Cravată sau papion? Ce ar trebui să aleagă un mire?

cravată sau papion

Nunta… unii zic că ar fi cea mai frumoasă zi din viața unui om. Acum depinde și de cum reușești să treci peste stresul organizării ei, nu? Nimic nu e ușor. Ai vrea pește, dar soacra mare nu concepe nuntă fără sarmale, ai fi vrut o formație modernă, dar socrul mic zice că fără muzică populară lumea nu se va distra. Nici măcar nu te-ai hotărât încă dacă vei purta cravată sau papion la nuntă. Tu ai prefera a doua variantă, în vreme ce mireasa pune piciorul în prag să alegi cravata pentru că are în plan câteva fotografii inspirate din filmul ei preferat, în care ea-l târăște pe el, agățat de cravată ca un cățel în lesă. Eu nu vreau să-ți spun ce să porți, vreau doar să bifez pe scurt avantaje și dezavantaje ale celor 2 tipuri de accesorii pentru ținuta de mire.

Atât cravata cât și papionul sunt potrivite pentru ținute elegante și stilate, mai ales dacă vorbim despre costume clasice. La un frac sau un smoking, totuși parcă merg mai bine niște de papioane pentru miri personalizate, haioase. Unii spun că o cravată ar fi mai sobră. Nu neapărat pentru că mă gândesc că există și cravate colorate sau cu printuri vesele. Totuși, ce-am văzut eu pe papioanenunta.ro parcă se pliază mai bine pe ținuta unui tânăr. Este doar un punct de vedere, desigur, tu decizi dacă-ți place ceva de acolo și se potrivește personalității tale și tonului pe care vreți să-l dați nunții.

papion mire sunt luat

inpuff.ro

Cravata are marele avantaj de a alungi optic silueta. Din punctul ăsta de vedere, un mire mai scund s-ar putea baza pe ea, dar doar dacă îi și place și are certitudinea că s-ar simți bine purtând-o. Sigur că ar trebui să se pună de acord și cu nașul pentru a purta ambii același tip de accesoriu sau măcar în același ton. Ar arăta puțin ciudat ca nașul să vină cu un astfel de papion pentru naș, destul de haios și jucăuș, și mirele să-și facă apariția purtând o cravată banală, nu?

papion de nas

Revenind la site-ul despre care povesteam mai sus, cu papioane handmade pentru nuntă, mie îmi place tare mult cum au gândit modele ușor de asortat între mire și cavalerul de onoare. Poți porni de la ținta mirelui, să alegi papionul potrivit, în funcție de culoare și material, cu mesajul care simți că ți se potrivește cel mai bine (mie îmi plac cele alb-negru cu mesajul Sunt luat), și apoi să mergi la categoria papioane pentru cavaleri de onoare și să alegi pentru ei papioane asortate cu al mirelui, tot alb-negru, dar cu mesajul Support Team, că doar de-asta i-ai adus acolo, să te susțină în momentele de cumpănă! 😀.

papion cavaler de onoare support team

Asta cred că ar compensa lipsa cravatei în fața unei mirese doritoare de fotografii cât mai haioase și inedite la nunta ei.

Cravata merge bine la costumele cu vestă sau la un sacou cu rever ascuțit. În schimb, la ținutele de ceremonie, cu brâu sau sacou cu guler-șal, papionul dă mult mai bine, sporind valoare ținutei respective. Alte avantaje ale purtării papionului ar fi acelea că oferă armonie vizuală în cazurile în care mirele este cu mult mai înalt decât aleasa lui (acesta taie din înălțime și-l face să pară mai apropiat de statura ei) și lăsarea la vedere a unei cămăși frumoase care merită arătate. Cravata ar ascunde de exemplu niște nasturi frumoși.

Concluzia este în continuare dureroasă: alegerea îți aparține. Nu puteam să vine eu să-ți spun ce și cum să porți, ești conștient de asta. Partea bună e că acum știi mai multe despre efectele purtării celor 2 tipuri de accesorii și ți-e mai clar pe ce tip de ținută se pliază mai bine fiecare. Unde mai pui că tocmai ai descoperit niște papioane cum nu aveai habar că fac românii noștri! Ce alegi? Cravată sau papion?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Cred ca ar trebui sa poarte ce ii place sau cu ce se simte bine. Al meu de exemplu nu suporta papionul. Mie imi place papionul ca accesoriu atat masculin cat si feminin, dar pe el nu-l puteam obliga sa il poarte! 🙂 Astea prezentate de tine sunt chiar superbe! 🙂

    1. la femei prea rar am vazut papion si atunci mai mult la TV decat in real life.

    • Valeria Chertes
    • 23/08/2017
    Răspunde

    Fiecare alege ce ii place si ce i se potriveste mai bine.

    1. Nimic mai corect. Trebuie sa te simti bine purtand acel lucru.

  2. Eh, ambele imi plac cum arata la gatul unui barbat. II dau sarm, eleganta. Desi, trebuie sa recunosc, ca s-a dat un fel de start in moda la…papioane. Acum sunt cu tot felul de imprimeuri, diferite materiale. O nebunie! Eu abia astept sa imi vad ambii baieti (asta micu’ si pe tata’su batranu :-))) ) purtand un papion de acelasi tip.

    1. Ah, pe asta al meu, mare, nu in calitate de mire. Am omis s-o specific :-))

    2. Sa nu uiti sa ne faci si o poza cand va veni timpul sa poarte amandoi acest accesoriu.

  3. Răspunde

    Acum doi ani am fost la nunta unor prieteni. Mirele purta papion si trebuie sa spun ca arata intr-un mare fel, desi atunci cand imi povestisera despre cum se vor imbraca la marele eveniment ma tot gandisem ca papionul s-a cam demodat. Mi-au dovedit ca ma inselam, ca acest mic obiect poate transforma orice tinuta intr-una eleganta, iar pe cea eleganta in ceva demn de marile scene ale lumii.

    • ghelbere elena
    • 24/08/2017
    Răspunde

    Imi place papionul la barbati poate pentru ca sotul meu le prefera.

    • nicolae claudia
    • 24/08/2017
    Răspunde

    noi am ales papionul..mi se pare mai potrivit. te diferentiaza de restul invitatilor

    • Lamiita Petre
    • 27/08/2017
    Răspunde

    Papionul intotdeauna va fi un accesoriu elegant care va pune in valoare o tinuta si va atrage privirile atunci cand e ales cu grija. Pentru un mire, nas sau cavaler de onoare cred ca se potriveste cel mai bine, fie ca acestia aleg papioanele elegante fi ca aleg papioanele personalizate, inedite, ca cele prezentate de tine. Ei trebuie sa fie diferiti de restul nuntasilor, nu ar trebui sa se piarda printre restul cravatelor.

    1. ce frumos ai zis-o pe asta cu pierdutul printre cravate!

  4. Răspunde

    Papioanele sunt perfecte si pentru femei. Eu chiar ma gandeam sa-mi iau cateva si sa le port in tinute office

    1. Cchiar ca esti indrazneata! Eu nu am purtat si nu as purta niciodata papion.

  5. ha ha, super funny! al meu a purtat un papion rosu, sa ne asortam, eu am avut pantofi rosii, parul rosu, accesoriile rosii… deci am fost pe felie amandoi

    1. Foarte frumos ca ati avut curaj sa faceti ceva deosebit!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares