De ce sunt gențile negre cele mai populare?

Gențile negre se bucură de cel mai mare succes. Toată lumea le caută, inclusiv eu. Nu am multe genți în dulap, de fapt sunt chiar puține, dar eu sunt genul cuminte, econom, comod, căruia i-ar fi greu să schimbe geanta zilnic sau la două trei zile. Am șapte genți în acest moment și, dintre ele, cinci sunt negre. A șasea este bleumarin, deci tot cam pe acolo, iar cea de-a șaptea… surpriză! Este o geantă cu imprimeu floral Manier, luată chiar primăvara aceasta.

geanta Manier cu imprimeu floral

Nu că nu m-aș fi uitat prima data tot la cele negre, dar în final am decis că e vremea să port ce m-am temut până acum să port și a rezultat această alegere pe care nu o regret deloc. Este cea mai observată și mai admirată geantă de-a mea. Este altceva, este o provocare din toate punctele de vedere, dar o ador.

geanta piele Manier

De ce așa târziu o geantă cu imprimeu floral? De ce a fost nevoie să trec de 35 de ani ca să aleg altceva? De ce atâția ani de ales doar din categoria genti dama negre? De ce majoritatea preferăm această non-culoare? În linii mari, spunem că negrul este cel mai ușor de purtat și de asortat și că acesta ar fi principalul motiv. Dar nu este singurul. Haideți să vedem ce alte explicații găsim pentru faptul că gențile de culoare neagră se bucură de așa mare popularitate!

inpuff.ro

Pentru că negrul ne apără de critici

Așa cum bănuiam, predilecția spre negru trădează, din punctul de vedere al psihologilor, o anumită teamă. Teama de a nu da greș cu o combinație de culori. Nu avem curaj să ne exprimăm, să facem alegeri și combinații îndrăznețe, preferând să ne orientăm spre unele care să nu ne transforme în ținte ale criticilor celor din jur. Și, da, din punctul meu de vedere, au dreptate. E nevoie de o anumită maturitate și tărie de caracter pentru a te abate de la ceea ce nu ar putea critica nimeni. Este cazul celor care văd o geantă colorată sau cu imprimeu îndrăzneț, le place ce văd, dar aleg negrul ca alternativă la o culoare/imprimeu care ar putea crea probleme. Sincer, m-am temut că nu voi asorta cum trebuie geanta mea cea nouă. Acum nici nu-mi mai pasă dacă am reușit să fac asta sau nu. Pur și simplu, mă bucur de ea.

geanta colorata

Pentru că vrem geanta asortată cu pantofii și pantofii negri sunt cei mai purtați

Un alt motiv pentru care eu am preferat întotdeauna gențile negre este acela că mi-a dorit să am geanta asortată cu pantofii, iar încălțămintea mea este, în mare parte, neagră. Motivul? Negrul ține cel mai bine la murdărie. Nu trebuie să-mi spăl pantofii la fiecare două zile pentru că s-au murdărit. Un pantof din piele e ușor de șters, dar la pantofii sport, se lasă cu spălat obligatoriu, lucru care e și incomod și duce și la deteriorarea mai rapidă a acestora. În plus, parcă pe negru nu se vede orice defect apărut, cum ar fi o zgârietură sau o julitură. Prin urmare, să fie pantofi negri asortați cu… geantă neagră! Dar iată că nici o geantă cu imprimeu floral nu este chiar așa greu de asortat, cum credeam eu!

Pentru că negrul denotă eleganță și putere

Acesta este cazul femeilor puternice pentru care negrul este prima și singura opțiune când vine vorba de ținutele lor serioase, elegante. Pentru ele nu există alt tip de geantă. Pur și simplu, negrul este cea mai grăitoare alegere pe care o pot face, una care vorbește despre puterea și autoritatea celei care îl poartă. Negrul este elegant și completează perfect o atitudine de cuceritoare.

Ține de atitudine. Dacă ții strâns, dar cumva timid, o geantă neagră, faci parte din tabăra slabă, pentru care negrul este opțiunea mai puțin riscantă. Dacă o porți cu mândrie, fluturând-o prin fața ochilor celor din jur, ești la polul opus, printre cele mai puternice femei.

Pentru că e mereu în trend

Dincolo de faptul că gențile negre sunt versatile, ele vor fi și mereu la modă. Nu este o alegere doar sigură, ci și mai economică și mai inteligentă pentru cine nu își permite să-și cumpere des o geantă nouă. Moda se schimbă de la un sezon la altul. Acum se poartă rozul, la toamnă poate se va purta albastrul. Cine are bani să-și schimbe geanta după cum bate vântul? Negrul e clasic. El nu se demodează niciodată. Dacă ai grijă să alegi și un design clasic, nu doar o culoare clasică, dacă vorbim de o geantă din piele, de calitate, o poți purta ani de zile. Sigur că trebuie să o și îngrijești corect între timp.

Pentru că merge în orice sezon și la orice vârstă

Alt motiv pentru care gențile negre sunt așa de populare este că ele sunt potrivite în orice sezon. În vreme ce anumite culori sunt considerate mai potrivite pentru a fi purtate în sezonul rece, iar altele preferate pentru anotimpul cald, negrul este o alegere all-season. Completează perfect imaginea unei zile ploioase de toamnă sau de primăvară și contrastează la fel de bine cu albul zăpezii, al pomilor înfloriți, și albastrul cerului senin de vară. În plus, negrul este potrivit oricărei vârste. Nu că ar exista vreo lege care să impună anumite culori diverselor segmente de vârstă, dar prejudecățile și mentalitatea ne fac să credem că unele nuanțe ar fi mai potrivite tinerilor și mai puțin potrivite celor trecuți de a doua tinerețe. Negrul nu are vârstă. Este permis oricui.

Da, avem destule motive să preferăm negrul când vine vorba să alegem o geantă. Acum înțelegem de ce gențile negre sunt cele mai vândute. Pentru unii dintre noi, negrul este mai mult decât o alegere, este un stil de viață pe care nimeni nu are voie să ni-l critice sau să ne impună să-l schimbăm. Negrul este simplu și practic. Cine spune că negrul este deprimant să-și aducă aminte că în el se ascund toate celelalte culori și că fiecare culoare este o emoție. Cine îl consideră banal și plictisitor probabil că nu știe cine a fost Coco Chanel și nu a văzut câte modele de genți negre există pe manier.ro și cât de frumoase sunt. Peste 2500, vă spun eu. Printre ele, și rucsacul meu preferat. Fiecare poartă ce-i place, ce simte că i se potrivește, ce simte că-l completează, îl caracterizează, îl motivează și-i dă o stare de bine. Pentru unii, negrul este răspunsul. Pentru alții roșul, albastrul, rozul, albul, verdele, etc.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 30/04/2021
    Răspunde

    Și eu ar trebui sa-mi cumpar o geanta neagra.

      • Dana
      • 01/05/2021
      Răspunde

      Sincer, am o singura geantă neagră și un rucsac. Nu îmi place negrul, dar uneori e necesar. Îmi plac culorile, drept urmare, când am de ales între negru și ceva colorat, negru pierde. Îmi place mult de tot geanta ta, as purta o oricând, oricum.

  1. Clar se pot asorta la orice tinuta!

    • Irina Gabriela Anghelina
    • 03/05/2021
    Răspunde

    Frumoasa tare geanta ta.Eu aleg gentile negre pentru ca le pot asorta cam la orice,asta nu înseamna ca nu am și colorate

    • Lucica Lazar
    • 04/05/2021
    Răspunde

    Pentru ca poti sa o porți la orice tinuta.
    Am una albastra, una maro și câteva negre…

  2. eu mi-am cumparat o geanta rosie. contrar asteptarilor si preferintelor mele…

  3. Eu am o multime de genti, culori si marimi diferite, dar consider ca o geanta neagra nu trebuie sa ne lipseasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares