Idei de cadouri pentru copii creativi

copii creativi

Alegerea unui cadou nu este cel mai simplu lucru din lumea asta. Nici măcar atunci când vorbim de cadouri pentru copii. De fapt, depinde și de copil. Unii spun doar că vor o mașinuță de poliție sau o păpușă Elsa. Aici, e complicat. Sunt multe modele din care poți alege. Din fericire, lista mea de cadouri este foarte clară. Mi s-a pus exact ce culoare, ce funcții, ce mărime trebuie să aibă jucăria. Merg la sigur. Cel mai greu și cel mai greu este să alegi un cadou când nu ai niciun indiciu despre ce i-ar plăcea copilului să primească.

Ei bine, astăzi am câteva idei de cadouri pentru copii creativi, care sigur te vor ajuta. Dacă celui mic îi place preponderent să deseneze, să lipească, să decupeze, să se uite pe cărți, să i se citească, să modeleze, te poți inspira fără teamă din lista de mai jos.

Cadouri pentru copii creativi

Accesorii pentru desen

Desenul este una dintre primele activități creative încercate de cei mici și, de departe, preferata majorității. Nu contează că au deja trei seturi de carioci sau creioane colorate. Mereu se vor bucura de unul în plus. Poți alege un set de creioane colorate cu mai multe nuanțe. De ziua nepoatei, eu am optat pentru un set cu 50 de culori, de care a fost absolut încântată. Le găsești la secțiunea creioane colorate. La fel de bine merg cariocile, markerele, pixurile cu gel (dacă mai au și sclipici, sunt nestemate, mai ales pentru fete!).

O carte de colorat, un bloc de desen, un penar cu personajul preferat din desene animate, o ascuțitoare cu formă neobișnuită, sunt alte câteva idei numai bune de pus pe listă. Nici o astfel de tablă de scris nu ar strica. Se știe că celor mici le place să deseneze și pe alte suprafețe, nu doar pe foi de hârtie… Nu uita de cretă sau markere pentru scris (în funcție de tipul tablei alese)!

Produse pentru pictură

Pentru un pitic care a făcut deja cunoștință cu pensula și pare atras de ea, din nou ai multe opțiuni de cadouri. Poți merge pe un set de acuarele și unul de pensule, pe un mini-șevalet, pe un costum de pictor (pentru protecție) sau chiar pe varianta unei picturi pe numere. Genul acesta de pictură este fascinant și pentru adulți, nu doar pentru copii.

Un set de construit/modelat

Pe vremuri, aveam doar cuburi din lemn pentru construit. Azi, există o mulțime de opțiuni în materie de cadouri pentru copii creativi în sfera aceasta. Avem cuburi de toate formele și mărimile, seturi de LEGO, seturi de construit cu piese magnetice, puzzle-uri 3D, jocuri mozaic, seturile de nisip kinetic care pot fi folosite în casă, în orice anotimp, diverse tipuri de spumă modelatoare (cu așa ceva am avut noi parte de o bătaie pe cinste cu bulgări) și plastilină. Uite câte idei!

Jocuri și jucării de rol

Un alt mod de a invita copilul să-și exerseze creativitatea este de a-i oferi și a juca împreuna cu el jocuri de rol. Joaca de-a magazinul, de-a doctorul, de-a restaurantul, sunt distractive, dar și foarte educative. Tot ce i-ar putea ajuta să exploreze mai bine acest tip de joc este o idee bună de cadou. Poate fi vorba de o trusă de doctor, de o casă de marcat de jucărie, de un set de scule de tâmplar sau mecanic, de o trusă de machiaj sau coafură, un costum de bucătar sau doctor, etc.

Diverse seturi creative

Creativitatea se poate manifesta și în alte domenii. Unii copii au predilecție spre a crea diverse obiecte, cum ar fi brățări, coliere, diverse decorațiuni, mici jucării handmade, etc. Le putem oferi seturi creative care să-i ajute să-și exerseze talentele. În funcție de vârstă și dexteritate, vom alege fie un set de personalizat prin colorare (gentuțe, mărgele, articole vestimentare), un set de creație prin lipit, un set creație brățări, poate chiar un prim set de cusut sau țesut.

Ce zici? Te inspiră vreuna dintre aceste idei? Ține cont că nu trebuie să alegi cele mai scumpe cadouri. Copii creativi și cu imaginație bogată sunt printre cei mai ușor de mulțumit. Rar se plictisesc de un joc sau o jucărie dacă este din sfera lor de interes.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Marioara Gurgu
    • 16/11/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru recomandare, greu sa alegi cadourile pentru copii, ei tot timpul vor ceva nou și cât mai multe cadouri.

    • Valeria Chertes
    • 16/11/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru idei.

    • Bojana Tihan
    • 16/11/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru idei și recomandare

    • Frant-Siminiceanu Constanța
    • 21/11/2022
    Răspunde

    ??????

  1. Răspunde

    Foarte bune aceste idei. Copiii zilelor noastre sunt mult mai dezvoltati (din toate punctele de vedere) decat am fost noi candva si chiar au nevoie de stimulente de tot felul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares