Prăjitură Ora 12 fără zahăr

prăjitură ora 12 fără zahăr

Aveam o poftă teribilă de prăjitură Ora 12, iar în declarație nu pot scrie că mă duc la cofetăria mea preferată să-mi cumpăr prăjituri. Prin urmare, am zis că trebuie să mă apuc de treabă și să-mi fac singură. M-am pus pe căutat pe YouTube și am găsit această rețetă a unei bloggerițe culinare de la care am luat și altă dată lecții de gătit și au ieșit lucruri faine.

N-am să vă scriu eu rețeta de prăjitură Ora 12 pentru că nu are sens și nici nu ar fi frumos din partea mea pentru că nu aș face altceva decât să scriu după dictare. Găsiți în materialul video și pe blogul ei exact de ce ingrediente aveți nevoie și cum se face această prăjitură. Eu o să vă spun doar ce am înlocuit eu ca să fie fără zahăr.

În primul rând, zahărul. Cele 180 g de zahăr din blat le-am înlocuit cu 90 g îndulcitor de la Sweeteria. Este un îndulcitor natural pe bază de extract de Stevia Rebaudiană și Eritritol din porumb, un produs mai scumpuț, dar ideal pentru diabetici (am și așa ceva în familie!) și pentru cei aflați la dietă sau care pur și simplu vor să scoată zahărul nesănătos din alimentație. Acest îndulcitor are 0 calorii, 0 indice glicemic, putere mare de îndulcire și un gust foarte bun, deși nu mă așteptam.

ouă bătute spumă cu Dulcișor îndulcitor natural de la Sweeteria

Același îndulcitor l-am folosit pentru sirop. În loc de 200 g de zahăr, am pus 100 g Dulcișor. La capitolul sirop, cine folosește acest îndulcitor trebuie să știe că nu va obține acea culoare arămie specifică zahărului ars, dar nu prea contează pentru că în sirop oricum punem esența de rom care dă un gust foarte bun.

blat prăjitură ora 12

Pentru frișcă am folosit frișcă lichidă neîndulcită, cu 30% grăsime, din aceea din Lidl. Am îndulcit-o foarte puțin, la final, cu 30 g de Dulcișor. Fiind o pulbere fină, merge și în frișcă, dar aș recomanda să aveți totuși un plic de întăritor la îndemână pentru că mi se pare că a înmuiat puțin frișca pe care o bătusem destul de bine. Pentru frișca de acest tip, țineți minte că ea se bate foarte bine și abia la final se adaugă puțin zahăr pudră (în cazul meu, îndulcitor pulbere). Eu de aici am învățat cum să o fac.

bănuți de ciocolată fără zahăr Sweeteria

Ultima schimbare făcută a fost înlocuirea ciocolatei amărui cu acești bănuți de ciocolată fără zahăr. Sunt tot un fel de ciocolată amăruie, doar că una mai naturală, mai sănătoasă și cu mai puține calorii (400 kcal/100 g), datorită îndulcitorului natural despre care vă spuneam mai sus.

glazură prăjitură ora 12

Ah, și era să uit! Eu nu am pus cacao în frișcă pentru că nu cred că ne-ar fi plăcut.

În rest, rețeta de prăjitură Ora 12 este cea pe care o găsiți în materialul video de pe YouTube atașat la începutul articolului. Doamna explică foarte bine ce aveți de făcut, deci am încredere că va ieși ce trebuie dacă respectați pașii. Sunt sigură că prăjiturile voastre vor arăta și mai bine. La mine s-a cam lăsat frișca și nu am nici poș pentru ornat, așa că am pus frișca ajutându-mă de o pungă.

Spor la treabă!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Asaftei Simona
    • 02/05/2020
    Răspunde

    Arată destul de bine,nu s-a lăsat deloc,chiar mi-ai dat o idee foarte bună să încerc și eu să o fac ,îmi plac mult dulciurile și nu aș putea rezista fară ele !

      • Valeria Chertes
      • 03/05/2020
      Răspunde

      Mulțumim pentru rețetă,am sa o fac și eu.

    • Anghelina Irina
    • 03/05/2020
    Răspunde

    Ce ar merge o prăjitură ?Eu sunt fan amandine,le iubesc doar ca nu-mi vine să fac pentru ca ai mei nu sunt fani ciocolată,așa că pentru mine singura parca nu îmi vine să mă apuc.Si voiam să iti spun un truc:dacă frișca s-a încuiat nu folosi întăritor,pune o lingura de smantana ,se va întări imediat și va avea gustul acela în copilărie.?

  1. Răspunde

    am vazut in dimineata asta poza pe instagram, de atunci imi ploua in gura. :))
    O sa incerc si eu reteta. Gracias.

  2. Super buna reteta!

    • Dana
    • 04/05/2020
    Răspunde

    Mmm, chiar ar merge, imi place mult Ora 12!

  3. Weekend-ul trecut a fost de preparat prăjituri, acesta a fost de grătar și grădinărit 😀
    Imi este tare dor de un desert cu ciocolată, trebuie să-i pregătesc și eu sotului un Brownie cu multă ciocolată.

  4. Răspunde

    Waw! Ce bine arata! Mi-ai facut pofta de ceva dulce.

  5. Răspunde

    ooo, cum eu sunt la dieta crunta (fundul pe canapea) si zaharul e un mare NO, fix de asta am nevoie.
    Multumesc! doar sa comand indulcitor ca restul ingredientelor le avem.

    Tu stii de cand nu am mancat asa prajitura? De vreo 3 ani, cand ajunsesem in romania si nimerii o cofetarie buna buna…

  6. nu cred ca am mancat prajitura asta pana acum. imi seamana cu o amandinaaaa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares