Balta Piteasca 2, cea mai scurtă partidă de pescuit

cea mai scurtă partidă de pescuit balta Piteasca 2

V-ați obișnuit deja cu mine. Spun și ce-mi place, dar mai cu foc povestesc despre ce mă dezamăgește. Iar balta Piteasca 2 intră în această a doua categorie, a locurilor și lucrurilor care îmi lasă un gust cel puțin ușor amar. Vă spun imediat și de ce.

Pe data de 29 iunie, plănuisem să ieșim la o pescuială. Cam din scurt, ce-i drept, așa că nu ne făcusem rezervare pe nicăieri. Fermecat de toate postările din Social Media, al meu a zis să ne încercăm norocul pe balta Piteasca 2, poate găsim ceva locuri disponibile. Zis și făcut. Ne trezim la ora 4. La 5:10 ajungeam deja pe baltă. Am solicitat un stand fără ponton. Mie în general nu îmi plac pontoanele, dar la ei sunt și destul de înguste, gândite pentru un singur pescar. Ne-a recomandat băiatul de acolo standul 14.

Ajunși la standul 14, constatăm că este deja ocupat de un alt pescar. Sunăm la administrație, în ideea că poate nu am înțeles noi bine. Nu. Nu la noi era greșeala. Paznicul ne spune că nu știe ce s-a întâmplat, că la el pe foaie 14 apare liber. Cerem alt stand și bâjbâie că nu mai știe altul fără ponton sau ceva de genul. O luăm frumușel spre capătul bălții și constatăm că ne place super mult standul 29 care, la acel moment, era liber. Evident că sunăm din nou la administrație pentru a verifica dacă nu cumva fusese rezervat de altcineva. Mare bucurie! Nu este.

Ne ocupă locul. Descărcăm jumătate de mașină și ne punem pe treabă. Ce credeți? După nici 15 minute, vine paznicul și ne spune că s-a făcut o greșeală și că standul 29 era de fapt rezervat. Venise persoana care plănuise să pescuiască pe acel loc. Asta îl trezise de fapt pe om din visare. Cum pierdusem deja prea mult timp ca să mai îndur și a treia greșeală și nici nu mai era liber un alt stand care să ne intereseze, am solicitat restituirea banilor și am plecat.

Noi ne-am ales cu o porție de nervi și timp pierdut, iar balta doar cu o recenzie negativă pe care nu o bagă nimeni în seamă. Asta e atitudinea administrației unei bălți cu pretenții, care se vrea de concurs! O greșeală este de înțeles și de scuzat, chiar și în lipsa prezentării scuzelor. Două sunt deja prea multe. Mai ales că am remarcat în recenziile de pe Google că nu suntem singurii care au pățit asta. Ori cineva nu este deloc atent, ori același cineva cedează locurile solicitate contra unor atenții. Cert este că patronului nu îi pasă.

Alte impresii de pe această baltă nu am pentru că nu am stat suficient acolo. Ah, ba da. Drumul de pe baltă este oribil! Noi am mers după ploaie și ne-am făcut mașina varză. Este NUMAI noroi. Nu sunt bani de câteva mașini cu pietriș… Iar WC-urile, în care nu am ajuns să și intru, sunt niște cabine dărăpănate, din lemn putred, șubred. Mai urâte decât WC-ul din fundul curții pe care bunica îl abandonase de vreo 10 ani.

Hai să zic și două lucruri de bine, că n-o fi foc! 1. Balta Piteasca 2 are magazin, deci găsiți acolo ceva de ronțăit și o bere sau o apă rece. 2. Malurile sunt curate. Pește sigur este. Eu am apucat să prind doar o plătică de vreo 200 e grame, la pastă de porumb dulce, la vargă (am rămas dependentă de pescuitul la undiță).

Nu știu dacă vom reveni pe această baltă. Dacă o vom face, revin cu update cu mai multe impresii pentru pescarii în căutare de păreri despre Piteasca 2. Unde am ajuns după ce am plecat de aici? Pe lacul Boteni 3, un alt pom destul de lăudat în ultima vreme. Cum a fost partida de pescuit de aici? Nu o să amestec borcanele și o să scriu separat despre asta. Revin! Până atunci, fire întinse!

P.S. Poza este cu titlu de prezentare. Nu este de pe Piteasca 2.

păreri balta piteasca 2

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares