3 avantaje pe care ți le oferă o pereche de ochelari de soare de firmă originali

ochelari de soare de firmă avantaje

Una din principalele întrebări pe care ni le punem atunci când plănuim să ne cumpărăm ochelari de soare este ce model ar trebui să alegem: unul ieftin sau unul de firmă, mai scump? Merită să investim în ochelari de soare de la marile branduri? Cu ce sunt ei mai buni decât alte produse de pe piață? Unii sunt de părere că între cele două tipuri de ochelari nu sunt diferențe de calitate și că prețul mai mare pentru produsele de firmă originale nu este justificat. Oare chiar așa să fie? Eu nu zic că toată lumea ar trebui să dea fuga să-și cumpere o pereche de ochelari de soare de firmă de la branduri precum Versace, Prada, GUESS sau Burberry, dar iată că există cel puțin 3 avantaje ale achiziționării unui astfel de produs.

1. Plus de imagine

Primul avantaj la care ne referim ține de imagine. Pentru cei care dincolo de protecție caută ochelari de soare care să arate bine și să le îmbogățească stilul, ochelarii originali sunt obligatorii. Investind în ei investești în imaginea ta. Te asiguri că ești mereu la modă și că ochelarii pe care-i porți vorbesc despre bunăstarea ta materială. Și până la urmă, prețurile nu-s chiar așa de mari, dacă ne luăm după ofertele de pe acest site, nu? Cu 500 de lei deja poți să-ți cumperi ochelari cu un design aparte, imprimați cu logo-ul unei firme pe care toată lumea o cunoaște și o respectă.

2. Protecție garantată

Principalul motiv pentru care purtăm ochelari de soare este nevoia de protecție împotriva razelor UV. De aceea, înainte de a ne uita la forma produsului, materialul din care sunt făcute ramele sau culoarea, trebuie să ne interesăm de lentile, din ce material sunt confecționate și cât de bine ne vor proteja.

Problema este că nu întotdeauna specificațiile producătorului sau ale vânzătorului sunt conforme cu realitatea. Poți să-ți cumperi un produs care se recomandă ca având lentile minerale și ele să fie de fapt un plastic ieftin care nu oferă nici măcar protecție minimă. La ochelarii originali nu există acest risc. Chiar și cea mai ieftină pereche de ochelari de soare de firmă oferă protecție completă garantată. Logo-ul, brandul sunt garanții ale calității.

3. Vizibilitate maximă

Un alt lucru de luat în considerare este gradul de vizibilitate pe care-l asigură lentilele ochelarilor tăi de soare. Nici din acest punct de vedere ochelarii de firmă originali nu vor dezamăgi. Cu ei ai parte de imagini clare, de culori naturale și contrast potrivit.

Cele mai multe produse ieftine vin de pe piața din China. Ele pot asigura protecție UV, având aplicate pelicule protectoare, dar de cele mai multe ori apar probleme de vizibilitate. Culorile nu se disting prea bine, contrastul este insuficient sau chiar ai parte de imagini distorsionate. Nu este de dorit așa ceva, mai ales pentru șoferi.

Prin urmare, ochelarii de brand, cei originali, nu sunt doar un moft. Ei chiar oferă mai multă siguranță și o experiență mai plăcută față de modelele ieftine. Nici factorul stil nu este de ignorat. Faptul că sunt mai scumpi sigur că este un dezavantaj, dar există posibilitatea să-i cumpărăm mai ieftini în extrasezon sau din magazinele tip outlet, unde ochelarii perfecți, din colecțiile mai vechi, sunt vânduți la prețuri mult mai mici.

Tu ce alegi: produse no-name sau ochelari de soare de firmă?

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Popa Oana-Gabriela
    • 28/11/2017
    Răspunde

    Sunt puțin cam zgârcita în privința lucrurilor scumpe și de obicei aleg produsele mai ieftine, deci chiar nu am vreo pereche de ochelari de firma. Prefer întotdeauna ceva mai ieftin.

    1. Te inteleg perfect. Eu i-am primit cadou pe cei pe care ii am acum.

    • Valeria Chertes
    • 28/11/2017
    Răspunde

    Nu am avut niciodata ochelari de firma.

    1. Stiu ca pentru multi dintre noi prioritatile sunt altele.

    • Ursu Loredana
    • 29/11/2017
    Răspunde

    Interesant articolul. Mulțumim de sfaturi?

    1. Multumesc si eu pentru vizita.

    • nicolae claudia
    • 29/11/2017
    Răspunde

    cred ca merita investitia, dar pana acum nu mi-am cumparat o pereche

    1. Mai ai inca timp, daca iti si doresti asa ceva.

    • Valentina
    • 29/11/2017
    Răspunde

    Din grija pentru ochii mei am ales ochelari de firma-initial Gant.Un criteriu a fost faptul ca sunt producatori de ochelari de vedere si au standarde(inclusiv preturi) mai inalte si la cei de soare.Nu erau spectaculosi,dar aveam incredere in calitatea lentilei.I-am pierdut intr-o calatorie.De la cei no name nu ma tentase nici un model. Ulterior am cautat alte marci bune:Ray Ban sau Oakley.Pe langa faptul ca sunt foarte scumpi,nimic din ce gaseam nu-mi venea rezonabil.Oricum,imi cazuse la inima un model pe care nu-l gaseam.Ei….mosul a venit (putin in avans) cu acei ochelari!

    1. asta da Mos darnic si care tine cont de ce iti doresti. Nu zic ca nu exista si ochelari de soare buni de la alte firme mai putin cunoscute, dar notorietatea de obicei garanteaza calitatea.

  1. Răspunde

    Eu am inceput sa-mi iau polarizati pentru ca mi-am dat seama ca ceilalti imi pot strica vederea si ea este cam ce-am eu mai de pret. Si asa n-aud cu o ureche … asta imi mai trebuie.
    Sunt frumosi ochelarii pe leonardo doar ca sunt putin cam scumputi pentru bugetul meu! Eu caut ceva accesibil si bun 🙂

    1. Lentilele polarizate sunt intr-adevar o optiune foarte buna.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 29/11/2017
    Răspunde

    Interesant articol,nu am avut niciodata ochelari de firma,am luat mai ieftini cu ceva timp in urma cand am mers la mare,in rest n-am purtat.

    1. Nici eu nu prea i-am purtat pana acum vreo 2 ani cand am inceput sa am probleme cu vederea si medicul mi-a zis ca ochelarii de soare ma protejeaza si ma feresc de agravarea lor inainte de vreme.

  2. Răspunde

    Asa este, desi multa lume inca mai crede ca o pereche de ochelari de soare de firma sunt doar o fitza de fapt sunt o investitie buna pentru ochi si pentru buzunar fiind de calitate superioara fata de cei no name.

    1. acum depinde si de cat de scumpi sunt sau ce design fistichiu au. Daca sunt cu rama de aur si cristale, aia sigur de fitze.

    • ghelbere elena
    • 29/11/2017
    Răspunde

    Am o pereche de ochelari de soare obisnuiti cumparati acum mai multi ani pe care nu i-am purtat niciodata.

    1. Si nu ai probleme mai ales vara? Eu stau incruntata din pricina soarelui si ma doare capul.

  3. Răspunde

    Eu mi-am luat mai demult RayBan si s-au stricat rapid. Pur si simplu li s-a rupt bratul. Oricum nu-mi placeau ca-mi agatau parul cind ii puneam sau luam de pe urechi. Sotul a avut aceeasi problema cu ai lui, dar a perseverat si si-a luat tot RayBan pe care ii are de citiva ani. Deci depinde de model. Eu nu mai port de ani buni si nu ma deranjeaza.

    1. Ma gandesc ca exista si posibilitatea de a fi facuti in fabrici diferite?

  4. Consider că atunci când vine vorba de sănătatea noastră nu avem voie să fim zgârciți. Protecția ochilor este foarte importantă, razele si radiațiile sunt tot mai puternice.
    Eu am ochelari de soare de firmă polarizați și sunt singurii care își merită banii. Da, sunt scumpi, dar eu îi am deja de 3 ani și sunt in stare impecabilă. În plus, ei nu se deteriorează în timp, ci doar noi ne plictisim de ei.
    Vă recomand să căutați iarna oferte la ochelari de soare, atunci se pot cumpăra la prețuri decente.

    1. Asa este. orice lucru il poti cumpara mai ieftin in extra-sezon, nu doar ochelarii de soare.

  5. Răspunde

    Protecția este cea mai importantă, iar pe locul doi eu pun aspectul, caracteristică urmată îndeaproape de calitatea ochelarilor în sine (cu rame, șuruburi și tot ce implică). Anul acesta mi-am achiziționat prima pereche de ochelari de firmă și am înțeles diferența dintre ei și cei ieftini pe care i-am cumpărat de-a lungul anilor. Ochii mei se simt altfel datorită calității lentilelor. Da, chiar e o diferență.

    1. Ioana, sa ii porti sanatoasa mult timp. Sunt sigura ca ai mare grija de ei, ca te stiu drept o tipa super-responsabila.

  6. Eu nu port ochelari de soare fiindca ii am pe cei de vedere. Dar daca ar fi sa aleg, as alege de firma caci sunt mai trainici, design cu stil si chiar daca sunt mai scumpi e o investitie pe termen lung.

    1. Ochelarii de vedere banuiesc ca au lentile care te protejeaza si de soare?

  7. Răspunde

    Nu sunt un moft. Eu nu pot sta afara (mai ales nu pot conduce) fara ochelari de soare. Ma deranjeaza enorm lumina, iar o pereche de ochelari este nelipsita de cate ori plec de acasa. Si nu vorbim de moft, ci de o necesitate.

    1. toamna e singurul anotimp in care nu prea ii port. In rest, ii am mereu in torpedo si cum simt ca stau incruntata, cum ii pun la ochi.

  8. Răspunde

    Avand in vedere ca ochelarii ieftini, fake nu au protectie UV, eu merg pe cei de firma, originali, chiar daca sunt mai scumpi…Am cumparat si…si…si din toate punctele de vedere ii recomand pe cei originali!

    1. sunt si firme mai ieftine care ofera lentile de calitate, dar eu una nu stiu sa le verific, asa ca prefer varianta mai sigura.

  9. eu nu port ochelari de soare in general, dar daca ar fi sa fie, as opta pentru un brand mai ok, pentru calitate, in primul rand

    1. Hmm, eu parca te-am vazut si cu ochelari?

  10. Am ochelari si no-name, dar si de firma (nu de milioane vechi multe, dar totusi, de firma).
    Pe astia de firma nu i-am purtat inca intr-o asa masura incat sa imi dau seama cat rezista. Dar de aratat arata bine, vedem pe viitor.

    Am o pereche de ochelari din aia cu brate subtiri, metalice, dar rezista atat de bineeeee…a dreaq pielea pe ei. Si au fost si scapati pe jos si de toate. :-)))

    Depinde si de bafta, ca in orice.

    1. am uitat,…astia subtiri sunt made in China si au costat cat o furnica mititica. No-name, desigur.

      1. sa stii ca nu tot ce e din China e neaparat prost. La fel cum nu tot ce e din Germania e de calitate. E la noroc, cum ziseram.

    2. Nu te contrazic pentru ca tine si de noroc, asa cum zicea si Elena mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares