Fondul de ten provoacă acnee? Nu și dacă respecți aceste 7 reguli!

aplicarea machiajului cu pensula

Fondul de ten este un produs de machiaj foarte des utilizat de către doamnele și domnișoarele de toate vârstele. Atât de iubit pentru că ascunde imperfecțiunile, dar nu lipsit de efecte adverse. Unele utilizatoare se plâng de iritații. Specialiștii atrag atenția că unele produse conțin ingrediente cu potențial cancerigen. Dar cele mai multe plângeri la adresa fondului ten sunt cele legate de apariția acneei (în special la persoanele cu ten gras). Inițial, și eu credeam că, orice aș face, fondul de ten provoacă acnee pentru că nu lasă pielea să respire și astupă porii. Apoi am înțeles că, dacă respect anumite reguli (pe care am să le enumăr mai jos), acneea nu mai apare.

Demachiere înainte de machiaj

Cum vine asta? Exact așa m-am întrebat și eu când o prietenă mi-a atras atenția că fondul meu de ten nu se fixează și nu arată bine pentru că este puțin cam gras și se mai combină și cu tenul meu acoperit de strat de sebum. Și tu credeai că e suficient să te demachiezi seara, nu? Că dimineața dai cu puțină apă și poți aplica fondul de ten fără probleme.

Ei bine, nu. Peste noapte glandele secretă sebum și el trebuie îndepărtat folosind apa micelară pentru demachierea tenului. Apele micelare sunt cele mai recomandate pentru tenul gras pentru că sunt mai lejere și curăță fără să lase urme grase dar, în același timp, nici nu usucă pielea.

Alege un fond de ten de calitate

Când folosești un fond de calitate îndoielnică, este normal să ai mai multe probleme. Nu vorbim aici doar despre coșuri, ci și despre riduri și aspect inestetic. Alegând un fond de ten de tipul celor de aici, scad considerabil șansele de te confrunta cu situații neplăcute. Pielea se simte confortabil, iar fondul de ten acoperă fără să arate ca o mască.

Plus că produsele de calitate rezistă pe ten mai multe ore. Degeaba ai un produs care acoperă bine, dacă nu este rezistent la transfer și, de fiecare dată când preiei un apel, umpli telefonul de fond de ten.

Ține cont de tipul tău de ten

Mi-am cumpărat un fond de ten scump, pe care toate prietenele mele îl laudă, dar mie îmi apar coșuri din cauza lui. De câte ori am auzit asta! Fondul de ten, la fel ca medicamentele, nu îl cumperi pentru că i-a plăcut lui X. Îl cumperi în funcție de nevoile tale. Poate că prietenele tale au un ten uscat sau normal și pentru ele era ok acel produs. Dar tu, având un ten gras, ai nevoie de altceva.

Mizează pe fonduri de ten fără uleiuri (pe bază de apă), fără talc, parfumuri sau alte ingrediente comedogenice. Ideale sunt fondurile de ten care au acid salicilic sau alte ingrediente cu proprietăți antiacneice în compoziție.

Aplicare curată a fondului de ten

De foarte multe ori nu fondul de ten provoacă acnee, ci modul neigienic de aplicare. Degeaba cureți tenul și ai un produs bun, dacă aplicarea lui se face cu mâinile, pensula sau beautyblender murdar. Indiferent ce ustensilă alegi să folosești pentru aplicare, asigură-te că aceasta este curată, nu plină de praf sau de bacterii.

Strat subțire

Un strat foarte gros de fond de ten nu te ajută așa mult cum ai fi tentată să crezi. În primul rând rezultatul este o față care nu mai are deloc aspect natural. Apoi pentru că pielea nu mai respiră și acneea este provocată sau stimulată. Dacă folosești un fond de ten special, cu acoperire bună, și mai adaugi și puțin corector, nu vei cumpăra un fond de ten pe săptămână, nu vei arăta ca o păpușă de porțelan și te vei feri și de nesuferitele de coșuri.

Jos mâinile de pe față!

Știi că ai un coș ascuns acolo, undeva, și-l cauți mereu să vezi dacă s-a mai retras sau, din contră, e mai bombat. Sau poate ești genul căruia îi place să-și sprijine bărbia sau obrajii în mâini. Aceste obiceiuri nu sunt nici elegante, nici recomandate din punct de vedere igienic. Toate bacteriile de pe mâini ajung pe față și hrănesc monștrii care duc la apariția acneei.

Curățare corectă seara

La finalul zilei, nu ai voie să uiți de demachiere. Pentru a asigura curățarea perfectă, profundă, dar blândă a tenului, îndepărtează murdăria prima dată cu dischetele cu apă micelară. Apoi tenul trebuie spălat cu apă și un produs de curățare adecvat tipului de ten și dozat corect. Un produs prea agresiv usucă pe moment, dar stimulează o producție și mai mare de sebum.

O altă măsură care ajută foarte mult este cea a adoptării unei alimentații corecte, cu mai puține dulciuri și grăsimi. Dar despre asta nu sunt eu în măsură să vorbesc pentru că nu am adoptat-o (încă).

Pe scurt, în majoritatea cazurilor în care doamnele sau domnișoarele se plâng de faptul că fondul de ten provoacă acnee, acesta este de fapt nevinovat. Ceea ce stimulează sau favorizează apariția acneei sunt alegerile greșite, aplicarea în exces sau proasta igienă.

Tu ai avut sau ai lucruri de reproșat fondului tău de ten?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anda Stanciu
    • 20/12/2018
    Răspunde

    Multumim de sfaturi

      • Cristina Dragomir
      • 07/01/2019
      Răspunde

      cu drag

      • Anghelina Irina
      • 10/07/2019
      Răspunde

      Bun articolul! Aplic toate cele enumerate mai sus, dar cu siguranță mai am de învățat multe

        • Cristina Dragomir
        • 14/07/2019
        Răspunde

        cu totii invatam lucruri noi in fiecare zi.

    • Anghelina Irina
    • 20/12/2018
    Răspunde

    Mulțumesc lui Dumnezeu, nu am probleme cu, coșurile orice fond de ten as folosi.Momentan folosesc unul de la Max Factor și demachierea este sfanta.

      • Cristina Dragomir
      • 07/01/2019
      Răspunde

      Eu am avut problema asta la inceputurile mele intr-ale machiajului pentru ca nu stiam ce si cum.

        • Valeria Chertes
        • 09/07/2019
        Răspunde

        Mulțumim pentru sfaturi,nu știam multe lucruri.

          • Cristina Dragomir
          • 14/07/2019
          Răspunde

          Pupici.

    • Valeria Chertes
    • 20/12/2018
    Răspunde

    Mulțumim pentru sfaturi.

      • Cristina Dragomir
      • 07/01/2019
      Răspunde

      Sa fie de folos!

  1. Răspunde

    Iti spun sincer ca eu pana pe la vreo 25 de ani nici nu am folosit fond de ten. Mai foloseam si eu cand si cand … poate in weekend cand ieseam in club. In ultimul timp am inceput sa folosesc pentru ca mi s-a pus mie pata pe niste pete pgimentare. Asta nu inseamna ca nu pot iesi din casa nemachiata.
    Stiu ca fondul de ten poate crea adevarate probleme daca este folosit necorespunzator, in strat gros sau ales incorect. In prezent eu folosesc mai mult BB cream-uri. N-am mai trecut de mult printr-un magazin Sephora. Ar trebui sa ajung 😉

      • Cristina Dragomir
      • 07/01/2019
      Răspunde

      tu ai si norocul sa fi mostenit un ten frumos si curat, deci ai putea trai linistita fara fond de ten.

  2. Răspunde

    Interesante informatii. Drept sa zic eu cam evit, in general, sa folosesc prea des produse de machiaj. Stand si mai mult acasa nici nu prea am nevoie de cine stie ce. Norocul meu 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 07/01/2019
      Răspunde

      asta e si norocul meu, ca ma machiez rar. Tot casnica si eu, dupa cum stii.

  3. Eu inca nu am gasit fondul de ten care sa-mi placa si de obicei apelez la BB Cream si CC Cream pe care il aplic cu un burete beauty blender.

      • Cristina Dragomir
      • 07/01/2019
      Răspunde

      Daca nu ai multe imperfectiuni de ascuns sunt bune si acestea in locul fondului de ten.

  4. Eu am grija sa respect toate aceste lucruri. Aleg un fond de ten potrivit tipului meu de ten si sa nu-mi provoace alergie, caci am avut probleme, din pacate , acum ceva timp si tare mi-e teama sa nu patesc iarasi la fel. Asa ca sunt precauta.

      • Cristina Dragomir
      • 07/01/2019
      Răspunde

      Stii ca si eu sunt la fel ca tine. Suflu si in iaurt.

  5. Pot doar să adaug ca e necesar un tratament cosmetic intr-un salon pentru o mai buna curatare in profunzime, dar si schimbarea fondului de ten din cand in cand, Ideal ar fi să avem 2 și să le folosim in paralel.

      • Cristina Dragomir
      • 07/01/2019
      Răspunde

      asta cu utilizarea a doua produse diferite in paralel nu o stiam. Deci imi mai trebuie unul?

    • Nicolae Claudia
    • 25/12/2018
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturi. Eu nu folosesc deloc fondul de ten

      • Cristina Dragomir
      • 07/01/2019
      Răspunde

      Ai scapat de o grija!

  6. Răspunde

    Si eu respect aceste reguli, folosesc fondul de ten mai ales pentru a ascunde acele imperfectiuni, dar si ridurile care au inceput sa apara. Este esential sa alegi acel fond de ten potrivit pentru tenul tau!

      • Cristina Dragomir
      • 07/01/2019
      Răspunde

      Ridurile chiar nu ma deranjeaza. La mine e vorba de pete si de alte chestii pentru care simt nevoia sa folosesc fond de ten.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares