O mamă perfectă – Aimee Molloy

O mamă perfectă - Aimee Molloy

Pregătiți pentru o nouă carte de pus pe lista de lecturi? Vă avertizez că puțini veți rezista tentației de a intra pe Libris și a o comanda chiar azi. Ca s-o găsiți mai ușor, intați direct la noutăți! O mamă pefectă se numește cartea și este un thriller foarte captivant. Se pregătește și film după ea, deci e de citit!

O mamă perfectă – scurt rezumat

Winnie tocmai a devenit mamă. S-a înscris într-un grup de pe Facebook dinainte de a se naște bebe Midas. Este o mamă singură care are nevoie de sfaturile și susținerea altor mame. Mamele din Mai (așa se numește grupul) nu se întâlnesc doar online, ci și în parc. Își împărtășesc problemele, fac schimb de sfaturi și idei privind alăptarea sau problemele cu somnul ale copiilor. Winnie este printre ele.

Când una din mame, Nell, vine cu ideea de a ieși toate undeva într-o seară, majoritatea acceptă bucuroase. Nu și Winnie. Ea nu are un sot, nu are cu cine să-l lase pe bebe Midas. Inițial refuză ideea unei bone, dar Nell insistă să-i împrumute pentru o seară bona grozavă pe care o găsise pentru bebelușul ei. Pe 4 iulie, Mamele din Mai ies în oraș, într-un bar. După 1-2 pahare, una dintre fete găsește telefonul lui Winnie și îi dezistalează aplicația care o ajuta să monitorizeze la distanță camera copilului. La scurt timp, Winnie dispare din bar și bona suna pe telefonul ei  pentru a anunța că și micuțul Midas a dispărut.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Începe o anchetă în care se fac multe greșeli, în care se pierde timp cu o pistă falsă. Francie, una din mamele din grup începe să-și pună și să pună întrebări. Notează totul într-un carnețel. De Winnie nu se mai știe nimic după dispariția bebelușului, dar încep să iasă la iveală secrete din trecutul ei. Nici trecutul celorlalte mame din grup nu mai este în siguranță. Nici al singurului bărbat din grupul de mame. Tot ce-au avut de ascuns vreodată va ieși acum la iveală.

Totuși întrebarea esențială rămâne ce s-a întâmplat cu micul Midas. Winnie însăși va fi acuzată, mai întâi de opinia publică și apoi de către autorități, că ar fi implicată în această dispariție. De ce s-a dus în seara aceea la bar să bea? Unde a dispărut după ce a vorbit cu bărbatul misterios de la bar?

Pentru ca povestea să fie și mai complicată, autoarea introduce și scurte capitole, scrise la persoana I, în care o femeie vorbește despre relația cu un bărbat care a părăsit-o când a aflat că este însărcinată și despre o faptă îngrozitoare pe care ea a comis-o. Cine-i mamă singură în grupul ăsta? Winnie.

O mamă perfectă – impresii de după

V-o recomand. Este un thriller 100%, dar nu doar atât. Este o poveste pe care proaspetele mămici se vor bucura să o citească, chiar dacă nu sunt împătimite ale genului.  În grupul de mame din care face parte Winnie sunt reprezentate cam toate tipurile de mame: mama care nu știe cum să se descurce cu o lactație insuficientă, cea care trebuie să se întoarcă la lucru și nu se poate despărți de copil, cea care își crește singură copilul, cea care are un soț care o ajută la toate. Într-unul din personaje sigur vă veți regăsi.

Cartea debutează cu povestea unei mame singure căreia i-a venit sorocul și naște. Apoi ești dus în parc la o întâlnire a grupului unde, printre mame, o regăsești și pe Winnie, o mamă singură. Devine evident că ea era mama singură, iar copilul venit pe lume era Midas. Dar cine-i Joshua, cel despre care se vorbește în capitolele scrise la persoana I?

Avem de-a face cu o Winnie foarte grijulie când vine vorba de copilul ei. S-a înscris în grup pentru că se teme să nu facă ceva greșit. Nu vrea să lase copilul cu cu bona pentru a ieși în oraș, dar cedează. Nu fără a-și lua măsuri – monitor video care o ajută să vadă pe aplicație permanent ce face cel mic.

Dar, dincolo de a fi mamă, cum este Winnie? O femeie deprimată, dacă este să ne luăm după una din mamele din grup care locuiește aproape de ea și interacționează mai des cu ea. De aici și ideea de a ieși în oraș pe 4 iulie pentru a o mai scoate pe Winnie din ale ei. Și uite că Midas dispare.

Și vin din nou capitolele care te bulversează, în care nu ai niciun alt nume decât al lui Joshua. O femeie vorbește despre toate eforturile pe care le-a făcut pentru Joshua, despre o faptă pe care trebuie să o ascundă bine pentru a nu ieși la iveală, o faptă despre care nu poate vorbi nici măcar cu psihologul ei. Atunci îți dai seama că depresia lui Winnie s-ar putea să fi pus în pericol viața copilului. Nu știe nimeni cine e tatăl lui Midas și își joacă bine rolul de mamă implicată, dar e momentul să vezi adevărul.

Francie este una dintre mamele din grup, un personaj care mi-a plăcut mult. Are cele mai multe probleme, atât cu cel mic, cât și pe plan financiar, dar asta n-o oprește din a se implica în dezlegarea misterului dispariției. Se transformă în detectiv și chiar va reuși să afle adevărul înaintea poliției.

Care adevăr? Îl descoperi tu, doar ține minte avertismentul meu că e thriller 100%!  Când Francie va face lumină în caz, o vei adora pe Aimee Molly pentru cât de bine a scris cartea asta. Sau o vei urî pentru că s-a jucat cu mintea ta?

O poveste despre niște mame… te-ai aștepta să te plistisești grozav, mai ales dacă nu ești mamă. Dar pune la socoteală o dispariție, o investigație pe mai multe fronturi, multe secrete și răsturnări de situație. Este rețeta perfectă pentru a nu te mai dezlipi de o carte. Între toate mamele astea există una perfectă.

O poveste captivantă despre condiția maternității în zilele noastre, despre avantajele și dezavantajele internetului și ale rețelelor de socializare, despre durerea pierderii unui copil. Nu-i ușor de citit, dar nu e de lăsat. Personajele nu sunt neapărat multe, dar sunt complexe și implicate bine în poveste, nu puse acolo doar ca să fie. Dacă am fost cumva ambiguă în prezentare, este pentru că însăși cartea este așa pe alocuri și nu m-am priceput să redau mai bine faptele fără a strica plăcerea lecturii.

Citat preferat din O mamă perfectăUnii vor ca un lucru să se întâmple. Alții își doresc ca lucrul să se întâmple. Iar alții îl fac să se întâmple. 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Un thriller electrizant – o prezentare subtila, inteligenta a asteptarilor nesfarsite ale maternitatii moderne.Imi place foarte mult

      • Cristina Dragomir
      • 06/10/2018
      Răspunde

      Ce frumos ai rezumat!

    • Valeria Chertes
    • 12/09/2018
    Răspunde

    O carte care mi se pare foarte interesanta.

      • Cristina Dragomir
      • 06/10/2018
      Răspunde

      Merita cateva ore din viata ta, zau.

  2. Hmmm…chiar mi se pare interesanta cartea si sunt curioasa cum se desfasoara activitatea. Nici nu-mi pot imagina ce sentimente transmite aceasta carte, mai ales proaspetelor mamici.

      • Cristina Dragomir
      • 06/10/2018
      Răspunde

      Este chiar misto pentru mamici, sa stii. Fiecare capitol incepe cu un mesaj de pe grupul mamelor de mai, cu sfaturi pentru cresterea lui bebe.

    • Lamiita Petre
    • 13/09/2018
    Răspunde

    Tocmai pentru ca e thriller ma atrage cel mai mult. Ceea ce imi provoaca mie un disconfort, sunt cartile in care apare prezenta tehnologia asta, gen: aplicatii, facebook, etc. Imi plac totusi cartile in care nu apar totusi acesti termeni. Dar, le accept, totusi.

      • Cristina Dragomir
      • 06/10/2018
      Răspunde

      asta e thriller si te asigur ca este usor de citit de catre oricine, draga mea.

  3. Răspunde

    Ah, ce curioasa m-ai facut 🙂 As vrea s-o citesc si eu. Mai nou mi s-a deschis apetitul pentru thrillere si chiar sunt in cautate de romane de acest gen pe care sa le citesc. Merci de recomandare!

      • Cristina Dragomir
      • 06/10/2018
      Răspunde

      Hi hi, eu am preferat intotdeauna acest gen.

  4. Din prezentarea ta, pare o carte care sa te tina in priza. Mi-ar placea să o citesc.

      • Cristina Dragomir
      • 06/10/2018
      Răspunde

      si sfarsitul te ia sigur pe nepregatite. Cel putin eu nu am intuit cine a rapit copilul.

    • Nicolae Claudia
    • 16/09/2018
    Răspunde

    Pare chiar foarte captivanta cartea

      • Cristina Dragomir
      • 06/10/2018
      Răspunde

      Iti pot confirma ca este.

  5. sa fie oare tot ca Plansetul meu de copil? 😀 mi-ai starnit interesul rau de tot!

      • Cristina Dragomir
      • 06/10/2018
      Răspunde

      N-am citit Planset de copil, deci nu-ti pot raspunde la intrebare, zuzi.

  6. Răspunde

    Vreau sa spun ca m-am regasit in inceputul povestii. Pare a fi o carte interesanta si daca pe tine te-a atras atat de mult, care nu ai inca un copil, pe mine sigur ma va fascina. Spun asta si din cauza faptului ca o recomanzi ca si thriller

      • Cristina Dragomir
      • 25/10/2018
      Răspunde

      o sa placa tuturor mamelor si le va face sa fie mai atente de cine se apropie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares