Pentru ce solicita romanii credite cel mai des?

credite

Faptul ca nivelul de trai in Romania nu creste asa cum ne dorim noi, nu e un secret pentru nimeni. O mare parte a romanilor reusesc sa supravietuiasca doar datorita creditelor pe care le fac. Nevoile noastre sunt multe. Daca unii pun pe primul loc nevoia de hrana, nevoia de a avea o casa renovata sau de a se relaxa intr-un concediu, altii si-ar dori sa investeasca bani in lucruri putin mai ciudate, din punctul de vedere al celor care privesc din afara. Iata pentru ce solicita romanii tot mai des imprumuturi.

Imprumuturi pentru hrana

Una din situatiile in care sigur nu ne dorim sa ajungem este aceea de a nu ne mai ajunge banii nici pentru hrana. Fie ca am avut cheltuieli neprevazute in luna in curs sau angajatorul nu a platit salariile la timp sau, si mai grav, ne-am trezit concediati. Pentru ca salariul e mic si nu ajungem sa facem economii, ne trezim ca nu mai avem bani nici pentru a asigura hrana familiei. E dureros dar romanii sunt un popor care se imprumuta tot mai des invocand acest motiv. Nu cred ca mai exista stat european in care peste 35% dintre cetateni sa fie nevoiti sa faca un credit pentru a-si asigura traiul de zi cu zi. Evident ca, intr-un astfel de caz, imprumutul trebuie sa ti se aprobe rapid pentru ca uneori ai nevoie de bani in 24 de ore.

Imprumuturile pentru tratamente si investigatii medicale

Un alt capitol dureros este cel al romanilor nevoiti sa solicite un credit pentru ca ei sau persoanele apropiate sa poata beneficia de ingrijirile medicale de care au nevoie si de tratamentul corespunzator. Asigurarea obligatorie de sanatate nu acopera multe din investigatiile medicale, interventiile chirurgicale sau tratamentele moderne. Singura conditie in care poti beneficia de analize facute la timp si tratamente de ultima generatie, este sa apelezi la un imprumut rapid pentru a face rost de banii necesari platii acelor servicii(operatii, investigatii) si produse(medicamente) pe care casa de asigurari nu isi permite sa le suporte. Cel putin 2% dintre romani au declarat ca au apelat la un astfel de credit.

Creditul pentru educatie

Ni se tot spune ca invatamantul e gratuit in Romania. E departe de a fi asa. Fie ca ai un copil care trebuie sa mearga la scoala, un copil mic pe care vrei sa il duci la gradinita sau tu insuti vrei sa continui studiile pe care le-ai abandonat candva sau sa le aprofundezi pe cele pe care le ai deja, invatamantul in Romania implica o gramada de costuri. Trebuie haine speciale pentru scoala, rechizite, bani de carti, bani pentru fondul clasei si fondul scolii, bani pentru caiete si culegeri speciale, etc. Toate aceste cheltuieli pot fi sustinute, de o mare parte a romanilor, numai datorita creditelor pe care le contracteaza.

Credite pentru sarbatori imbelsugate

Chiar daca pe tot parcursul anului unii reusesc sa isi asigure toate cele necesare din veniturile proprii, de sarbatori, cheltuielile sunt mult mai mari si sunt foarte multi cei care nu reusesc sa le faca fata decat imprumutand bani. Evident ca imprumutul rapid si pe termen scurt este cea mai buna solutie intr-o astfel de situatie pentru ca ai nevoie urgent de bani pentru cadouri, pentru masa de Craciun si pentru a plati ultimele facturi ca sa nu intri cu datorii in noul an.

Imprumuturi pentru operatii estetice

Fie ca e vorba despre o operatie de rinoplastie, de una de liposuctie sau de o interventie pentru marirea sanilor, tot mai multe persoane se prezinta la institutiile care acorda credite, solicitand finantare pe termene mai mari sau mai mici, pentru a-si putea indeplini visul de a avea un corp perfect. Desi multi am tinde sa le judecam peste o astfel de decizie, ar trebui sa recunoastem ca, in lumea in care traim, aspectul fizic este foarte important si investitia intr-o operatie estetica nu e chiar asa ciudata cum pare.

E dureros sa recunoastem dar romanii sunt dependenti de aceste credite. Statului si sefului nu le pasa ca nu-ti ajung banii de la luna la luna. Banca iti cere 100 de hartii si te poarta saptamani bune pe drumuri, pana iti acorda un credit. Uneori ai nevoie urgent de el, poate chiar a doua zi. In astfel de cazuri,  o institutie precum Provident, care iti poate acorda imprumuturi rapide la domiciliu cu doar doua acte, e salvarea multora.

Nu spun ca e bine sa facem credite pentru orice. Unii ajung sa se imprumute pentru a-si cumpara haine de firma sau telefoane scumpe pe care altfel nu si le-ar putea permite. Din punctul meu de vedere, acestea sunt mofturi si acele imprumuturi nu sunt neaparat necesare. In schimb, cei care aveti cu adevarat nevoie de o sursa rapida de finantare pentru o cauza buna, o gasiti oricand aici.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Ardeleanu Anamaria
    • 27/10/2015
    Răspunde

    Asa este, foarte multe persoane se imprumuta in ultima vreme. Eu am urat intotdeauna ideea de a di datoare…dar nu am reusit sa duc asta pana la capat:)

    • Andreea
    • 27/10/2015
    Răspunde

    Eu am reusit sa nu imi fac nici un credit si nici sa nu iau vreun card de cumparaturi sau ceva in n rate …. Pana la urma cred ca de fapt ne lipseste educatia financiara, sa stie omul cum sa isi dramuiasca banii mai bine astfel incat sa nu ramana fara nimic daca se intampla ceva neprevazut. Cat despre lucrurile pe care vrei sa le cumperi pentru ca iti plac, mai degraba as strange bani cateva luni si imi iau atunci.

    • Cristina Ana-Maria
    • 27/10/2015
    Răspunde

    Am facut prostia sa imi fac credite si nu mai vreau.

    • Dodoi Daniela
    • 27/10/2015
    Răspunde

    Pe timpul lui Ceausescu mai luai un împrumut pt ca aveai un serviciu stabil,acum la ora actuala sa iei un împrumut e „sinucidere curata”.Cand iei iti „fata vaca”si când trebuie sa dai înapoi iti „moare vitelul”.?

    • Amy
    • 27/10/2015
    Răspunde

    Nu sunt de acord cu ideea de a face imprumut, n-am fost niciodata si nici nu cred ca o sa-mi poata schimba cineva ideea vreodata! Daca iti doresti un anumit lucru, faci economii si-ti pui bani la saltea pentru a ti-l cumpara, daca nu resusesti, inseamna ca nu ti-l permiti. Cunosc foarte multe persoane care au facut credit pentru a-si face nunta. Ma intreb, oare exista vreo idiotenie mai mare ca asta? Adica, in halul asta s-a ajuns? De parca nunta tre’ sa fie prioritatea numarul 1 si pentru ea, e musai sa faci imprumut la banca!

  1. nu seunt de acord cu aceasta ideee! Nu am facut nici un credit nici eu nici familia mea!

  2. Eu nu mi-am făcut credit nici pentru mașină, mi-am făcut depozit la bancă și am strâns bani în el vreo 3-4 ani până am putut să mi-o cumpăr. De ce să plătesc eu dobânde exorbitante băncii pentru credite, când pot să-mi dea ei dobândă pentru banii depuși?

    • Hacman Mariana
    • 28/10/2015
    Răspunde

    Eu una nu sunt de acord cu aceste credite, cunisc persoane care au ramas pe drumuri din cauza lor…sa spunem ca e vorba de o problema de sanatate, atunci se mai intelege dar sa facem credite pentru rasfat( mancare, operatii estetice, articole de imbracaminte..) mi se pare absurd de tot.Darvna, fiecare cum i si asterne asa doarme))))

  3. Răspunde

    Asa este! Eu am 3 carduri de credit luate din motive diferite! Unul pentru hrana, al doilea pentru vacanta si al 3 lea din prostie, iar acum dupa 7 ani de cand le am nu am reusit sa scap nici macar de unul si simt ratele ca pe niste pietre de moara pe care le car in spate.

    • Ficea Adina
    • 28/10/2015
    Răspunde

    Nu sunt adepta imprumutului bancar de orice fel….Consider ca la ananghie ei un credit doar pentru nevoi cu adevarat reale, o casa, o operatie…

    • ghizdavu iuliana simona
    • 28/10/2015
    Răspunde

    Nici eu nu sunt de acord cu creditele ,dar recunosc ca daca am vrut sa fac o investitie mai mare ,am apelat la imprumut bancar ,dar niciodata nu m-am imprumutat pentru lucruri marunte ,acelea le-am cumparat cu banii pe care ii aveam

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 29/10/2015
    Răspunde

    Cand nu ai ce face,e o problema urgenta de sanatate,un deces, te imprumuti ,nu ai incotro dar pentru mofturi nu se merita! Iti dramuiesti bruma de bani asa cum poti dar sa nu ramai dator,pentru ca-n ziua de azi,iti ia casa si pe tine doar sa aiba bancile castig,s-o duca bine ,vorba aia:Statul,banca nu pierde niciodata!

    • Gabriela
    • 30/10/2015
    Răspunde

    Nu sunt bune creditele dar daca nu ai ce face, le iei. Insa as face credit doar pentru casa, altceva nu merita.

    • Hacman Radu
    • 30/10/2015
    Răspunde

    In unele situatii cand e in joc viata unui om hai sa spunem ca creditele poate salva,dar in rest sa fac credite pentru mancare,distractii,imbracaminte,…nici gand!dar na,nu toti gandim la fel,fiecare stie ce are de facut ..ce seamana aia culege)))

    • Daniela
    • 31/10/2015
    Răspunde

    Visul meu e sa am o casa a mea. Bineinteles ca trebuie sa fac un credit pentru asta. Ramane doar un vis in continuare.

    • Mihaica Iuliana
    • 31/10/2015
    Răspunde

    Eu cred si sunt sigura ca cel mai des cer imprumuturi pentru o casa sau o masina. Pentru a lua o casa su chiar a reamenaza sau consolita o casa , eu una doar pt acestea as cere un pmrumut, ceea ce am si facut ultima data.

    • FashionTips
    • 02/11/2015
    Răspunde

    Un subiect interesat, mai ales intrucat romanii solicita creditele poate chiar si pentru alte „nevoi” decat cele de baza (tratament, locuinta,masina). Daca ne gandim la sistemul de rate fara dobanda, romanii pot apela la solutia creditarii (desi nu este dobanda este tot un sistem prin care cheltuim ceva ce nu avem) inclusiv pentru electrocasnice sau haine.

    • Mara
    • 03/11/2015
    Răspunde

    n-am facut credit decat pentru locuinta, si asta pe la 24 de ani…

  4. Răspunde

    Am facut credit pentru concediu. Suna ciudat si, cat de cat, stupid. Nu reusisem sa-mi iau o zi de concediu in aproape doi ani si detestam faptul ca mare parte din salariu se ducea pe chirie si intretinere. Asa ca am facut credit sa-mi permit sa plec in concediu, caci aveam nevoie de o pauza departe de casa. Vacanta care mi-a prins tare bine, ca am venit acasa si mi-am depus demisia. La vreo luna mai tarziu am si gasit un job mai flexibil si, supriza, si mai bine platit.

    • ghelbere elena
    • 22/11/2015
    Răspunde

    Am vrut masina noua ca am gandit eu o sa ma coste mai putin si a trebuit sa fac credit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares