5 elemente de decor care țin clienții aproape. Nu trebuie să lipsească afacerii tale!

elemente de decor pentru recepție

Căutăm frumosul pentru că frumosul ne dă o stare de bine. Practicul trebuie întotdeauna împletit armonios cu esteticul. Cine mai cumpără azi un pat la întâmplare, gândindu-se doar la cât de comod este și cât de bine va dormi în el? Patul nostru trebuie să fie dintr-un anumit lemn, într-o anume culoare, pe un stil care să ni se potrivească, să arate bine în cameră, să se asorteze cu restul elementelor de mobilier, să ne invite la somn și să ne dea o stare de bună dispoziție. La fel este și cu un restaurant, cu un cabinet dentar, un salon de înfrumusețare, un sediu de firmă sau recepția unui hotel sau a unei pensiuni. Au nevoie de elemente de decor care să dea bună dispoziție clienților, să-i facă să se simtă bine, relaxați.

Cum te simți când iei masa la o autoservire în care vezi doar mese și scaune și cum te simți când stai la masa unui restaurant, chiar dacă ieftin, în care decorul te face să te simți bine venit? Și diferența de stare apare deși gustul mâncării poate era chiar mai bun la autoservire. Pentru esteticul contează. Iată, așadar, care sunt cele mai importante elemente de decor, cele care nu pot lipsi dintr-un spațiu prin care se perindă clienții.

Corpurile de iluminat

Da, le pun la decorațiuni pentru că dincolo de rolul lor de a asigura o lumină de bună calitate și în cantitate suficientă unei bune desfășurări a activității, contează foarte mult și impactul vizual pe care-l au. La tine acasă de ce nu pui, ca pe vremuri, un bec atârnat de un fir din tavan și cumperi aplice, corpuri de iluminat verticale, lustre, plafoniere și altele? Pentru că nu vrei doar lumină, ci lumină produsă de un obiect care sporește frumusețea și ospitalitatea unui loc. Alege la fel de atent corpurile de iluminat și pentru restaurantul sau pensiunea ta!

Culoarea

Nu am înțeles niciodată un hotel care mă întâmpină cu un imens perete alb, ca de spital, în spatele recepției. La recepție ai primul contact cu acel loc. Trebuie să te convingă să stai, nu să fugi, de teamă că și camerele vor arăta ca saloanele de la spitalul județean. Măcar vopsit în altă culoare ar putea fi dacă nu se poate mai mult, deși mult mai bine ar da un perete cu tapet, stickere sau chiar unul realizat din lemn și tablou verde.

Am văzut chestia asta prin reviste – un perete din lemn sau acoperit cu un tapet care imită lemnul și, în mijlocul lui, o oază verde. Știu că există și acele tablouri vii din mușchi și licheni, dar știu și că sunt scumpe. Asta nu înseamnă că trebuie să renunți la idee dacă îți place. Poți folosi câțiva metri de grădini verticale artificiale ca acestea. O primăvară eternă, o stare de bine, un bine ai venit care nu are nevoie să fie rostit. Asta vei obține.

Plantele decorative

Orice spațiu în care apar câteva plante prinde brusc viață. Cautați pe internet câteva imagini cu locuințe decorate cu plante de interior și imaginați-vă cum ar arăta fără ele! Plantele sunt elemente de decor care nu au voie să lipsească dintr-un restaurant sau din recepția și sala de așteptare a unei clinici sau a unui salon de înfrumusețare, dintr-un pub, dintr-o cafenea sau dintr-o banală agenție bancară. Atmosfera plăcută ne scapă de stres, iar relaxarea este importantă pentru clienți. Nu degeaba toate mall-urile și-au creat insulițe verzi!

Se poate opta pentru plante naturale sau, dacă vă temeți că nu vor arăta la fel de bine tot timpul anului sau vor avea de suferit pentru că nu sunt îngrijite corespunzător de personal, vă puteți orienta spre plante artificiale. Atenție însă la calitatea lor! Mai bine mai puține plante, dar care să arate bine, atât de bine încât clienții să plece de acolo întrebându-se dacă erau chiar naturale. Ceva în genul palmierilor artificiali de aici. Cum ar arăta o recepție de hotel de la mare sau o terasă decorată cu ei?

Perdelele

Indiferent în ce tip de spațiu intri, nevoia de intimitate rămâne. Da, dacă ai vedere spre mare sau spre Tâmpa, să zicem că nu mai cauți perdelele cu privirea, dar altfel perdelele, draperiile, fie că sunt textile sau din alte materiale, au un rol foarte important. Sporesc confortul clienților, se dau un sentiment de încredere, de siguranță, îi fac să se simtă mai aproape de acel acasă care îi liniștește, nu ca într-un sediu de instituție a statului.

Covoarele

Frumoasă gresia, frumos parchetul, nimic de zis! Doar că un covoraș pus la intrare, unul amplasat în fața recepției, o mochetă sau un covor care marchează drumul spre masă, cabinet sau cameră au același rol ca perdelele. Spun bine ai venit din prima și dau o stare de bine. Transmit căldură și îi fac pe oameni să se simtă importanți.

De ce atâtă bătaie de cap cu elemente de decor? Pentru că ce e frumos și bun în același timp ne cheamă înapoi. Tu vrei clienți care se întorc, nu oameni care cinează, înnoptează sau se epilează o dată și apoi nu mai revin pentru că nu le-a plăcut atmosfera, deși serviciile sunt bune și prețurile decente.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 20/11/2018
    Răspunde

    Interesant articolul! Este adevărat, toate cele menționate de tine mai sus sunt foarte importante pentru a decora un spațiu public

      • Cristina Dragomir
      • 22/11/2018
      Răspunde

      Daca simtiti nevoia sa mai adaugati ceva, sa imi spuneti.

    • Valeria Chertes
    • 21/11/2018
    Răspunde

    Este foarte important cum decoram.

      • Cristina Dragomir
      • 22/11/2018
      Răspunde

      Da, mai important decat cred unii.

  1. Răspunde

    Sa stii ca da, conteaza foarte mult, ca si in cazul oamenilor, prima impresie. Cum te ”intampina” locul respectiv, daca ma pot exprima asa. E important sa te faca sa te simti in largul tau, confortabil,

      • Cristina Dragomir
      • 21/11/2018
      Răspunde

      Altfel, fugi unde vezi cu ochii.

  2. Răspunde

    Adevarul este ca elementele de decor sunt cele mai importante atunci cand vine vorba de un spatiu unde intra clientii. Intr-un fel vezi o sala care are covoare, perdele, draperii sau corpuri de iluminat si altfel arata o sala fara nimic din cele enumerate….

      • Cristina Dragomir
      • 21/11/2018
      Răspunde

      Te simti ca la spital fara decor.

  3. Sa stii ca si mie albul acela, indiciu de igiena, imi cam da repulsie. Imi plac nuantele deschise, dar alese cu simt-estetic. Culoarea e esentiala: practic face starea.

    Pentru restaurante, as adauga fetele de masa care sa se potriveasca bine in cadru; material profi, nesifonate si…fara firimituri, da??! :-))

      • Cristina Dragomir
      • 25/11/2018
      Răspunde

      da! am notat! Si fara farfurii zgariate!

  4. Sa sti ca am observat ca de cele mai multe ori micile detalii fac diferenta. De exemplu am fost recent la un hotel si chiar daca, camerele aratau bine aveau mochete foarte urate si asta le urateau si stricau tot aspectul camerei.

      • Cristina Dragomir
      • 25/11/2018
      Răspunde

      sa vezi cum e cand au covoarele pline de par!

  5. intotdeauna decorul va fi foarte important, pentru ca inevitabil, sunt chestii care sar in ochi. de preferat sa nu fie prea incarcat, nici kitsch. mai bine ceva simplu, dar gandit frumos

      • Cristina Dragomir
      • 25/11/2018
      Răspunde

      Nu vrea nimeni sa fie decor incarcat, dar nici nu ne place ca decorul sa nu conteze.

  6. Răspunde

    Daca as avea un restaurant, hotel, spatiu comercial as apela la o firma de desing interior, fiindca oricat m-as stradui eu v-ar reusi sa combin toate elementele enumerate de tine

      • Cristina Dragomir
      • 25/11/2018
      Răspunde

      Costa treaba asta si multi prefera sa faca economie si sa amenajeze cum ii duce(sau nu ii duce) capul.

  7. Nici pe mine nu ma incanta albul, imi da o stare ca la spital…culorile deschise imi plac, insa nu alb.
    Dar da, cam astea sunt aspectele care fac o incapere sa arate bine. O incapere bine iluminata ma atrage mai mult, plus elementele de decor cum ar fi: plante decorative, vaze speciale imi accentueaza dorinta de a poposi mai mult acolo. Nu mai zic de covoare, fara de care eu ma simt goala. Asa ca prefer ca peste tot pe unde merg, sa vad in incapere macar un covoras.

      • Cristina Dragomir
      • 25/11/2018
      Răspunde

      macar o tenta de ceva acolo, mai spre galben sau mai spre bleu, dar nu alb-var.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 22/11/2018
    Răspunde

    Mi-a placut articolul,ai pus punctul pe i,tot despre ce ai scris e important,de la intrare,decorare,iluminare,tot,depinde de fiecare cum isi atrage clientii.

      • Cristina Dragomir
      • 25/11/2018
      Răspunde

      Si mai ales cum ii pastreaza.

  8. Scaune comode as adauga eu in sala de asteptare pentru instutiile unde ai mult de asteptat.
    Cat despre hoteluri, eu apreciez pachetul de bun venit dupa un drum lung, cosmeticele de calitate si prosoapele de baie.

      • Cristina Dragomir
      • 25/11/2018
      Răspunde

      cosmetice? De la cate setele incolo vobim de cosmetice de calitate? Eu am fost la 3 doar si acolo nici sapun de doamne-ajuta nu ai!

  9. Răspunde

    Vai de mine cat de bine arat acea gradina verticala. Am vazut pe la televizor si acum am ocazia sa le vad si pe un site. Cred ca mi-ar p[lacea sa am si in casa un astfel de tablou. Am impresia ca m-ar ajuta si mi-ar da o energie buna

      • Cristina Dragomir
      • 25/11/2018
      Răspunde

      si ce poze frumoase ar iesi!

    • Nicolae Claudia
    • 24/11/2018
    Răspunde

    Conteaza mult primul contact. Si chiar imi place sa fie vesel aspectul atunci cand merg intr-un hotel, restaurant etc.

      • Cristina Dragomir
      • 25/11/2018
      Răspunde

      Pai asta cautam cand iesim- buna dispozitie, nu?

    • Ioana Radu
    • 01/12/2018
    Răspunde

    Da, subscriu la toate lucrurile mentionate de tine! Uite, clinica la care merg eu aproape de fiecare data cand am o problema (ca au mai multe departamente) are multe orhidee, alte plante cu multe frunze verzi, cat si vaze cu flori (la receptie si pe masuta de la fiecare etaj). Locul pare mai cald si mai plin de viata prin prisma lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares