5 motive serioase să-ți faci singur coșurile cadou de Crăciun

coșuri cadou Crăciun

Este perioada în care cu toții căutăm cele mai bune idei de cadouri. Coșurile cadou de Crăciun sunt, de departe, printre cele mai căutate. Trebuie să recunoaștem că sunt de efect, scutesc cumpărătorul de multe bătăi de cap și sunt destul de bine primite de cei cărora le sunt dăruite. Toate marile magazine au astfel de coșuri pregătite. Site-urile de profil sunt tot mai multe. Ai de unde alege. Și, cu toate astea, eu prefer să-mi fac singură aceste coșuri, în loc să cumpăr unele gata făcute. Uite și de ce! S-ar putea ca, la final, să alegi să faci și tu la fel.

Celor din magazine le cam lipsește spiritul Crăciunului

Prea puține sunt cele care au câte un globuleț sau măcar o crenguță de brad. Toate sunt pline cu mâncare. Nimic de zis, și cozonacul este în spiritul Crăciunului, dar cred că fiecare coș cadou ar trebui să aibă și câte o mică decorațiune. În funcție de buget, poți alege una dintre aceste superbe coronițe de Crăciun sau ceva mai simplu și mai mic, cum ar fi o fundă mare roșie, o figurină tematică sau unul dintre aceste globuri de Crăciun deosebite. Mi se pare că aceste detalii sporesc magia unui coș cadou. În plus, ele rămân amintire. Cozonacul se duce repede…

Personalizezi în funcție de destinatar

De ce să alegi un coș care simți că se potrivește doar pe jumătate destinatarului, când poți gândi tu unul care să fie total pe gustul lui? Unii poate nu beau vin. Altora nu le place cozonac sau preferă gustările sărate în locul celor dulci. Dacă vorbim despre un cadou pentru o familie, cu atât mai bine este să alegi tu produsele, astfel încât fiecare membru al familiei să găsească un motiv de bucurie în el. Într-un coș ai un vin bun, dar cozonacul nu e ce trebuie. În altul ai invers: un cozonac delicios, dar un vin care cam lasă de dorit.

Fă-ți propriul cadou, cu ce este mai bun din fiecare categorie! Pui o carte pentru un iubitor de carte, o pereche de șosete pentru un friguros, etc.

Dăruiești și mai multă bucurie

Cum te simți când știi că cineva a cumpărat cadouri identice tuturor prietenilor? Probabil că bine, dacă ar fi vorba de vreun telefon de fițe. Dar când știi că a luat la grămadă zece coșuri cadou, doar ca să fie, parcă simți că nu însemni nimic pentru acea persoană. Din contră, când vezi că a gândit niște daruri diferite, personalizate în funcție de nevoile și preferințele fiecăruia, înțelegi că a pus mai mult decât bani în acel cadou. A pus timp, a pus suflet. Ești important pentru ea.

Scapi mai ieftin

Este și mai economic să-ți faci singuri coșurile cadou de Crăciun. Dacă te apuci să calculezi cât costă produsele dintr-un coș cadou gândit de o firmă, o să vezi că poți scăpa mult mai ieftin dacă le cumperi tu separat și le așezi într-o cutie de carton frumos ambalată. Este logic. Plătești ambalajul, plătești mâna de lucru, plătești transportul acelor coșuri spre magazin, etc. Eu am luat niște cutii simple pe care le-am învelit în hârtie de cadouri. În ele am așezat produsele cumpărate și gata. M-a costat vreo 4 lei în plus la fiecare cadou.

Ești sigur de termenul de valabilitate al produselor

Cele mai multe coșuri cadou de Crăciun conțin produse alimentare. Din păcate, la cele din magazine, fiind deja ambalate, nu poți verifica data de expirare a produselor incluse. Mie mi se pare foarte important acest aspect. Poate și pentru că sunt pățită… Nu intru în detalii.

Este frumos să facem cadouri, dar atât de simplu să dăm greș cu alegerea lor. Știu că e ușor să iei un coș cadou gata făcut, dar mi se pare mult mai bine să-l gândești tu, pe al tău. Special pentru oamenii tăi dragi, cu mai mult decât mâncare, cu cele mai bune produse, alese special pentru gusturile lor. Puținul timp investit în construirea lor transmite mult. Adaugă o doză mare de magie și le face să fie primite cu mai multă bucurie. Nu uita că este și mai ieftin așa!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares