100 de sunete (carte pentru copii) – idee de cadou de Crăciun sau Moș Nicolae

100 de sunete carte pentru copii

Mă pregătesc din timp pentru Moș Nicolae și Moș Crăciun, așa cum îi stă bine unei mătuși iubitoare, posesoare de două nepoate năzdrăvane. Am comandat din timp cadourile pentru ele, ba chiar am cedat ispitei și deja le-am oferit din ele. Printre lucrurile comandate luna aceasta pentru ele s-au numărat și două produse de la Libris. Primul este cărticica 100 de sunete, despre care vă voi vorbi azi pe scurt, iar al doilea este un set de figurile animale sălbatice. Am să vi-l arăt la momentul potrivit și pe blog.

De ce Libris?

Pentru că aici găsesc aproape orice carte apărută la noi, la preț foarte bun. Au mereu oferte și reduceri și aduc cărți de la toate editurile, și mari și mici, și cunoscute și mai puțin cunoscute. Un alt motiv este livrarea rapidă. Chiar și comanda de Black Friday, plasată la miezul nopții, a plecat de la ei de dimineață. Curierul a întârziat câteva zile, că asta e perioada, dar Libris se mișcă rapid întotdeauna. Și, nu în ultimul rând, aleg Libris pentru că oferă transport gratuit la comenzi cu valoare minimă foarte mică, de doar 50 de lei.

100 de sunete – scurtă prezentare

De fiecare dată când caut cărți pentru mine, intru și la secțiunea cărți pentru copii și iau ceva și de pe acolo. Deși M. și A. sunt micuțe, le plac cărțile deja și chiar au grijă de ele. Când am văzut la noutăți cartea aceasta cu 100 de sunete, mi-am zis că trebuie neapărat să i-o iau lui M. Ea e mai mică. Are un an și 8 luni și imită tot felul de sunete și e mereu atentă la cum fac animalele prin desene sau documentare și e capabilă să ne spună cum face bormașina când dă tati găuri, cum se aude apa în duș sau cum scârțâie o ușă.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Cartea este cartonată, atât coperta, cât și cele 4 file interioare. Vorbim de un carton gros cu finisaj lucios. Pentru copiii de 2-3 anișori este bine să optăm pentru pagini cartonate sau plastifiate pentru a nu risca să le deterioreze rapid. Vârsta recomandată pentru această cărticică este peste 3 ani, dar eu am luat-o, chiar dacă noi suntem mult mai mici. M. face multe lucruri pe care alți copiii le-ar face după 3 ani și m-am gândit că i-ar plăcea o carte cu imagini și sunete mai mult.

Pe pagini avem ilustrate animale, instrumente muzicale, obiecte din casă, vehicule și jucării. În total 100, tot atâtea câte sunete avem. Sub fiecare ilustrație există scurte descrieri pornind de la care părintele să-i poată explica celui mic ce este acel lucru/ființă care apare în imagine și să-l caracterizeze foarte pe scurt.

Pe partea dreaptă a cărții avem un panou cu 100 de iconițe pe care copilul poate apăsa pentru a asculta sunetul scos de acel animal sau acel obiect. El funcționează pe bază de baterii (2 baterii AAA) care vin la pachet cu cărticica. Ele sunt deja puse, trebuie doar să scoateți acel mic plastic de protecție din spate. Treaba și mai faină este că sistemul de închidere la orificiul pentru baterii este cu șurub, așa că cel mic nu îl va putea deschide. Apeși pe rață și rața face mac-mac. Apeși pe pian și pianul cântă. Și așa mai departe. Aveți și o prezentare video ca să vedeți mai bine ce și cum!

Mie mi-a plăcut atât de mult cartea, că nu am mai avut răbdare și i-am dat-o deja micuțului ștrumf.

I-a plăcut sau nu cartea 100 de sunete?

N-am cum să vă arăt dacă i-a plăcut sau nu. E mai bine să nu expunem copiii în spațiul public și aici intră și blogurile. Trebuie să mă credeți pe cuvânt că i-a plăcut la nebunie. Știți și voi că, la nici doi ani, copiii se plictisesc repede. Zece minute și vor altă jucărie. Cartea aceasta ne place tare mult. În prima seară am stat foarte mult să ne jucăm cu ea. Eu îi arătam imaginile, îi povesteam ceva despre un obiect, de exemplu avionul și apoi îi spuneam că trebuie să căutăm avionul pe panoul cu sunete, să auzim cum face. Și era super fericită când îl auzea. Preferatele au fost cățelul, mașina de poliție și acordeonul. Și jocul continuă.

De ce să alegi o astfel de carte?

Pentru că este distractivă pentru copil, ajutătoare pentru părinte și educativă 100%. Pentru că mi se pare cea mai simplă și mai potrivită metodă de a-ți ajuta copilul să învețe multe lucruri noi despre obiecte, ființe care îl înconjoară, îi testează capacitatea de înțelegere și a face conexiuni imagine-sunet și chiar pe aceea de a reda sunetele auzite. Este o carte-jucărie pe care o va folosi pe termen lung.

Sunt jucării pe care am dat mai mult decât prețul acestei cărți și de acelea s-a plictisit în două zile. O carte cu atâtea imagini și atâtea sunete nu avea cum să aibă aceeași soartă și mă bucur că am intuit bine. De-asta vă recomand să vă orientați spre un astfel de cadou în perioada următoare, de Moș Crăciun și Moș Nicolae.

Comanda AICI cartea ”100 de sunete” cu transport GRATUIT

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 21/11/2018
    Răspunde

    Tare draguta carte, un cadou frumos de sarbatori.

  1. Răspunde

    Și noi am avut foarte multe cărți cu sunete, le plăceau…încă îi place celei mici. Pe noi ne-au încântat și cărțile cu povești cu sunete, astfel putea să asculte singură povestea fără să i-o mai citesc eu.

  2. Si Dragos a avut astfel de carti interactive cand era mic si era fascinat de ele. I-am luat chiar si un covor din ala muzical pe care topaia si facea ca toate vitele(nu el, covorul). :)))

      • Cristina Dragomir
      • 25/11/2018
      Răspunde

      oricum banuiesc ca mai facea si el :))

  3. clar e o idee foarte buna pentru cei mici! stiu ca mai erau carticele de genul, dar nu cu 100 de sunete. poate 2-3, dar cam atat. si astea aparute tot acum, mai recent.

      • Cristina Dragomir
      • 25/11/2018
      Răspunde

      Noi prima data am luat o carte cu poveste audio si scris, dar ne-am dat seama ca e prea mica de poveste. P-asta cu sunete o devoreaza.

  4. I-am luat si eu celui mic o carte asemamanatoare doar ca este cu o poveste si e mai incantat decat ma asteptam. Aceasta chiar mi se pare ideala pentru un cadou. As vrea sa i-o iau si eu celui mic, sigur ar fi incantat. Si pe langa asta, am in plan sa ii iau si un Mickey ca ii place mult. Sigur va fi cadoul ideal!

      • Cristina Dragomir
      • 25/11/2018
      Răspunde

      Piciul tau e mai mare. Carte audio cu Bambi avem si noi, dar Maria e prea mica pt povesti.

  5. Pentru finutii mei cei mai mici, cred ca s-ar potrivit aceasta carte. Vreau să îi învăț de mici să iubească lectura și cărțile așa cum le iubeste si nașa lor.

      • Cristina Dragomir
      • 25/11/2018
      Răspunde

      Sunt convinsa ca vor gasi multe carti sub brad.

    • Lamiita Petre
    • 23/11/2018
    Răspunde

    Sa stii ca te invidiez ca ai doua nepotele pentru care te simt ca esti trup si suflet. Ai ocazia sa te bucuri si tu alaturi de ele de toate aceste minunatii. Te simt ca iti plac si tie, ceea ce inseamna ca sufletul tau de copil inca salasuieste acolo in tine. Mi-a placut si mie prezentarea ta a carticelei, asa ca…. sunt pe aproape.

      • Cristina Dragomir
      • 25/11/2018
      Răspunde

      ma poti invidia, mai ales ca una dintre ele sta cu mine in curte si o vad zilnic.

  6. Răspunde

    Imi place prezentarea facuta de tine. Ma gandeam ca este o carte mai micuta, dar prezentarea ta m-a ajutat sa ma conving ce fel este structurata cartea. Ideea cartii este foarte draguta si chiar m-a atras. Merita 70 lei

      • Cristina Dragomir
      • 25/11/2018
      Răspunde

      Cris a ta e deja mare, sigur ii trebuie altceva.

  7. Răspunde

    Pare o carte tare dragute. Nu au cum sa nu o indrageasca cei mici. Sunt sigura ca i-a placut nepoatei tale.

      • Cristina Dragomir
      • 25/11/2018
      Răspunde

      Intr-o seara a adormit cu ea in pat si cand s-a rasucit s-a activat maimuta. A sarit si ea din pat imitand maimuta.

    • Nicolae Claudia
    • 24/11/2018
    Răspunde

    Si noi am avut tot felul de astfel de carti, dar acum Sofia deja are 3 ani jumatate si pretentiile sunt mari. Nu am nici cea mai mica idee ce ii va aduce Mosu

      • Cristina Dragomir
      • 25/11/2018
      Răspunde

      in 2-3 ani o sa vrea telefon…

  8. Si noi iubim Libris pentru ca aici am gasit intotdeauna carti care sa ne incante de la mic la mare!

      • Cristina Dragomir
      • 25/11/2018
      Răspunde

      toate domeniile, pentru orice varsta si pentru orice buzunar – asta e Libris!

  9. E grozava o asemenea carte inca de la varstele cele mai mici.
    Sincera sa fiu, prefer sa iau un asa ceva, decat o jucarie chinezeasca kitsch-oasa de care se plictiseste peste juma’ de ora. Stiu ca invata ceva si se mai si distreaza.

    • Ioana Radu
    • 01/12/2018
    Răspunde

    Pare foarte interesanta cartea, adica eu daca as avea copil sigur as cumpara-o. Ba chiar cred ca pe viitor o voi lua sa o dau cadou, exact asa cum ai facut si tu. Also, lasa-ma sa-ti spun ca esti tare dulce si te prinde bine camera.YouTube-ul e de tine!! Am urmarit cu mare drag si alte materiale video realizate de tine si dupa toate am ramas cu aceeasi impresie, ca esti un om cald si sincer. Felicitari pentru tot ceea ce faci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares