Celula 7- Kerry Drewery (rezumat și părere)

Celula 7 Kerry Drewery

Eram pe Libris.ro și mă uitam după cărți noi. Am dat peste Ziua 7 și mi-am cumpărat-o. Abia când am primit-o, mi-am dat seama că era partea a doua a unei povești scrise de Kerry Drewery. Mi-am comandat și Celula 7, a cărei copertă trebuie să recunosc că este chiar mai atrăgătoare (cu ochiul albastru din spatele gratiilor). Am terminat de citit această primă carte și veți afla și voi despre ce este vorba în rândurile de mai jos.

Celula 7 – Scurt rezumat

Martha, o adolescentă în vârstă de 16 ani, este acuzată că a ucis o celebritate, un soi de erou național, dacă este să ne luăm după ce știe lumea despre el. Ea chiar recunoaște că este vinovată și este închisă în așteptarea execuției. Totul se întâmplă într-o lume în care nu mai există tribunale și judecători. Nu există proces. Doar o plimbare a deținutului dintr-o celulă în alta (din ce în ce mai mică și mai înfricoșătoare), emisiuni TV în care se dezbate crima și opțiunea publicului de a vota pro sau contra executării acuzatului.

Eve, un soi de consilier (deși este avocat de profesie), singura persoană care are dreptul să o viziteze pe Martha, își dă seama că ceva nu se leagă, că e foarte posibil ca tânăra să fie nevinovată, deși ea pledează vinovat de câte ori are ocazia. Ajutând-o pe Martha să comunice cu două persoane din exterior, Eve constată că intuiția ei a fost corectă și că adolescenta este gata să moară pentru a proteja pe altcineva. Ceea nu știe ea este că scopul Marthei nu este a proteja o persoană, ci unul mai nobil de atât.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Cine este Jackson Page, presupusa victimă a Marthei și de ce a fost ucis? Este sau nu Martha cea care a tras în el? De ce nu au văzut camerele de supraveghere nimic? Cât de democratic și corect este sistemul ăsta juridic? Ce va decide publicul: să moară sau să trăiască? Citiți cartea și veți afla toate răspunsurile.

Comandă cartea aici! Transport GRATUIT la comenzi de peste 50 de lei.

Celula 7 – Păreri

Celula 7 este un thriller a cărui acțiune se desfășoară într-o lume distopică. Dreptatea o face poporul prin voturi pe telefon. Cu fiecare vinovat executat, lumea devine mai bună. Oare? Cât de democratic este un astfel de sistem, atâta vreme cât cei care au bani pot vota la infinit? E clar, nu?

Ca și cum asta nu ar fi de ajuns, nici restul cetățenilor nu pot fi de partea Marthei. Jackson Page a avut grijă să pară întotdeauna un filantrop. Nimeni n-a știut niciodată (până acum) cum era el cu adevărat și că, în spatele vizitelor sale în cartierul sărac al Marthei, se ascundea ceva mai mult decât dorința lui a-i ajuta pe oamenii din cartierul din care se ridicase și el.

Nici măcar cei care știu adevărul nu sunt lăsați să-l spună. Poliția îi favorizează pe cei cu bani, iar cenzura în emisiunile de dezbateri este maximă. Ce să mai vorbim despre faptul că cele 7 zile de coșmar pentru acuzați sunt ca o emisiune de divertisment pentru public! În fiecare celulă din cele 7 (câte una pe zi) sunt montate camere și imaginile sunt transmise tot timpul live pe internet. Oamenii plătesc ca să vadă asta. Și mai mulți vor plăti ca să vadă execuția.

Desigur, execuția are loc după ce toată lumea ia cina, își plimbă câinele și se face comodă pentru divertismentul de seară, în fața televizorului.

De fapt, și dacă aud adevărul, oamenii nu îl cred și nu rumegă faptele. Se mulțumesc să voteze vinovat pentru că ea și-a asumat fapta și numai o nemernică ar fi putut ucide un om așa de bun.

Nu vor să știe adevărul, cred doar ce li se spune. Lasă pe altcineva să gândească în locul lor, spunându-și că se vor lua după mulțime. Nu el pasă dacă este sau nu adevărat, atâta timp cât pare scandalos. Sunt ca niște oi.

Martha știe că va muri. E împăcată cu asta, chiar dacă există o persoană pe care o iubește și căreia știe că-i va lipsi. Iubește-mă atât de mult încât să mă uiți! Asta îi transmite ea băiatului pe care îl iubește. Scopul lor nu e să fie fericiți, ci să facă dreptate. Moartea nu e cel mai rău lucru care i se poate întâmpla. Martha este omul care trebuie să moară pentru ca cei care rămân în urma ei să poată schimba viitorul.

Ești o fată de-al cărei nume lumea își va aminti. Pentru că schimbarea a început cu tine!

Are momente în care se întreabă cum ar fi fost dacă toate astea nu s-ar fi întâmplat, dacă ea ar fi fost liberă și ei doi ar fi fugit împreună undeva. Își dă singură răspunsul.

Pe cine încerc să păcălesc? Durerea ar fi continuat, consumându-mă până ce nu ar mai fi rămas nimic, iar noi am fi fost forțați să privim corupția îmbogățindu-i pe bogați, sărăcindu-i pe săraci și distrugând în continuare justiția.

Mi se pare o fată incredibil de curajoasă și cu un dezvoltat spirit al dreptății. Are și momente de panică, dar nu cedează. Secretele și-a propus să le dezvăluie în ultimele secunde ale vieții ei și publicul știe asta. Va fi audiență maximă la acea oră. Va fi prea târziu pentru ea, dar adevărul ar putea deschide ochii oilor.

Motivul crimei? Am bănuit că a făcut-o din răzbunare, dar sufletul ei e mai curat de-atât. Abia după ce treci de jumătatea cărții, începi să intuiești, ușor-ușor, ce s-a întâmplat de fapt în noaptea aceea.

Te doare că nu ai opțiunea de a le spune oamenilor ce proști sunt și că sunt pe cale să trimită la moarte o tânără a cărei singură vină este aceea de a vrea să schimbe sistemul, de a pune cumva capăt unei justiții care numai democratice nu este, de a salva vieților altor nevinovați. De ce nu se gândește niciunul cum ar fi dacă viața lui ar depinde de un vot telefonic?

Secrete ies la iveală în fiecare capitol. Răsturnările de situație sunt destul de frecvente și ele. Autoarea nu pierde timp cu descrieri inutile, astfel că ritmul este destul de alert. Este o poveste bună, spusă frumos. Sunt mare consumatoare a genului thriller (atât la nivel de lectură cât și pe partea de filme), iar cartea asta nu m-a dezamăgit.

Celula 7 este ultima, cea în care vinovatul este și executat. Este o celulă mică, al cărei singur obiect de mobilier este scaunul… acel scaun pe care Martha va fi electrocutată câteva ore mai târziu. Oare celula 7 reprezintă sfârșitul sau începutul?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 11/05/2018
    Răspunde

    Draguta cartea, multumim pentru recenzie.

    1. De azi incep si continuarea – Ziua 7. Sper sa fie la fel de intensa.

    • Lamiita Petre
    • 12/05/2018
    Răspunde

    Pare o carte pe gustul meu si bineinteles ca le voi avea in vedere. Bina ca am aflat de la tine ca cele doua carti au legatura si le voi cumpara in ordinea aparitiei si a povestii, altfel o luam de la coada. Asta e un lucru care ma deanjeaza atunci cand cumpar o carte, ca nu sunt atentionata de la inceput ca este continuarea unei alte carti sau ca mai urmeaza o continuare.

    1. Tocmai aflai ca e vorba de o trilogie, deci va exista si a treia parte.

  1. Recenzia ta imi aminteste de un film pe care l-am vazut mai demult in care telespectatorii aveau drept de viata si de moarte asupra unor oameni fortati sa apara intr-un show tv. Mi-a placut si nu mi-a placut si sper sa nu ajungem niciodata sa traim intr-o astfel de lume.

    1. Nici eu nu vreau sa exxperimentez vreodata traiul intr-o asemenea lume.

    • ghelbere elena
    • 12/05/2018
    Răspunde

    Seriile ma enerveaza. Trebuie sa astept sa apara toate ca sa le pot cumpara si citi. Nu suport sa citesc o carte azi si continuarea dupa o luna sau un an.

    1. Ce sa fac daca nu am stiut de la inceput ca e trilogie?

    • Nicolae Claudia
    • 12/05/2018
    Răspunde

    Cum ne lasi tu in suspans..

    1. Asta e farmecul. Doar nu vreti sa va spun tot.

  2. Răspunde

    Mi-ai captta atenția cu cartea asta și chiar m-ai făcut curioasă în privința personajului principal și a ceea ce se întâmplă la final cu ea. Deși nu sunt adepta finalurilor fericite, în cazul cărții de față chiar mi-ar plăcea să existe un final fericit și adevărul & dreptate să câștige.

    1. sper sa nu vrei sa scoti un micur spoiler de la mine, ca nu o sa iti iasa.

  3. Am văzut cartea, dar nu eram decisă dacă să o cumpăr. Eu prefer cărțile cu subiecte realiste.

    1. eu le imbin.

  4. pare o carte foarte interesanta! din cand in cand imi vine pofta sa mai citesc si asa ceva

    1. sper sa iti placa daca ajungi la ea.

    • Gabriela Rosu
    • 19/05/2018
    Răspunde

    Mulțumim pentru recenzie

  5. Răspunde

    Pare o carte adaptata zilelor noastre. Votul cu telefonul mi s-a parut genial. Povestea m-a cucerit si imi doresc sa citesc si eu cartea

  6. Răspunde

    „… emisiuni TV în care se dezbate crima și opțiunea publicului de a vota pro sau contra executării acuzatului.”

    Păi, asta-i justiția viitorului! Exact așa o s-arate 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares