3 metode rapide prin care poți obține bucle perfecte

bucle perfecte

Oare de ce femeile care au părul drept și l-ar dori ondulat și cele care au păr creț sau ondulat ar ucide să-l aibă drept? Pentru că întotdeauna poftim la ce nu avem. Faci parte din categoria nefericitelor pe care natura le-a cadorisit cu păr drept și care tânjesc după bucle? Norocul tău este că în anii 2000 acest lucru este foarte simplu de obținut.

Nu mai e nevoie de dormit cu bigudiuri și moațe (cu durerile de cap aferente). În câteva minute îți faci zilnic bucle, chiar la tine acasă, fără febră musculară la brațe. Cine crede că nu se poate lăsa cu dureri de brațe în urma unei sesiuni de coafat de una singură nu știe nimic. Probabil nu a trăit vremurile în care nu existau atâtea produse pentru îngrijire părului, ca acum, și te uita Dumnezeu cu o perie rotundă într-o mână și cu uscătorul de păr în cealaltă pentru ca la final să obții niște onduleuri vagi și niște vârfuri aproape arse.

Cele mai simple 3 metode de obținere a unor bucle perfecte acasă depind într-adevăr de utilizarea unuia din următoarele 3 aparate de îngrijire a părului, deci trebuie făcută o investiție. Partea bună este că aparatele respective au prețuri destul de accesibile și, dacă avem grijă să mizăm pe produse de la un brand de încredere, rezultatele imediate vor fi wow și părul nu va avea de suferit pe termen lung. Să vedem care metodă ți se potrivește cel mai bine!

Ondulatorul

ondulator bucle perfecteOndulatorul cred că este cel mai cunoscut aparat de fabricat bucle. Primul ondulator eu l-am văzut când aveam vreo 15 ani. Se încingea foarte greu și ardea părul ceva de speriat.

Din fericire, astăzi există astfel de ondulatoare moderne, foarte deștepte. Ajung rapid la temperatura optimă pentru ondularea părului și au învelișuri speciale (ceramic, titan, turmalină) care protejează firul de păr. Ba mai mult, acestea permit setarea temperaturii în funcție de tipul de păr (se știe că persoanele care au un fir de păr mai gros au nevoie de o temperatură mai mare pentru-l ondula, în vreme ce un păr subțire și fragil se va ondula la o treaptă mai joasă de temperatură).

Este mult mai ușor să-ți faci bucle cu un ondulator de genul acesta, făcând comparație cu alte metode învechite expuse mai sus. Este foarte simplu să-ți rulezi părul, șuviță cu șuviță, pe bara ondulatorului, să ții în poziție câteva secunde și să eliberezi. Dacă ești genul care vrea bucle de 4 ori pe săptămână, clar ondulatorul trebuie să facă parte din trusa ta de îngrijire.

Cel mai simplu de utilizat, privit din afară (pentru că nu am pus niciodată practic mâna pe unul) mi se pare ondulatorul automat. Doar fixezi șuvița în aparat și de restul se ocupă singur.

Placa de păr

placa de părNu știai că poți folosi placa de păr și pentru a obține bucle? Nici eu n-am știut multă vreme. Până atunci îi ziceam placă pentru îndreptat părul. Acum îi zic simplu placă de păr pentru că nu o mai folosesc doar pentru a îndrepta.

Acest gen de aparat este perfect pentru doamnele și domnișoarele care oscilează între cele două tipuri de a purta părul (în unele zile îl vor drept, în altele ondulat). Sigur că pentru niște bucle perfecte tot ondulatorul rămâne unealta ideală, dar dacă nu ai bani de investit în mai multe aparate, te vei descurca și cu placa. Oricum în 2017 se poartă buclele lejere, nu foarte strânse.

Cea mai simplă metodă de făcut bucle cu placa este să treci șuvița de păr printre cele două plăci, să o răsucești o singură dată peste ele și apoi tragi lent întreaga șuviță printre plăci. Pentru a glisa foarte ușor și a preveni deteriorarea firului de păr, poți folosi o placă de păr de tipul celor de aici, cu înveliș ceramic și eventual cu infuzie de cheratină.  Secretul este să lași buclele să se răcească înainte de a-ți băga degețelele prin ele, altfel riști să le strici.

Peria rotativă

perie rotativaLa mine ocupă locul doi după placa de păr în materie de favorite pentru hairstyling. Prietena mea are perie rotativă cu două capete, unul pentru bucle mai strânse și altul pentru bucle mari, ceva mai lejere, și îmi place mult cum își face treaba pentru că ondulează și dă și volum în același timp. Nimic mai simplu decât să-ți treci peria prin păr, nu?

Dacă te temi cumva că s-ar putea încurca părul în ea (cum pățea mama acum 20 de ani, când practica metoda descrisă la început, cu perie rotundă și uscător), află că modelele noi de perii rotative au peri retractabili și riscul de încurcare este mult diminuat. Caută-le pe acestea!

Care dintre aceste metode și aparate este cea mai potrivită pentru a obține bucle perfecte? Eu am folosit doar placa până acum și oscilez între achiziția unui ondulator automat și cea a unei perii rotative. Dacă există cineva care posedă ambele tipuri de aparate și mă poate ajuta cu o comparație și cu un sfat, rămân veșnic recunoscătoare.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 13/06/2017
    Răspunde

    Doamne fie laudat am bucle din nastere.

  1. Răspunde

    Eu folosesc placa pentru bucle si am descoperit o tehnica foarte buna pentru a le face.ies foarte faine 🙂

  2. Am multe prietene în jurul meu care folosesc placa de păr pentru bucle şi le ies superbe…mie însă de fiecare dată când am încercat, nu mi-au reuşit. Sunt aşa de felul meu, mai neîndemânatică…

  3. Răspunde

    Bifez toate cele 3 gadget-uri si sunt multumita de ele in egala masura. Buclele obtinute cu peria rotativa sunt elegante, perfecte atat pentru evenimente pretentioase, cat si pentru a merge la serviciu. Buclele obtinute cu ondulatorul sunt mai definite. Iar buclele facute din placa sunt mai spiralate. Trei aparate pentru 3 tipuri de bucle 😀 . Nu pot sa zic care gadget imi place cel mai mult, pentru ca pe toate cele 3 le consider utile. Must-have-uri! ^_^

    • Tatiana Sorina
    • 13/06/2017
    Răspunde

    Am avut perie rotativa si s-a stricat,asa imi pare rau de ea,de mor,era minunata,intotdeauna imi faceam parul cu ea dupa ce imi spalam parul.

  4. Răspunde

    Eu sunt antitalent la coafat, dar am o perie rotativa de vreo 5-6 ani si e exact ce-mi trebuie mie, adica reusesc sa ma coafez. Eu mai mult o folosesc la netezit , ondulez doar virfurile. Imi place sa cred ca e mai sanatoasa pentru par decit un ondulator, ca nu se incalzeste asa tare, in plus o pun la treapta a doua. Cind ma apuca facutul buclelor mai …buclate folosesc moate (de cumparat) sau fiica-mea folosea sosete , vazuse video-uri pe YouTube 🙂
    Mai exista o scula de ondulat parul de care n-ai pomenit, stiu ca o are sora-mea si era incintata chiar dupa ce si-o cumparase. Nu stiu cum ii zice, doar ca are o forma de trunchi de con .

  5. Răspunde

    Peria rotativa e pe lista mea. De mult timp imi doresc sa imi cumpar una. Placa de par am, ondulator are mama, dat nu prea le folosesc. Peria rotativa mi se pare mai prietenoasa cu parul meu.

    • ghelbere elena
    • 14/06/2017
    Răspunde

    Am si le-am folosit la greu aceste trei aparate. Acum fac o pauza sa mi se repare parul deoarece am observat ca imi cade mult.

  6. Răspunde

    Personal, nu imi iese cine stie ce chichirez cu niciunul dintre aparate, asa ca buclele mi le fac doar la coafor 🙂 Cele mai rezistente bucle cred ca sunt cele facute cu placa, restul mi se pare ca se lasa mult mai repede.

    • Delia
    • 14/06/2017
    Răspunde

    La mine nu functioneaza. Adica mi se pare ca dureaza o eternitate sa imi ondulez parul cu ondulator sau perie. Nici bigudiurile nu imi plac, dar ador buclele. Poate e ondulatorul meu de vina, e cam vechi.

  7. Răspunde

    Eu le am pe toate 3 si nu iti recomand peria rotativa, mai ales daca ai parul lung. Incurca groaznic parul. Bine daca te face altcineva atunci e alta poveste, dar daca incerci sa te faci singura, dezastru. Cel putin in cazul meu, care sunt anti talent la coafaraea parului. Cu ondulatorul clasic fac buclele imediat, cu placa ma chinui si imi ies cat de cat, cu peria rotativa mi-am incalcit parul de am fost nevoita sa tai putin din el si nu am mai pus mana pe ea de atunci. Am si Babyliss care prinde parul automat si face bucle, imi place si acesta, doar ca uneori ma mai trag singura de par cu el :))

  8. Răspunde

    Ceva nu fac eu bine pentru ca avem placa cu n capete si tot nu reusesc sa fac bucle in parul Dariei 😛

  9. Mie imi plac mult buclele si am incercat toate metodele pentru a obtine bucle. Cu placa nu am reusit niciodata. Cu ondulatorul e obositor, parul meu fiind foarte lung. De un an am descoperit ondulatorul automat, cea mai mare inventie, eu pun suvita, el trage parul si bucla este gata in cateva secunde 😀

  10. Răspunde

    avui aparate si nu mi-a iesit niciun chichirez, vorba Teodorei. Nu e de mine si pace. Asa ca fara bucle.
    Cristina, tie iti ies??

  11. Răspunde

    Nu mi-am facut niciodata singura bucle cu ondulatorul de par. Am vazut la alte fete, dar mi-a fost teama sa incerc. Nu ma-nteba de ce

    • Iacob Elena
    • 23/06/2017
    Răspunde

    Eu cred ca buclele obtinute fara aparate de coafat sunt cele care nu afecteaza parul deloc, deci prefer sa imi fac doua coculete, unul pe o parte, altul pe cealalta si sa dorm pur si simplu cu ele ori sa le usuc cu feonul, putina spuma si gata!

    • Anghelina Irina
    • 02/02/2019
    Răspunde

    Eu am parul ondulat și bineînțeles ca mi-la doresc drept.Foarte drept.Lipit de cap?

      • Cristina Dragomir
      • 05/02/2019
      Răspunde

      N-am zis ca eu ca toti ne dorim ce nu avem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares