5 greșeli de evitat când te vopsești singură acasă

greșeli pe care le faci când te vopsești singură acasă

La vârste fragede, vopsitul părului poate fi considerat un moft. Pe măsură ce trec anii, devine necesitate. Multe dintre noi alegem să facem treaba asta acasă pentru că este mai ieftin și mai rapid. Eu o fac de ani buni. Sigur că este vorba de un vopsit simplu. Te bate gândul să încerci să te vopsești singură acasă? Își garantez că te vei descurca, dar îți recomand să ceri puțin ajutor pentru aplicare pentru că, oricât de mult te-ai strădui să faci treaba asta singură, sunt mari șanse să ratezi anumite zone și să te trezești dexamagită de rezultat. În plus, sunt câteva greșeli pe care ar trebui să le eviți.

Nu gândești pe termen lung

Da, asta este treaba unei vopsele de păr, să coloreze, dar trebuie să fii atentă și la alte lururi. Până la urmă, colorantă ar putea fi și vopseaua pentru lemn, nu? O vopsea de păr bună este cea care colorează fără să deterioreze în timp. Unele vopsele mai conțin și ingrediente protectoare sau hrănitoare pentru păr, nu doar pigmenți care să ascundă firele albe. O vopsea de păr îmbogățită cu diverse uleiuri benefice sănătății părului, colagen sau chiar lăptișor de matcă nu doar va colora pe moment, ci va proteja părul făcându-l să nu-și piardă din vitalitate și desime în timp.

Uiți să te protejezi de pete

Indiferent că alegi să te vopsești singură acasă sau rogi o prietenă să te ajute, petele de vopsea păr nu prea pot fi evitate. Nu doar hainele, covoarele sau tapițeriile sunt în pericol, ci și pielea ta. Nimeni nu vrea pete de vopsea pe frunte, pe urechi sau e ceafă. Ies greu. Uneori e nevoie de 2-3 zile pentru ca ele să dispară complet. Ca să nu te arate nimeni cu degetul că te-ai vopsit singură și te-ai murdărit, aplică o cremă de față pe toate aceste zone. Ai grijă să urmezi linia părului, fără a pune crema și în păr!

Crema de față pătrunde în pori, iar vopseaua de păr care intră în contact cu piele cremuită nu mai este la fel de bine absorbită de piele. Petele sunt mult mai ușor de curățat, mai ales dacă folosești și niște șervețele speciale de tipul celor de aici. Urmele de vopsea de păr dispar rapid când sunt șterse cu aceste șervețele. Dau rezultate foarte bune chiar și în cazurile în care nu s-a aplicat crema de față înainte.

Te vopsești pe părul curat

La unele vopsele de păr am văzut că acum nu se mai specifică treaba asta, dar specialiștii încă țin la ea și știu încă de acum 15-16 ani, când am început să mă vopsesc, că este mult mai bine să colorezi un păr puțin mai murdar. În primul rând pentru a da scalpului răgaz să-și refacă stratul protector. A nu se înțelege că vorbim despre un păr nespălat de o săptămână, dar ar trebuie lăsate să treacă 1-2 zile după baie înainte de a te vopsi. Depinde de cât de gras este părul. Ar fi bine să eviți pe cât se poate produsele de styling, în acele 1-2 zile premergătoate vopsirii, pentru ca părul să nu fie prea îmbâcsit.

Aplici vopseaua direct pe toată lungimea părului

Scrie pe intrucțiunile de utilizare ale oricărei vopsele de păr că aceasta trebuie aplicată întâi pe rădăcini, lăsată puțin să acționeze doar acolo (timpul depinde de la marcă la marcă), și abia apoi aplicată și restul de vopsea pe toată lungimea firului de păr și uniformizată. Multe doamne și domnișoare nu țin cont de acest sfat și aplică de la început vopseaua pe tot părul. Să nu te miri dacă faci asta și te vei trezi cu părul uscat, cu aspect ars și vârfuri despicate!

Uiți de întreținere

Da, te-ai vopsit. Dacă ai ales corect o culoare care să nu fie departe de nuanța ta de păr și ai folosit o vopsea de păr de calitate, cel mai probabil rezultatul pe care le-ai obținut este cel pe care l-ai dorit. Dar misiunea ta nu se oprește aici. Fără o îngrijire adecvată, care implică utilizarea unor produse speciale pentru păr vopsit, vei simți nevoia să revopsești mai curând decât este recomandat. Șampoanele, balsamurile, măștile pentru păr colorat își fac la fel de bine treaba pe partea de îngrijire a părului, dar nu sunt la fel de agresive cu pigmenții, deci părul nu se decolorează prea repede.

O altă greșeală pe care s-ar putea să fii tentată să o faci când te vopsești singură acasă este prelungirea timpului de așteptare până la clătirea vopselei de păr, în ideea că vei obține o culoare mai intensă și mai stabilă. Nu vei face altceva decât să-ți agresezi inutil părul și scalpul. Evită toate situațiile expuse mai sus și vopsitul părului acasă nu va deveni niciodată motiv de plâns. Dacă investești în produse bune, respecți intrucțiunile de folosire și-ți iei măsuri de protecție pentru a nu te transforma în dalmațian, nimeni nu va ști că nu te-ai vopsit la salon.

 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. eu ma vopsesc acasa de… 13 ani? 😀 cam asa. de pe la 15. initial rugam pe cineva sa ma ajute, dar pe la 16 ani zic eu ca am inceput sa ma descurc singura. da, la negru e greu, acolo te patezi fara sa vrei. dar la culori deschise e super usor. sa vezi ce fain e la par scurt. nu-mi ia mai mult de 10 minute 😀

    1. eu numai negru sau roscat inchis am fost si mereu m-am ales cu pete, deci nu stiu cum e cu blondul.

    • Anda Stanciu
    • 24/09/2018
    Răspunde

    Multumim de sfaturi

    1. cu drag!

    • Valeria Chertes
    • 24/09/2018
    Răspunde

    Eu ma vopsesc mai mult acasa, decat sa mai pierd vremea pe la salon este mai comod acasa.

    1. unii zic exact invers. Eu sunt de-a ta.

  2. Răspunde

    Ma vopeste o prietena: ea are nevoie de bani, eu nevoie sa fiu blonda. Mereu ma cearta sa vin cu par nespalat, eu nu pot – ma simt murdara …

    1. Pai te speli cu o zi inainte. Doar nu te duci nefacuta baie la cap de o saptamana.

    • Naty Mihaela
    • 24/09/2018
    Răspunde

    Eu pot numara pe degete de cate ori m-am vopsit la salon .Nu imi permit financiar iar al doilea motiv este ca obtin rezultate bune si vopsindu-ma acasa .

    1. mie mi se pare pierdere de timp la salon.

    • Nicoleta Ciocoiu
    • 24/09/2018
    Răspunde

    Ma vopsesc acasa sincer pentru ca sunt o persoana economa si cum salarile nu sunt extrem de mari banii se duc iute din portofel .pe lânga vopsit îmi fac si unghile cu semi sau gel mie si prietenelor mele .Dar am vazut un vopsit la salon ce a cistat 185 lei ce mia ramas la inima culoarea si luciul parului de după ….

    1. Inteleg perfect ce spui. Si eu sunt pro vopsit acasa de cand ma stiu.

  3. Dupa ce m-am vopsit acasa cu vopseaua primita de la Buzzstore mi-am promis ca va fi ultima data cand mai ma vopsesc acasa :P. Am facut toate greselile pe care le-ai enumerat si inca vreo 7 in plus :))

    1. Ups. Pare rau. Poate ne scrii un articol despre alte greseli descoperite de tine si solutii sau alternative mai bune.

    • Arva Felicia Lucia
    • 25/09/2018
    Răspunde

    Sa fie incapatoare,sa aiba un design frumos si culoare placuta

  4. Si eu ma vopsesc de cele mai multe ori acasa, in afara situatiilor cand merg la un eveniment sau in concediu. De ceva timp mi s-a pus pata pe roscat asa ca folosesc servetele speciale si solutie ca sa scap de petele de vopsea de pe piele.

    1. eu pana sa descopera servetelele alea ma frecam de mi se inrosea pielea si tot patata ramaneam vreo 2 zile.

  5. Le bifez pe toate, le-am asimilat de-a lungul timpului prin experimentele vopsitului acasa. De intretinut cam uit, mai sar pasul acesta. Aplic balsamul acela special imediat dupa vopsire, la spalarea parului, iar pe urma…adios! Oricum, dat fiind ca parul meu cam este vopsit (desi mai rar) am grija sa ma orientez macar dupa un sampon indicat parului vopsit.

    1. e mai bun decat nimic, stii cum se zice.

    • Filiz Mustafa
    • 25/09/2018
    Răspunde

    Ma vopsesc acasa ,este mai ecomonic ,prefer sa cumpar ceva pentru copiii decat sa dau bani la salon .

    1. Cred ca asa gandesc majoritatea mamelor si nu doar ele.

    • Ioana Radu
    • 27/09/2018
    Răspunde

    Sunt patita cu petele :)). Mi-am invatat lectia in privinta asta, iar acum am mare grija sa nu ma mai patez. Pana la urma, imediat dupa ce ne vopsim, cand e culoarea super stralucitoare, ar trebui sa fim bucuroase de schimbare, in niciun caz sa ne facem griji ca avem bulinute si alte forme de vopsea pe piele. Pe langa urechi mai merg cat de cat, dar eu le-am avut in frunte. A fost horror! :))

    1. In frunte si eu! Si pe urechi. la inceput imi faceam urechile numai pete pete. Acum am mai prins tehnica.

  6. Nu m-am vopsit niciodata acasa, pe mama o vopseam tot timpul, dar aveam mare grija de ea.

    1. cand vopsesti pe altcineva e mai usor sa eviti greselile decat atunci cand iti aplici singur vopseaua.

    • Nicolae Claudia
    • 29/09/2018
    Răspunde

    Eu nu m-am vopsit niciodata pana acum

    1. Norocoaso!

  7. Răspunde

    Eu am marele noroc ca mama mea este coafeza si ea se ocupa de parul meu. Ma refer aici la tuns si vopsit desi de ingrijirea lui ma ocup singura. Uite ca mi-ar trebui si mie o crema buna care sa-mi scoata petele de dupa vopsire

      • Cristina Dragomir
      • 26/10/2018
      Răspunde

      si la tine mai raman? eu credeam ca daca te vopseste cineva care se pricepe, nu raman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares