Maskne – acneea provocată de mască – 4 produse pentru tratarea ei

produse maskne - acneea provocată de mască

Maskne este un termen care desemnează acneea provocată de mască, de masca de protecție pe care suntem obligați să o purtăm în această perioadă. Ea se declanșează din cauza temperaturii ridicate de sub mască, a transpirației, a frecării măștii de față, a sufocării pielii. Secreția de sebum crește sub acțiunea mecanică a măștii, microorganismele se multiplică rapid și pătrund adânc în piele, prin micile fisuri create la suprafața ei. Ele duc la înmulțirea punctelor negre și apariția sau agravarea acneei.

Ce putem face pentru a ne feri de aceste probleme? La secțiunea Maskne, cei de la Notino au pregătit un set de reguli în ceea ce privește alegerea și modul de utilizare a măștilor. Trebuie să le citiți.

Deja de confrunți cu acneea provocată de mască? Fie că vorbim de număr mai mare de puncte negre, de câteva mici coșuri sau de forme mai grave, trebuie neapărat să iei măsuri. Trebuie să fii mai atentă ce produse folosești. Ai nevoie de hidratare, dar trebuie să te ferești de creme prea grase. Nu ai voie să uiți de curățare sau să o faci superficial. În același timp, ai grijă să nu stresezi și mai tare tenul cu produse prea agresive.

Eu îți propun astăzi patru produse antiacneice pe care să le ai în vedere.

Topicrem AC Active Care

Topicrem AC Active Care este o cremă dedicată tenurilor grase sensibile care poate fi folosită atât în faza de prevenție, cât și în cea de tratament împotriva maskne. Este hipoalergenică, scrie pe ea că are parfum, dar mie nu îmi miroase a nimic. Este foarte calmantă, atenuează roșeața și iritația foarte repede și lasă pielea hidratată. Îl puteți folosi pe Topicrem AC Active Care ca produs de zi dacă aveți pielea iritată și doar câteva coșuri asupra cărora nu acționați agresiv seara.

Cremă ten gras Topicrem AC Active Care

Crema matifiantă Eveline Cosmetics #Clean Your Skin

Dacă nu ai tenul iritat și nu sunt probleme majore, ai nevoie doar de un produs ieftin, care să matifieze tenul, oferindu-i în același timp și hidratarea de care are nevoie și să acționeze ca strat protector al pielii, la contactul cu masca, atunci crema matifiantă Eveline Cosmetics #Clean Your Skin este pentru tine. O aplici pe pielea curată (tu alegi dacă o faci doar dimineața sau și seara), masezi ușor, pui masca și gata. Pe partea de prevenție merită să o ai în vedere.

Crema matifiantă Eveline Cosmetics #Clean Your Skin

Vichy Normaderm Phytosolution

Acesta este un produs despre care eu am mai scris, așa că nu voi insista mult asupra lui. Aveți mai multe impresii despre el aici. Îmi mențin părerea că este unul dintre cele mai complexe și mai bune produse pentru îngrijirea tenului gras. Având în compoziție și acid salicilic, este perfect și în faza de prevenție, dar și pentru cazurile în care acneea a apărut deja. De preferat este să fie folosit seara pentru că acidul salicilic are potențial iritativ și nu ar fi bine să ne irite tenul și crema, și masca, în același timp.

Vichy Normaderm Phytosolution (3)

Dacă tenul nu este iritat, merge aplicat și dimineața, nu doar seara, ca tratament antiacnee, pentru că este suficient de hidratant, fără a fi deloc gras. Are textura lejeră, apropiată de cea a unui gel, și efect răcoritor.

Bioderma Sébium Hydra

Când acneea provocată de mască s-a agravat, cel mai probabil Vichy Normaderm Phytosolution nu mai este suficient și se trece la tratamente mai puternice cu substanțe active de tipul acizilor AHA sau a peroxidului de benzoil. În acest caz, țineți cont că pielea va fi uscată și agresată de acestea și are nevoie de o și mai bună hidratare din partea unui produs calmant și regenerator. Acesta este Bioderma Sébium Hydra. El hrănește, calmează și hidratează fără a îngrășa pielea.

Bioderma Sebium Mat

Cel mai bine ar fi să alegeți aceste produse împreună cu medicul sau cu o cosmeticiană, dar știu că sfatul acesta îl veți ignora multe dintre voi. Nu faceți exces de produse de îngrijire! Asta ar fi la fel de rău ca a nu folosi deloc. Alegeți 2-3 produse, în funcție de stadiul și gravitatea problemei, de tipul vostru de ten, și țineți-vă de tratament! Nu așteptați să diminuați punctele negre într-o zi, să treacă acneea provocată de mască de la prima aplicare sau să scăpați de iritație peste noapte, dar nici nu continuați să aplicați un produs care simțiți că vă face mai mult rău decât bine. Uneori, acneea poate lua forme grave și foarte grave, care să necesite mai mult decât un tratament local.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Oana
    • 15/10/2020
    Răspunde

    Chiar am probleme cu tenul din cauza purtarii mastii. Produsele Vichy le folosesc si eu.

    • Valeria Chertes
    • 15/10/2020
    Răspunde

    Mulțumim pentru recomandări.

    1. Bine de stiut!

    • Anghelina Irina
    • 16/10/2020
    Răspunde

    Nu am probleme cauzate de purtatul măștii de protecție, însă e bine de știut

  1. urasc masca! arat ca o adolescenta in plina pubertate, ma trezesc cu cosuri pe unde nu ma astept! am si eu un kit de la vichy normaderm in momentul de fata, sunt curioasa cum se va comporta tenul meu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares