3 activități sportive distractive, de vară, care ard multe calorii

fata in echipament sportiv

Vara nu este doar anotimpul în care vrem să arătăm bine, ci și cea mai bună perioadă a anului pentru a practica sporturi distractive, în aer liber, care să ne ducă mai aproape de numărul dorit de kilograme sau centimetri. Vremea, starea drumurilor și a terenurilor, vestimentația de vară ne permit o serie întreagă de activități pe care nu le abordăm cu la fel de multă plăcere sau ușurință în sezonul rece. Ne plimbăm mai mult cu bicicleta, numărul celor care aleargă și merg mai mult pe jos este mai mare, jucăm mai des jocuri precum fotbal sau baschet. Tot mai iubite sunt și următoarele trei activități sportive distractive, potrivite oricui, indiferent de vârstă sau sex, mari consumatoare de calorii.

Volei

Voleiul poate părea o joacă de copii, privit din afară. De fapt, el chiar este foarte des jucat de cei mici. Asta nu înseamnă că adulții nu-și pot lua echipamentul de volei și ieși la distracție și tonifiere. Voleiul este un sport destul de complex care lucrează cam tot corpul (picioare, spate, abdomen, brate). Nu te simți stresat sau plictisit ca atunci când repeți la infinit aceleași mișcări la un aparat de fitness. Faci mișcare și te și distrezi și socializezi în același timp.

Nu se poate spune despre volei că este un sport scump. Vezi articolul cum alegi echipamentul pentru volei ca să vezi în cât de puține lucruri trebuie să investești ca să-l poți practica. Și volei poți juca oriunde, chiar și în fața blocului. Bine, cele mai eficiente sunt voleiul pe plajă și cel în apă. Potrivit experților, într-o oră de jucat volei se ard peste 500 de calorii.

Tenis de câmp

La fel de distractiv și eficient este și tenisul de câmp, cu aproape 600 de calorii consumate într-o oră de alergat după minge sau rachetă. Problema ar fi că tenisul nu este la fel de accesibil. O rachetă bună de tenis sigur este mai scumpă decât o minge de volei. Ce înseamnă rachetă bună și cam la ce preț să te aștepți? Află din articolul cum alegi racheta de tenis! În plus, tenisul nu prea îl poți practica oriunde, deci trebuie să mergi la un club dotat cu terenuri de tenis și să plătești pentru a utiliza acel teren. Nu e la fel de accesibil ca voleiul, nu? În schimb, tenisul de câmp reușește și el să antreneze cam toate grupele de mușchi. Fără stres și contorizat cât faci picioare, cât faci spate, cât faci brațe.

Mers pe role

Ajungem din nou la un o activitate care este accesibilă oricui și mai mult decât distractivă: mersul pe role. În afară de o pereche de role și un minim echipament de protecție nu ai nevoie de alte lucruri, deci nu investești prea mult în acest sport modern.

De ce să faci cardio în sala de sport, când te poți plimba cu rolele pe aleile unui parc, alături de 1-2 prieteni care să facă plimbarea și mai plăcută? Nici nu simți cum trece timpul atunci când faci ceva cu placere! Nu e ca atunci când stai cu ochii pe ceas și îți spui că mai ai 10 minute de alegat din programul stabilit și tu ești deja obosit și plictisit. Iar o plimbare de oră cu rolele te ajută să consumi până la 550 de calorii, tonifiindu-ți perfect fesierii, coapsele și abdomenul.

Sunt sau nu activități sportive distractive care ajută la slăbit? Și acestea sunt doar trei exemple. Așa cum spuneam, fotbalul și baschetul sunt și ele pe lista jocurilor eficiente când vine vorba de numărul de calorii arse. Mai poți încerca, în funcție de buget și preferințe, înot (poate chiar volei în apă), sărit coarda, mers pe bicicletă, canotaj, kangoo jumps, tenis de masă, zumba. De ce să fie doar sport, când poți avea parte de sport și distracție în același timp?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares