Am început operațiunea dezabonarea

dezabonarea de la newsletter

Voi câte mailuri primiți zilnic? Câte dintre ele vă interesează cu adevărat? Haideți să vă spun cum stă treaba la mine! Peste 200 de mailuri zilnic, din care nu am nevoie de mai mult de 50. De atâta amar de vreme, de când am început să bântui netul în sus și-n jos – să tot fie vreo 11 ani -, am tot strâns, ca furnica. M-am abonat la diverse site-uri și, pe măsură ce timpul a trecut, nevoile s-au schimbat și site-urile respective n-au mai fost de interes pentru mine. Dar am uitat să mă dezabonez. Uite așa am devenit eu o femeie foarte căutată! Nu-i puțin lucru să se înghesuie mailurile așa în căsuța ta poștală.

Ei bine, de sâmbătă mi s-a pus pateu și am zis că e cazul să dedic 10 minte pe zi operațiunii dezabonarea. Cred că m-am dezabonat deja de la peste 200 de buletine informative și voi continua să fac asta până scap de tot ce nu mă interesează. Să mai zic că la unele nici nu-mi amintesc să-mi fi dat adresa de mail vreodată și m-am trezit abonată din oficiu? Da, se poate. Oamenii cumpără o listă de mailuri, o importă pe platformă și, gata, în 30 de minute au 5000 de abonați la newsletter.

Dacă și voi vă simțiți stresați de avalanșa mare de e-mailuri zilnice, nu vă rămâne altceva de făcut decât să îl deschideți pe fiecare în parte și să căutați, la finalul mail-ului, linkul de dezabonare sau unsubscribe. Toți cei care se respectă și respectă, îl au. Chiar și eu! De-aia e democrație: să poată omul să plece când nu-i mai place de tine.

bottegaverde.ro

De menționat că la unele site-uri lucrurile sunt mai simple, altele le fac mai complicate. În mod normal, dacă am dat click pe dezabonare, eu zic că e clar că vreau să uiți de adresa mea de mail. Adică butonul ăla de unsubscribe e atât de mic, încât e evident că l-a căutat cu lupa și n-am dat pe el din greșeală. Unii tot mai cred că e posibil să fi dat click pe el fără să fi vrut, așa că nu mă pot dezabona cu un singur click. Trebuie să mai confirm asta cu încă 1-2 click-uri.

Asta n-ar fi nimic. La alții treaba e și mai enervantă. Trebuie să completez din noua adresa de e-mail ca să pot să scap de ei. Ca și cum n-ar fi de ajuns că i-am suportat atâta timp! Am găsit și unii care n-aveau opțiune de divorț. I-am băgat la spam și apoi la adrese de mail blocate. Așa le trebuie!

Dar nu mă las până nu fac curățenie exemplară. Pierd câteva minute zilnic, dar câștig liniște și ordine în căsuța de email. De 20 de minute, de când scriu la articolul ăsta, n-am primit nici un newsletter care să-mi distragă atenția făcându-mi telefonul să zbârnâie. Cred că sunt pe drumul cel bun. Plus că, de acum încolo, o să mă gândesc de 2 ori înainte să-mi las adresa de e-mail pe undeva.

Voi ce mai așteptați? Când începeți operațiunea?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Popa Oana-Gabriela
    • 23/01/2018
    Răspunde

    Sa stii ca asa patesc si eu..primesc mii de emailuri din care majoritatea chiar nu ma inteteseaza. Daca stau sa ma gandesc nu am mai facut curat printre ele de multaaa vreme. Ar cam fi timpul tu? :)) sigur imi va luat ceva timp.

    1. Spor la treaba!

    • Anda Stanciu
    • 23/01/2018
    Răspunde

    Astăzi am început sa mă dezabonați și eu de la site-urile care nu îmi trebuiesc

    1. Mai ales de la cele care trimit mail de mai multe ori pe zi.

  1. Pff….buna intrebare. Si eu primesc zilnic sute de mailuri insa nu am avut timp de curatenie + mi-a fost lene. Mi-am facut un alt mail ca sa scap de spamuri si alte mailuri inutile :))

    1. Alt mail? Nu. Il am pe asta de cand l-am agatat pe sotul meu, acum 13 ani.

    • Popa Oana-Gabriela
    • 23/01/2018
    Răspunde

    Daca stau bine sa ma gandesc nu am mai facut curat printre ele de multaa vreme, ar cam fi cazul nu?? :))) Si eu la fel ca si tine primesc zilnic mii de mailuri dintre care majoritatea nu ma intereseaza absolut deloc.. Trebuie sa.mi fac timp sa le sterg

    1. Si sa te dezabonezi 😛

    • Barbalata Mirela
    • 23/01/2018
    Răspunde

    In ulti mul timp am facut si acest lucru. La un moment dat primeam sute de emailuri pe zi. Inca mai am ceva de lucru dar cat de cat am facut curatenie 🙂

    1. Eu din 2016 n-am mai facut curat in casuta postala.

    • Naty Mihaela
    • 23/01/2018
    Răspunde

    Eu sunt abonata doar la siteuri care ma interesau in trecut si in prezent de asemenea.mai dau si eu unsubscribe dar foarte rar.In schimb nu stiu de unde vin acele anunturi cu ,,ai castigat milioane de dolari ,, si cer date personale .Acelea ma indispun total ;stiu ca nu dau adresa de mail tuturor .

    1. Marcheaza-le ca spam ca sa nu mai intre in inbox.

  2. Răspunde

    :)))) si eu fac asta zilnic de la o vreme, dar cel mai mult ma enerveaza ca primesc de la cate unii la care stiu sigur ca nu m-am abonat.

    1. Sa vezi cum e cand te dezabonezi si a doua zi primesti iar mail de la ei.

    • Constantin Daniela
    • 23/01/2018
    Răspunde

    Daaa, primesc o gramada de mailuri inutile. As vrea si eu sa ma apuc de operatiunea asta, mi-as mai aerisi un pic adresa de mail, dar zau ca nu ma incadrez cu timpul! Ori sunt eu prea dezorganizata, nu stiu..Cert e ca trebuie sa ma apuc cat mai repede de dezabonat, ca e jaleeee.

    1. Nu esti dezorganizata. Asa sunt si eu, dar mai intru pe telefon si fac de acolo ordine.

    • Valeria Chertes
    • 23/01/2018
    Răspunde

    Ar trebui sa intru si eu sa vad ce am pe acolo, nu am verificat cam de mult timp.

    1. E bine daca nu intri zilnic. Eu verific de mai multe ori pe zi.

    • Constantin Daniela
    • 23/01/2018
    Răspunde

    Și eu am momente când zic Stop și mă apuc de o curățenie generală prin căsuța de mail, sau câte puțin în fiecare săptămână când am timp, recent mi s-au pus pata pe postările de pe Facebook de acum 1 an, 2,3 am inceput sa fac și acolo curat. Simplitatea este cea mai buna și frumoasă!

    1. De Facebook nu ma apuc ca acolo e chiar tragedie, la cat de activa sunt.

    • Corina Cosa
    • 23/01/2018
    Răspunde

    Ehe he …eu am fost mai harnica decat tine …la inceputul anului , pentru ca am avut cateva zile bune libere , am selectat tot ce era neinteresant pentru mine si m-am dezabonat :))) cel mai mult ma enerveaza si pe mine alea care cer mai multe chestii sau nu au optiunea de dezabonare , alea ma enerveaza cel mai tare :X:X sunt ca scaiul domle” :X:X pai ce … vorba ta , daca vreau divort , nu se mai poate ??? suntem uniti pe vecie ??? oricum , am facut curatenie si sunt muuult mai selectiva acum 🙂

    1. Cred ca trebuia sa fac si eu asta dupa Revelion, cand am fost mai libera, dar mi-era prea lene. Nici acum nu e tarziu.

  3. Răspunde

    acum 2-3 ani am inceput dezabonarea. Primeam epste 100 zilnic, acum vreo 10 si amjoritatea de la site-urile de joburi. Dar a fost greu, petreceam zilnic cateva minute sa ma dezabonez pic cu pic.

    1. Asta voi face si eu. Zilnic investesc 5-10 minute in ordine si disciplina, ca nu se mai poate.

  4. Răspunde

    De la unele te dezabonezi degeaba, că nu te șterg din lista lor…

    1. Am remarcat deja. Am in vizor doi d-astia.

    • Popa Angelica Stela
    • 23/01/2018
    Răspunde

    Și eu fac curățenie, pierd prea mult timp în sensul ăsta, mai ales că la multe dintre ele nici nu m-am abonat.

    1. Si, cum zicea cineva mai jos, nici nu te vor dezabona prea usor.

    • Nicolae Claudia
    • 23/01/2018
    Răspunde

    Peste 100 de mailuri primesc si eu zilnic. Nici nu ma mai uit prin ele, direct delete le dau

    1. Eu primesc printre ele si chestii care ma intereseaza si isi pierd vizibilitatea din cauza balariilor.

  5. Răspunde

    Azi…maine…asa spun de nu stiu cat timp. Si..intre timp sterg zeci de mailuri pe care nici nu le deschid. Cred ca e timpul sa incep si eu operatiunea.

    1. Nu te deranjeaza prezenta lor atunci cand cauti un mail de la un colaborator, de exemplu?

  6. Eu am zile de curățenie online, Nu pot trăi în dezordine, mă agită și nu pot lucra. Așa că fac curățenie în online de câte ori e nevoie.

    1. Se pare ca si in online esti mai dibace ca mine.

  7. Răspunde

    Eu am inceput aceasta operatiune inca de acum 2-3 ani cand din cauza avalansei de mail-uri am pierdut unul foarte important. M-am enervat si m-am dezabonat într-o veselie. Insa m-am trezit fara voie abonata la alte site-uri cu care nu am rezonat vreodata. Stiu de practica asta cu cumparatul bazelor de date. E ilegal, dar uite ca exista. Acum iar primesc undeva la 50 zilnic. Mai mult nu. Si-asa sunt prea multe.

    1. 50 mi se pare un numar ok. Si eu am ratat mailuri importante din cauza porcariilor, deci stiu exact ce-ai simtit.

    • ghelbere elena
    • 24/01/2018
    Răspunde

    Asa este, primesc multe emai-luri care nu ma intereseaza. Voi trece si eu la curatenia de iarna.

    1. Spor la treaba!

    • Lamiita Petre
    • 24/01/2018
    Răspunde

    La cele mai multe m-am abonat cu ocazia vreunui concurs. La unii incerc de multa vreme sa ma dezabonez si nu reusesc. In fiecare dimineata gasesc caate 100 e-mailuri. Arunc ochii de cate doua ori , o data in jos si o mai iau o data in sus, si Dumnezeu cu mila. De-oi sterge din neatentie si vreunul bun, norocul meu batut in cap.

    1. mai taie din ele! Sa stii ca si eu am facut vreo 2 concursuri la care am cerut abonare, dar mi-a trecut. La ce bun 5000 de abonati daca deschid mailul 3?

  8. Răspunde

    De vreo 2 ani tot fac curatenie si inca apar mail-uri din surse noi, unele chiar neidentificate :)). Sunt cazuri in care mi-e teama sa apas pe unsubscribe pentru ca pot fi niste spammeri mai iscusiti si cine stie unde suc link-urile alea de sub butonul unsubscribe, asa ca le blochez adresele de e-mail. Si am blocat multe adrese pana acum. Imi pare rau pentru ei, dar cata vreme fac spam, mai ales cu produse in al carui target nu ma incadrez, isi merita block-ul.

    1. ai si tu dreptate cu pericolul la care te expui cand apesi acel buton, dar… eu o mai fac.

  9. Ce idee buna mi-ai dat. Nu pot decat sa-ti multumesc. De saptamana viitoare incep si eu incet, incet dezabonarea ca asa pierd mult timp sa verific prin hatisul de mailuri sa nu-mi scape ceva cu adevarat util.

    1. Bingo! De-aia si eu fac curat.

  10. Răspunde

    Eu am făcut asta de cîteva luni. Nu primeam foarte multe, dar acum sa zicem ca primesc in medie 10 pe săptămîna. Au fost unii asa insistenti încît nereușind să scap de ei, i-am băgat la spam. Pe Fb am sub 100 de prieteni și sunt dezabonata de la cei care posteaza prea mult .
    Mai șterg si mailuri neimportante din cînd în când. Am citit ca poluarea numerică e o adevarata problema si ca serverurile consuma enorm de multă energie. Deci toate mailurile astea pe care le primim polueaza.

    1. Drept sa zic, eu nu am gandit lucrurile din perspectiva asta. Practic, si cand respiram poluam 🙂

  11. si eu am inceput sa fac treaba asta de la o vreme. ma tampisera mail-urile… doar la sheinside nu merge link-ul de dezabonare….mor!

    1. N-au? Parca eu nu mai primesc mailuri de la ei.

  12. Răspunde

    Sa stii ca eu ma dezabonez zilnic de la ceva, ciudat e ca imediat ce ma dezabonez primesc alta oferta…e chiar enervant.

    1. Daca vorbim de mailurile de la chinezi, e tragedie cu ele. Si eu primesc mesaje de pe niste adrese de mail de sta mata in coada. Blochez una si trimit cu alta.

  13. Răspunde

    Mda… asta ar trebui sa fac si eu pe unul din mailuri dar inca nu am avut chef. Mai fac curat din cand in cand dar nu am avut rabdare sa iau fiecare mail sa il purific. Insa va trebui sa imi fac timp si chef si sa fac si eu curat ca nu se mai poate!

    1. Pai secretul e sa nu le faci pe toate odata. Sa faci asta 5-10 minute pe zi.

  14. Bine ai facut, te felicit pentru determinare. Si eu dupa cum ti-am citit articolul mi-am amintit ca mai trebuie cate un „unsubscribe” la niste site-uri. Uneori chiar am chef sa fac asta si o fac cu o placere… Nu de alta, dar ma simt deja mult prea abuzata. Prea mult spam.
    Si partea buna e ca fiind pe gmail oricum nu intra in INBOX. Dar tot e deranjant ca se umple spatiul aiurea, inutil.

    1. M-am facut rea. Stii ca ma apuca din cand in cand. Acum chiar s-au strans prea multe si nu se mai putea.

  15. Răspunde

    sa zici cum merge.
    Eu tin minte ca mi se parea munca sisifica, zi de zi, cate putin, uneori vedeam diferenta, alteori vedeam numai oboseala.

    1. Sa stii ca in doar cateva zile am scazut de la vreo 200 de mailuri la mai putin de 100. Fac progrese.

  16. Răspunde

    Cunosc problema. Adresa de mail pe care o folosesc in mod frecvent o am de mai bine de 10 ani. Ma mai dezabonez de la site-URI, dar ma dispera ca mailul meu ajunge la diverse site-uri care nu prezintă nici un fel de interes pentru mine.
    Este anevoioasă dezabonarea și uneori am impresia ca ma lupt cu morile de vânt.

    1. eu am scapat deja de foarte multi. Pe restul ii blochez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares