le cosumam cel mai des. Asa ca am ajuns sa cumparam de plafar. Problema nu ar fi asta, ci aceea ca nu gasesc mereu ceaiuri pe gustul meu.

Eu, cand cumpar, cumpar ceaiul acela la punga. Uneori mai fac si mofturi la producatori, dar in general accept orice ceai de acest tip, numai sa nu fie ceai la pliculete. Nu-l suport! Gustul unui ceai la pliculet nu imi place. Numai gandul ca totul este asa fin maruntit si ascuns in punguta aceea de hartie ma enerveaza. Vreau ceai adevarat, nu pleavă! Da, stiu, daca vreau ceai adevarat, sa ma duc pe camp sa mi-l culeg. Am mai auzit asta.

Cand iti trimiti sotul sa cumpere ceai si uiti sa ii pui biletel in frunte sa nu ceai pliculete, fix cu ala vine. Mai se si uita la tine urat si zice ca ce are nu e tot ceai? Nici nu cred ca e ceai acolo, cred ca umplu alea cu frunze si le trec pe langa florile de tei. Or fi mai ieftine dar nu se merita. Pai si ceai de menta daca fac, pun 3 pliculete la o cana si tot nu are gustul care trebuie. Daca pun 2-3 frunze din sacosa mea cu minuni, imi da aroma de menta proaspata intr-un ibric intreg, nu doar intr-o cana. Decat sa mai beau ceai la pliculete mai bine doar apa calda cu zahar ca tot cam aia e. Incercati pe cate posibil sa le evitati, indiferent de la ce firma ar fi si cumparati de la plafar ceaiuri sanatoase din planta maruntita pe care o vezi si pui cu lingurita cat trebuie ca sa iasa un ceai adevarat, nu prafuri la plic!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares