Probleme digestive cauzate de magneziu? Ai grijă ce supliment alegi!

Probleme digestive cauzate de magneziu, dureri abdominale, diaree

Vă povesteam aici și, probabil, și în alte articole de care nu-mi amintesc acum, despre beneficiile suplimentelor cu magneziu acolo unde există atacuri de panică, anxietate și chiar depresie. Eu am folosit multă vreme Magneziu 400 cu B-uri și acid folic, de la Doppelherz. Nu l-am luat continuu. Am făcut cure cam de 20 de zile pe lună și chiar am simțit că m-a ajutat. Atenție! Nu sunt medic. Nu știu dacă am făcut bine că am luat pauze. Doar vă spun experiența mea.

Aproape toate bune cu magneziul ăsta. Este destul de accesibil ca preț și eficient. Poate și datorită vitaminelor B și a acidului folic din compoziție (eu am mai luat înainte alte tipuri de magneziu, cam fără rezultat, inclusiv celebrele și foarte recomandatele Magne B6 și Magnevie). Dar, uite că nu e produsul perfect pentru mine și mi-au trebui luni de zile și câteva filmulețe scurte de pe Tiktok ca să-mi dau seama de ce!

Aveam mai mereu probleme digestive. Ce înseamnă asta? Crampe abdominale, balonare, tendință spre diaree. În tot timpul ăsta, am căutat cauzele. Beam diverse ceaiuri, luam din când în câte câte un Loperamid, dar cam fără efect. Ca să aflu acum, de pe Tiktokul care nu îmi place neapărat, că magneziul luat se face vinovat de toate astea. Zău că mă gândeam că e de la roșii, de la apa prea rece, de la laptele dulce, dar nu mi-a dat prin cap că pot avea probleme digestive cauzate de magneziu, de acest produs în prezentarea căruia se vorbește doar despre beneficii uimitoare!

Vă zic ce am înțeles eu. Voi căutați apoi mai multe pe Google. Există mai multe forme de magneziu care pot fi introduse în suplimentele astea. Ca la cutiile de lapte. Pe toate scrie lapte, dar nu ai în toate aceeași calitate a produsului. Unul e mai mult lapte, altul mai mult apă. Unul e mai gras, altul mai slab. În funcție de tipul de magneziu din compoziție, un supliment poate fi mai mult sau mai puțin eficient într-o afecțiune sau alta. Se pare că pastilele astea pe care le-am ales eu au cel puțin două minusuri majore: slaba absorbție și eficiență, dar și efecte nedorite la nivel digestiv.

Sunt ieftine pentru că au la bază oxidul de magneziu, cel mai simplu și ieftin de obținut. Pe lângă faptul că nu sunt nici cele mai eficiente produse(având o rată de absorbție destul de scăzută, de doar 15%), mai dau și probleme intestinale. Dacă nu aș fi văzut pe pielea mea, as fi zis că oamenii aia de pe Tiktok bat câmpii aiurea. Dar au dreptate.

Eu am făcut și un experiment după ce am primit aceste informații. Mă prinsese fix în perioada cu aport de magneziu și aveam scaune destul de moi, de doua ori pe zi, dar cu dureri de intensitate medie pe toată perioada zilei. Ce-am făcut? Am oprit administrarea de magneziu pentru câteva zile. Ce credeți? Durerile abdominale și scaunele moi au dispărut după prima zi de pauză! Apoi am reluat cura de magneziu. Din prima zi de administrare problemele au reapărut.

Acum l-am scos pe tot. Urmează să mă reorientez spre un alt produs zilele acestea, când se realimentează cardul, acum gol. Este vorba despre magneziu bisglicinat. Avem și aici mai mulți producători. Eu am să-l încerc prima dată pe acesta, premium. Va trebui să iau minim două pastile pe zi, ceea ce nu îmi convine neapărat, nu doar din cauza costurilor mai mari, ci mai ales pentru că am prostul obicei de a uita să-mi iau medicamentele și suplimentele. Era mai ușor cu zona unică de la produsul Doppelherz, dar… aia e. Revin cu update după primele săptămâni de tratament cu magneziu bisglicinat.

Ai înțeles deja că dacă și tu iei magneziu supliment și ai tulburări de tranzit intestinal de genul celor descrise mai sus, este foarte posibil ca tocmai comprimatul ăla, pe care îl credeai minune și deloc capabil de astfel de efecte adverse, să se facă vinovat de ele. Imaginează-ți că acest oxid de magneziu este folosit în tratarea constipației! Și sulfatul de magneziu, citratul de magneziu, clorura de magneziu, hidroxidul de magneziu au cam aceleași efecte.

Verifică ce formă de magneziu conține suplimentul pentru care ai optat și caută informații detaliate despre ea. Nu le vei găsi în prospect. După ce am văzut acele materiale de pe Tiktok, m-am dus pe pagina produsului de pe site-ul farmaciei Tei. Nu scrie nicăieri ce formă de magneziu are în compoziție. Nu ai nicăieri atenționări despre eventualele probleme digestive pe care le poate da. Am ajuns apoi pe site-ul producătorului și am descărcat prospectul pe care eu nu-l mai avea. Ce conține pe foaie? Magneziu. Nu se știe de ce tip. Nici aici vreo vorbă despre posibile efecte adverse. În schimb, pe pagina lui din site scrie că e vorba despre oxid de magneziu? De ce nu se menționează în prospect? Întrebați-i pe ei și pe cei care permit ca oricine să vândă orice!

Te-ai fi gândit că poți avea probleme digestive cauzate de magneziu, de suplimentul ăla pe care tu-l iei tocmai pentru că vrei să-ți fie mai bine? Sunt curioasă și dacă pe prospectul tău scrie ce formă de magneziu îți oferă acel produs.

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: 4 suplimente care mă ajută cu atacurile de panică - Caietul Cristinei

    • Marioara Gurgu
    • 25/09/2023
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații și recomandare.

      • Ionela Simona Monea
      • 26/09/2023
      Răspunde

      Mersi pentru informații…foarte utile… Nu fliau eu foarte des magneziu, mai fac cate unul efervescent atunci cand nu ma simt bine… Chiar ma gandeam sa fac o cura..o sa fiu foarte atenta acum…

    • Valeria Chertes
    • 25/09/2023
    Răspunde

    Nici eu nu știam acest lucru.

  2. Răspunde

    Mulțumim pentru informații, chiar nu știam

    • Irina
    • 28/09/2023
    Răspunde

    Bună ziua, vă cer permisiunea de a fi contactat de reprezentantul companiei producătoare a medicamentului Loperamid, Terapia. Compania are obligația de a colecta date legate de siguranța tuturor produselor comercializate, în interesul pacienților care le utilizează. În cazul în care sunteți de acord, vă rugăm să transmiteți aici sau pe adresa office@sigurantapacientului.ro datele dumneavoastră de contact (adresa de email). Acestea vor rămâne confidențiale și nu vor fi folosite decât în scopul declarat mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares