La ce mai foloseste cartea de munca?

carnet-munca
 

Pana acum ne omoram toti ca e mai bine sa lucrezi cu carte de munca. In afara de faptul ca platesti impozite si asigurari de sanatate si pensie , tu ce avantaje ai? Ca beneficiezi de un sistem de sanatate in care asistentele aplica leucoplast pe gura bebelusilor ca sa nu mai planga, in care medicul nu se uita la tine daca nu simte ceva intrand in buzunar, in care ambulanta ajunge intotdeauna la 20 minute dupa ce pacientul a murit?

Mai nou nici de pensie nu mai ai parte. Te pensionezi la 65 de ani si ca femeie si ca barbat.Pai ia sa vedem noi cine angajeaza o femeie de 60 de ani , in conditiile in care mama are 47 si o calificare in care are experienta de 30 de ani si sta acasa? De ce la 65 domnilor si nu la 80? Sa fim siguri ca nu mai apuca nimeni pensia. Pai in felul asta riscam ca unii sa traiasca mai mult de 70 de ani si sa fim nevoiti sa le mai dam si pensii.

Si atunci? La ce imi mai trebuie mie sa lucrez cu carte de munca? Ce ma convinge pe mine sa nu practic evaziunea fiscala cand ei sunt capabili doar sa ia si sa ia din absolut orice dar de dat niciodata? Ca parlamentar si mie mi-ar conveni sa muncesc pana la 65 de ani ca nu fac decat sa stau pe scaun si sa dorm; si mai sunt si platit. De ce sa nu muncesc eu la negru, sa castig 2000 de lei si sa declar ca castig 400 de lei, sa imi fac asigurare privata de sanatate si sa imi pun singura bani deoparte pentru batranete? Aruncati-va cartile de munca! Sunt demodate!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares