4 soluții care curăță bine pielea pătată de vopsea de păr (testate)

roșcată păr vopsit

Dacă până la o anumită vârstă vopsirea părului poate fi considerată un moft, după ce treci de pragul de 30 de ani (mai mult sau mai puțin, în funcție de gene) și firele albe se înmulțesc, vopseaua de păr devine unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi. Și cum vopsitul la salon este scump, cere timp și o anumită stare, cele mai multe dintre noi apelăm la genul acesta de vopsea de păr pentru acasă. Ieftin, simplu de utilizat (mai ales dacă alegi o vopsea cu aplicator) și cu rezultate bune.

Dar ce ne facem cu petele de vopsea de pe piele?

Una dintre problemele vopsirii părului acasă, pe cont propriu, o reprezintă pielea pătată de vopsea de păr. Încercăm să prevenim asta. Sunt fel și fel de metode: aplicarea unei creme grase până aproape de linia părului, protecțiile pentru urechi, crema de mâini (pentru eventualitatea în care mănușile se rup), pelerine sau alt tip de protecție pentru gât, ceafă, spate, etc. Din păcate, tot ne alegem cu pete pe piele. Nu putem merge cu o cremă sau o loțiune chiar foarte aproape de păr. Riscăm să dăm pe firele de păr și să nu ne prindă vopseaua. Am pățit-o. Mai mare dragul să rămâi cu fire sau rădăcini albe după ce te-ai vopsit tocmai pentru a scăpa de ele!

Ce facem cu petele rămase? Am încercat să le șterg cu zeamă de lămâie, cu apă oxigenată, cu oțet și chiar cu pastă de dinți. Nu am fost prea mulțumită de ele. În schimb, alte variante funcționează mai bine. Iată 4 soluții testate de mine, care le curăță foarte bine! În afară de șervețelele speciale, evident.

Detergent de vase

Sună rău, dar nu mai rău decât acetona pe care o recomandă unele persoane și care, în cazul meu, nici nu dă rezultate prea bune. Iei o dischetă demachiantă, o umezești și pui pe ea puțin detergent de vase amestecat cu bicarbonat de sodiu. Asta dacă vorbim de un detergent lichid sau gel. Dacă este unul solid sau cremă, nu mai ai nevoie de bicarbonat. Freci zonele pe care te-ai ales cu pielea pătată de vopsea de păr, apoi clătești. Scapi destul de repede de problemă. Dacă ai pielea foarte sensibilă, poți folosi această metodă pe urechi, ceafă sau mâini, dar ar fi bine să eviți fața.

Fixativ

Fixativul este minune când vine vorba de curățat. Cu el am șters chiar și markerul permanent de pe mobilă. Face treabă la fel de bună și în cazul petelor de vopsea de păr de pe piele. Se aplică pe o dischetă și se șterge pielea cu ea. Dacă petele sunt pe mâini, se poate aplica spray direct pe piele. Știu că din nou se vor trezi unii să spună că fixativul nu e cea mai sănătoasă alegere, dar îmi permit să mă întreb dacă reușește cineva să aplice fixativ pe păr fără ca acesta să intre în contact cu pielea de pe frunte sau urechi. Da, ferești, dar nu poți evitat asta total.

Ulei de măsline

Iată ceva ce poate fi folosit de toată lumea! Uleiul de măsline nu pune probleme nici celor mai sensibile tipuri de ten și nu este dăunător nici părului, dacă întră în contact cu el; din contră. Dacă ai încercat deja să cureți pielea pătată de vopsea de păr cu ulei de măline și nu a mers, mai încearcă o dată, dar nu te rezuma la a șterge/freca petele cu el. Aplică-l pe zonele cu probleme și lasă-l să acționeze câteva ore, poate chiar peste noapte. La clătire, vei avea o surpriză plăcută. La fel de bine se descurcă și uleiul pentru bebeluși.

Gel igienizant

Că tot îl are cam toată lumea în geantă, casă sau mașină! Conține 70% alcool, care curăță foarte repede petele rămase pe piele după vopsirea părului. Înțeleg că merge și cu alcool simplu, dar nu am încercat pentru că nu am așa ceva. În schimb, gelul igienizant pe care îl folosesc are, pe lângă alcool, și glicerină, deci nu usucă așa tare cum te-ai aștepta. Rămâne un produs iritant, dar măcar curăță repede. La fel de iritante sunt și alte metode care presupun frecuș temeinic, din punctul meu de vedere.

Nu putem nega faptul că cel mai bine acționează produsele și șervețelele speciale pentru îndepărtarea acestor pete, dar mi se întâmplă să mai uit să mi le cumpăr sau să nu le găsesc pe stoc în locul de unde îmi cumpăr vopseaua de păr. Prin urmare, am fost de multe ori nevoită să mă descurc cu ce aveam în casă și am tot experimentat. Cel mai rapid acționează gelul igienizant și fixativul. Cel mai sănătos este uleiul de măsline, dar pentru el ai nevoie de răbdare. Nu uita să te protejezi înainte de toate! Decât să cureți suprafețe mari, mai bine aplici un ulei, o vaselină sau o cremă, înainte de vopsire. Chiar și o cremă de mâini grasă, pentru piele uscată, ajută.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Mulţumesc pentru sfaturi! Foarte de ajutor, mă vopsesc singură, drept urmare mă mânjesc destul de tare, iar pe unele porţiuni rămâne şi câteva zile.

      • Cristina Dragomir
      • 11/02/2022
      Răspunde

      Pe mine ma mai ajuta sotul, dar parca la fel de tare ma murdareste. Imi aduc aminte acum vreun an, mi-a facut urechile negre de tot. Innebunisem cand le-am vazut.

  2. Răspunde

    haha, ce fain mi-ai scris mie, ca ma vopsesc maine seara. Pana acum frecam cu ulei de masline, dar nu se duce asa tzaca paca…

      • Cristina Dragomir
      • 11/02/2022
      Răspunde

      Spor la treaba! Vezi, cu uleiul de masline, sa pui pe ceva pe perna daca ramai cu el peste noapte, ca prin frecare pe perna iti transferi vopseaua de pe piele pe ea.

    • Anghelina+Irina
    • 11/02/2022
    Răspunde

    Foarte tare.Sincer nu știam de nici una din cele de mai sus.Pai nu încerc și eu?

    • Valeria Chertes
    • 11/02/2022
    Răspunde

    Multumim pentru informatii ,eu mi le șterg cu spirt.

      • Cristina Dragomir
      • 15/02/2022
      Răspunde

      Cu spirt chiar nu am incercat. Nu mi-a dat prin cap. Dar e tot alcool, deci posibil sa mearga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares