Cum să trimiţi SIMPLU şi RAPID colete în Marea Britanie

urs in cutie colet

Să trimiţi un colet de aici, din locul X, până acolo, în locul Y, poate fi o misiune destul de delicată. Nu că ai avea nevoie de studii în domeniu, ci doar că, în cazul meu, incidentele anterioare în acest sens au fost, mai degrabă, descurajatoare.

Acum mulţi ani, când serviciile de curierat nu erau chiar atât de la modă cum sunt azi, poşta era prima variantă de a trimite un colet. Nu era nici foarte scump, după cum nu era nici foarte sigur (nesiguranţa aceasta şi lipsa vreunei garanţii dăinuind până în ziua de azi).

Cu POŞTA? NEAH!

Aşa că azi, la fel ca ieri, pregătirea coletului bun de expediat începe întotdeauna cu găsirea unei cutii potrivite. Asta înseamnă una nici prea mare, nici prea mică, numai bună, cum s-ar zice. Presupunând că nu dispui de aşa ceva, dar că ai găsit la magazinul de la colţ o cutie de dimensiune rezonabilă, asigură-te că pe ea nu-i însemnată denumirea vreunui brand de napolitane, grisine sau …whatever. Nu de alta, dar, în aceste condiţii, poşta nu ţi-o primeşte nici să fie poleită cu aur. Chiar dacă nu e niciun însemn reprezentativ, asigură-te că nu-i vreo cutie pestriţă, adică în culori. Dar dacă am ghinion şi e de la napolitane şi/sau e colorată? Presupunând, totuşi, că ar trăda intenţia unei reclame pe vreun fond portocaliu turbat, mai există o soluţie. Du-te la cea mai apropiată librărie, cumpără hârtie de împachetat (albă sau gri, nu altfel) şi te-ai scos. Acum ar trebuie să fie ok cu aspectul cutiei.

După ce ai ajuns acasă cu dânsa, apucă-te frumos de ambalat. Dacă eşti două mâini stângi şi nici nu ai vreun job care să presupună să ambalezi toată ziua, probabil că nu îţi va ieşi bine. Nu din prima, poate nici din a doua, însă…noroc cu Youtube. Pe Youtube găseşti orice. Inclusiv Cum să împachetezi un colet ca un profesionist?. Într-un final îţi iese. Hai, chiar dacă nu e conform regulilor de simetrie absolută, important e să fi acoperit toată suprafaţa şi să o fi asigurat cum trebuie cu banda autoadezivă. În curând, devii expert în ambalare.

Acestea fiind spuse, ai fugit cu coletul la poştă. Doamna l-a cântărit bine, mai întâi din ochi, apoi pe cântar, ţi-a calculat, i-ai plătit, după care ai putut plecat uşurat că întreaga operaţiune a fost de un real succes.

Stai, nu te bucura încă, nu pe de-a-ntregul! Trebuie să rămâi în expectativă până când coletul va fi ajuns la destinatar întreg. Doamne ferește de eventuale rătăciri sau degradări în timpul manipulării! Faptul că ar ajunge cu vreo o lună întârziere ar fi cel mai mic rău care s-ar putea întâmpla. O lună dacă trimiți în țară. Dacă trimiți colete în Marea Britanie, nu te grăbi așa tare! Rămâi optimist, totuşi!

Colete în Marea Britanie CU serviciu privat de COLETĂRIE? YEAH!

Bun, dar cum ar fi să nu îţi mai pierzi vremea cu toate aceste chestiuni, să le zicem, organizatorice? Nu-i păcat să pierzi atâta timp preţios cu pregătirea unui colet? În plus, să mai stai şi ca pe ace gândindu-te dacă va ajunge sua nu destinație?!  Cu poşta nu se ştie niciodată, aşa că, de ce să îţi asumi acest risc?!

Când ai prieteni sau rude prin străinătate, nu ţi-aş recomanda să mergi pe mâna companiei poştale de stat pentru a trimite un colet unei persoane dragi.

Ultima dată a fost nevoie să trimit un colet în Marea Britanie. Conţinutul reprezenta un cadou constând în două portrete, fotografii de la un eveniment de familie. Câteva zile m-am documentat despre cum aş putea proceda cât mai inteligent pentru ca mica mea atenţie să ajungă în perfectă stare la destinaţie.

Mai exact, căutam un serviciu coletarie Anglia-Romania care să-mi inspire încredere. De fapt, România-Anglia, în cazul meu. Astfel, am dat de ei, Eastilines, o companie de transport naţional şi internaţional care livrează până la uşa destinatarului. Văzusem un share la cineva pe Facebook, ceva de genul: Suntem mereu pregătiți! Împachetează-ți coletul, că venim rapid să îl ridicăm! Detalii pe Eastlines. Un click şi am scăpat de o grijă.

Rămăsese încă una: problema cu ambalarea corespunzătoare. Mă şi gândeam: iar cutii de la napolitane, iar hârtie de la librărie, iar căutat de tutoriale pe Youtube. Deci, nu, chiar speram să fie mai simplu de data aceasta. Şi a fost. De pe acest site am aflat că oferă spre vânzare, cutii din carton de diverse dimensiuni, bandă autoadezivă, ce mai, tot materialul.

Tot aici am descoperit şi câteva informaţii utile privind regulile unei ambalări corecte, recomandări, dar şi exemple de greşeli făcute în mod curent în cadrul pregătirii coletelor.

Eastlines sunt specializaţi în expediţiile la nivel internaţional pe teritoriul londonez (inclusiv Ţara Galilor, Scoţia, Insulele Canalului, Irlanda de Nord), dar şi pe întreg teritoriul României (orice zone urbane şi rurale). Se pot trimite plicuri, colete sau chiar paleţi.

colete în Marea Britanie

Nu primiţi acum toate detaliile, asta deoarece vă invit să vă informaţi direct de la sursă, ok?

Ca gând de final, doar atât: să avem parte cu toţii de expedieri rapide, sigure şi de cât mai puţine incidente!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Popa Oana-Gabriela
    • 15/10/2017
    Răspunde

    Da, este o întreagă etapa și cu trimiterea unui colet mai ales când vine vorba de poșta. Nu prea am trimis colete dar presupun ca este o misiune tare dificila.

    1. aproape imposibila, chiar si la colete interne.

  1. Răspunde

    Nu am avut nevoie personal pentru astfel de livrari. O singura data am trimis un colet prin cineva cunoscut. Insa clar daca o sa am nevoie o sa aleg serviciile unei companii private cum este cea recomandata de tine. Sa nu aud de posta.

    1. nici eu nu trimit des pentru ca e destul de scump, dar uite ca mai am nevoie cateodata si de astfel de servicii.

  2. Răspunde

    Este bine de stiut ca exista o alta metoda de a trimite colete in afara de Posta Romana, care, stim cu totii cat de prost lucreaza….Asa stim sigur ca destinatarul isi va primi pachetul 🙂

    1. si chiar rapid, nu intr-o luna.

    • Valeria Chertes
    • 15/10/2017
    Răspunde

    Este bine de stiut ca avem si alte oportunitati in afara de Posta.

    1. Intotdeauna exista alternative.

        • Hacman Mariana
        • 27/10/2017
        Răspunde

        Din cate stiu eu sunt firme ( autocare) care se ocupa cu acest lucru…cu siguranta găsesti mai multe informatii la o agenție de turism…exclus Posta Romana))))

        1. multumesc pentru sugestie, draga mea.

    • nicolae claudia
    • 15/10/2017
    Răspunde

    nu stiam de aceasta firma pana acum. Posta Romana a devenit o bataie de joc

    1. Si o sa fie tot mai rau…

    • Valentina
    • 16/10/2017
    Răspunde

    Eu am folosit Eastlines in sens invers ,Anglia-Romania.Prima incercare a fost un esec care mi-a produs ceva dureri de cap.Tin sa spun ca e relativ ieftin.Acum 2 ani un colet de pana in 10 kg luat de acasa era 10 lire.Evident este foarte comod in raport cu caratul bagajului la aeroport plus plata suplimentara.Eu vroiam (si teoretic era perfect realizabil) sa trimit acasa un colet cu diverse cadouri de sarbatori.Compania era asa de aglomerata in acea perioada incat m-au amanat 2 zile,ultima propunere fiind cea in care aveam si zborul. A doua incercare a fost perfecta.Aveam niste colete foarte mari,unul avea vreo 90 kg,celelalte cam 30 fiecare.Ar fi fost imposibil de transportat altfel.Recomand aceasta companie.

    1. in perioada sarbatorilor la noi se si pierd colete. Important este ca probabil invata din greseli oamenii.

    • ghelbere elena
    • 16/10/2017
    Răspunde

    Sora mea trimite des pachete in Anglia nu stiu cu ce firma si a fost mereu multumita de rapiditatea cu care a ajuns coletul fara a fi deteriorat.

  3. Răspunde

    Prin posta nu as mai recomanda nici in tara darmite in afara. Mai bine o firma privata ca sa poti trage la raspundere daca se intampla ceva neplacut.

    1. La colete interne cu Posta n-am avut probleme asa mari. La externe e jale.

  4. Răspunde

    pe astia nu ii stiam, dar am folosit Atlasib. 1.5 euro pe kg (trimiteam la cazuri umanitare)

    1. Cu Atlasib trimiteam si primeam din Germania, cand era unchiul plecat. Am avut numai experiente neplacute, dar la vremea aia nu existau alternative. Le-o fi venit mintea la cap intre timp?

  5. Răspunde

    Eu n-am cunostinte afara, dar pentru persoanele care au de trimis pachete sunt convinsa ca acest serviciu le va fi de mare ajutor

    • Elisabet Carmen Fülöp
    • 27/01/2018
    Răspunde

    Am vrut sa trimit si eu o carte printr-un serviciu de coletarie si cand mi-au spus ca ma costa 300 de lei adica de 10 ori valoarea cartii ,am renuntat.

    1. Aoleu. Asa scump? La posta ceva prioritar nu e mai ieftin?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares