Leapșa despre bani, visuri și preferințe

leapșa pe blog

Dacă Irina și Antoaneta m-au nominalizat, nu puteam să zic NU, e clar. Prin urmare, o nouă leapșa pe blog, dacă vreți să mă cunoașteți mai bine.

Săptămâna trecută am cheltuit cel mai mult pe…

…tratamentul lui Piki. Dacă nu știți cine e Piki, e cățelul meu care, din cauză că mami și tati i-au tot dat păpică nepotrivită, s-a trezit cu niște probleme hepatice (se pare că și la asta seamănă cu mine!). Partea bună e că nu s- agravat încă nimic și au fost suficiente câteva zile de tratament, urmând ca restul să rezolvăm din mers prin dietă.

bottegaverde.ro

Dacă aș câștiga mâine 10000 euro aș….

….aș căuta o garsonieră  ieftină și i-aș da avans pentru ea. Chit că-mi place mie la curte, m-am săturat să stau în aceeași casă cu mai multe persoane, să apară tot timpul discuții, sau să se găsească cineva să intervină când avem ceva de discutat. Cât de mică ar fi, aș ști că e a mea, că pot să face ce vreau eu în ea, fără să mă bată cineva la cap. Ăsta e cel mai mare vis al meu.

Rețeta mea preferată dintre cele mai ieftine este…

brânză cu roșii…brânza cu roșii 😀 . Ați ghicit și sunt o mare leneșă. Nu-mi place deloc să gătesc, chit că sunt eu așa mare. Prefer oricând o salată făcută în grabă și o friptură la tigaie, în locul unei tocănițe sau a altui tip de mâncare sofisticată care necesită mult timp de preparare și se lasă cu muuuulte vase murdare.

Brânza cu roșii chiar e mâncarea mea preferată. Îmi amintesc că aveam o prietenă și vecină, în copilărie, care nu avea o situație prea roz acasă (erau mulți frați și lucra doar tatăl) și o chemam de multe ori să mănânce la noi. Eu și vărul meu toată vara mâncam roșii cu brânză, pentru că astea ne plăceau, și ea ajunsese să râdă de noi pe stradă că nu avem altă mâncare. Bine, roșiile nu-s chiar ieftine în perioada asta, dar se vor ieftini 😛 .

Distracția mea preferată care nu implică cheltuieli este…

…să mă uit la filme, dar să nu mai spuneți nimănui că le iau de pe torrent! În perioada asta, abia aștept ziua de miercuri ca să apară și la noi episodul nou din Prison Break. Sper să aibă măcar 100 de episoade ca să nu sufăr prea curând că rămân fără Wentworth Miller.

Voi considera săptămâna aceasta un succes pentru blogul meu dacă…

…nu există dacă în cazul ăsta. Fiecare săptămână și fiecare zi sunt un succes pentru mine dacă ne referim la blogul meu. Sunt mulțumită de numărul de vizite, de modul cum voi interacționați cu postările mele și de cum le așează Google în clasamentul lui.

Dacă ar fi să fac o cheltuială mare și nu neapărat necesară, aș…

…cumpăra un televizor nou, smart, că nu ne mai place cu LED simplu. Până una-alta, ne descurcăm și cu LG-ul din dotare și cu un cablu HDMI. Chiar nu e ceva fără de care nu putem trăi.

Când eram copil visam să fiu …

…prezentatoare de știri. Nu mai știu cum o chema pe tipa care prezenta, acum 100 de ani, știrile la TVR1, dar îmi amintesc că era mereu elegantă, coafată și mi se părea cea mai inteligentă tipă de pe fața pământului. Doar le știa pe toate, nu?!

Acum…

…nu mai visez la nimic. Vine o vreme în care sufletul îmbătrânește și renunți să mai visezi, fiind prea preocupat să te confrunți cu probleme reale din viața de zi cu zi.

Dintre mere și pere, îmi plac…

…strugurii. De mere nu mă ating decât rar și nici după pere nu mă dau în vânt. În schimb, struguri albi, aș mânca un vagon pe zi, în special când apare ceaslaua românească, atât de dulce și parfumată. Nici strugurii de masă nu-mi displac, ca s-o zic pe aia dreaptă.

Dintre ghiocei și zambile îmi plac

…dacă e să aleg musai între cele două, am să zic zambile pentru că sunt mai colorate și au un miros mai puternic. Totuși, florile mele preferate rămân freziile și bujorii. Freziile albe, cu toți clopoțeii deschiși, proaspete, parfumate, mă pot cuceri la orice oră.

Banii reprezintă pentru mine…

…un lucru fără de care nu poți face nimic. Până și sănătatea depinde (până la un punct) de starea ta materială. Dacă ai bani, poți să-ți faci analize complete periodic, îți poți asigura o hrană mai bună și mai diversă, poți accesa tratamente mai bune.

Acum e rândul vostru. Alegeți cea mai interesantă dintre aceste ipoteze și continuați ideea pentru a vă putea cunoaște și eu pe voi mai bine. Dacă sunt colege sau colegi bloggeri care vor să preia leapșa, e liber. Nu tăguiesc pe nimeni pentru că nu-mi place să forțez nimic.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Da, ai avut dreptate! Chiar ne asemanam! 🙂 Mi-au placut raspunsurile tale, mereu sincere, cu o doza de umor, putina drama…
    Sa stii ca si mie imi place branza cu rosii, cu putin ulei de masline si busuioc proaspat. Chiar si cu o frunza de menta proaspata. 😀 Apropo, in copilarie mancam rosiile ca pe mere direct din gradina, fara sa le spal 😀 Deh! Nu erau stropite, erau eco. Doar le stergeam putin.
    Ai dreptate cu locuinta, e bine sa ai cuibul tau… pe alta parte e bine sa ai si cu cine te sfatui. Acum depinde de fiecare daca a gasit reteta. :)) Unii doar gatesc, altii doar mananca. 😉

    1. Irina, ne apucam de agricultura? Tu cultivi rosii si eu imi iau vaca. Una rosii, alta branza.

        • GK
        • 11/05/2017
        Răspunde

        Pai si daca vine iar vreo amica si rade de voi ca mancati numai branza cu rosii? :))

    • Hacman Mariana
    • 08/05/2017
    Răspunde

    Draga Cris, din pacate banii au devenit o necesitate din toat e punctele de vedere….stii cum e”” Ai bani traiesti nu …cimitirul e aproape)) cam asta face banul…Ce sa facem daca depindem cu adevarat de ei….in ziua de astazi doar banii ne mai salveaza…

    1. nici la cimitir nu te primesc fara bani…

    • Dobre Mihaela-Daniela
    • 08/05/2017
    Răspunde

    Frumos articol..<3

    • Valeria Chertes
    • 08/05/2017
    Răspunde

    Ca de obicei mi-a facut placere sa te cunosc mai bine.

    1. Multumesc. Cand ai timp, sper sa te cunosc si eu mai bine.

  2. Răspunde

    Branza cu rosii este si preferata mea, as manca asta non stop 🙂 Imi mai place pestele marinat, face sotul meu o reteta de iti lingi si degetele :))) Sa stii ca prezentatoare imi doream si eu sa fiu cand eram mica, dar si gimnasta sau cantareata 🙂

    1. eu voiam sa fiu pianista. Aveam un pian de jucarie pe care il butonam toata ziua. Evident ca nu stiam note sau ceva si mai mult le dadeam dureri de cap membrilor familiei.

  3. Răspunde

    Branza cu rosii imi place si mie. Prison Break la fel <3 Dar inca nu am reusit sa vad noile seriale. Iau legatura cu tine pe privat pentru detalii :p

    1. Vai, esti un urma? ai ratat cele mai noi 4 episoade? SUnt si eu o data cu ceva inaintea ta :))

    • ghelbere elena
    • 09/05/2017
    Răspunde

    Banii reprezinta pentru mine un rau necesar mai ales acum cand mi s-au descoperit unele probleme de sanatate si incet, incet cheltuiesc tot ce am ecnomisit pentru o vacanta cu familia. Nu-i nimic daca anul acesta nu vom merge nicaieri, sanatoasa sa fiu.

    1. Va fi timp pentru vacanta la anul. Doamne ajuta sa treceti cu bine peste problemele astea.

    • Delia
    • 09/05/2017
    Răspunde

    ” Vine o vreme în care sufletul îmbătrânește și renunți să mai visezi”. Nu sunt de acord. Tocmai sufletul este cel ce va ramane mereu tanar. Nu renunta sa vizezi, nu renunta la dorintele tale. E ok sa fii realist, nu contest, astfel dai dovada de maturitate, insa unele dorintele pentru care luptam cu tarie ni se indeplinesc. Sunt sigura ca daca vei incerca sa faci pasi spre o garsoniera, de exemplu, vei si ajunge acolo. Important este sa gasesti calea, nu ea pe tine.

    Cat despre rosiile cu branza, numai de bine. Eram aproape obsedata de acest fel de mancare, acum incerc sa mai diversific, insa vara, vara…pff, e greu :))

    Imi place jocul asta, cred ca scriu si eu desi nu-s blogger, sunt un pierde-vara pe net :))

    1. si de ce nu ai fi blogger? Ai un blog si scrii foarte bine. Ma bucur ca ai revenit in forma in ultimele zile, sa stii!
      N-as zice nici ca am mentalitatea unei babe, dar m-am maturizat si eu (ca era si cazul, zice mama) și nu mai visez la cai verzi pe pereti.

  4. Răspunde

    Rezonez cu raspunsurile tale, mai ales cu cel despre bani. Dau ochii peste cap de fiecare data cand aud ca banii nu conteaza, banii nu sunt importanti, putem trai si fara ei. Unde? In jungla? Mancand frunze? Cred ca preiau si eu leapsa. 😀

    1. Si in jungla cum ajungem? pe jos? Cine zice ca banii nu sunt importanti, are prea multi, ti-o zic eu!

  5. Răspunde

    Mi-a facut placere sa citesc raspunsurile tale pe aceasta tema. Eu sunt foarte defazata in legatura cu banii si sper ca la un moment dat sa pot pasa problema asta altcuiva, ca pe mine ma oboseste maxim tema :))) maxim de nefericita eram cand trebuia sa fac pe contabilul pentru doua persoane. Imi e mult mai usor de cand ma am doar pe mine precum preocupare, dar tot vreau sa externalizez activitatea 😀

    1. contabilitate? ce e aia? Nu-s deloc omul bilanturilor. Cheltuiesc cu masura, cat am, nici pe toti, dar nici nu-i tin la expozitie in vitrina.

  6. branza cu rosii, imi ploua-n gura!!! rosii am, dar branza ia-o de unde nu-i! si eu ma uit la filme in acelasi mod (schhhh!!!sa nu ne spuneti!) ci chiar cred ca banii nu aduc fericirea, dar clar ajuta. adica, sa fim seriosi, ce mai faci in ziua de azi fara bani?

    1. eh, stai linistita ca nu-mi citeste nimeni articolele :))

  7. Răspunde

    Cred ca ar trebui sa reincepi sa visezi Cris, pentru ca speranta moare ultima, sau murim noi inaintea ei, nu mai stiu. Oricum visele ne ajuta sa mergem inainte, sa fim creativi, sa vedem lucrurile mai frumoase decat sunt.

    1. imi place sa cred ca inca sunt creativa. Visez daca trebuie, nu duc lipsa de imaginatie, dar am renuntat sa mai visez laa lucruri care au legatura cu o schimbare radicala a vietii mele.

  8. Răspunde

    Ma bucur mult ca ai raspuns la provocarea noastra dubla 🙂
    Multa sanatate lui Piki! Avem si noi catei si stiu ce importanta e sanatatea lor. Mai mananca si prostii, nu neg asta, si atunci apar probleme si la noi. Unii din ei mai viziteaza si vecinii si atunci apar probleme la ei 😀
    Branza cu rosii este preferata mea indiferent de anotimp.
    Legat de bani….of! sunt atatea de spus! In ultimii 14 ani am trecut prin atatea situatii cu suisuri si coborasuri incat as scrie romane intregi. Iti inteleg dorinta de a locui separat. O stiu pe propria piele ! Iti doresc din inima sa reusesti!
    Sper sa iti fac o bucurie pentru ca ti-am trimis o carte scrisa de o autoare contemporana, din generatia tanara, romana. Sper sa iti placa.
    Te pup!
    Capul sus si aduna-ti fortele! Gandeste-te la tine si la cei dragi, la cei care iti sunt alaturi cu adevarat! :*

    1. Ma rasfeti deja prea mult si o sa incep sa ma simt prost, chiar daca nu o sa neg ca ma bucur de cadouri constand in carti. Iti multumesc mult pentru toata sustinerea din utimele zile.

  9. Da, banii ne ajută să avem o viață frumoasă și să ne îndeplinim cele mai arzătoare visuri. Ei nu pot cumpăra sănătatea și dragostea și fericirea, dar pot face multe altele.
    Recunosc că sunt la faza la care cheltui bani pentru că îmi doresc ceva, nu pentru că am nevoie și sper să nu mai ajung acolo niciodată.
    Totuși cu anii și după ce am finalizat casa, ne-am mai liniștit și ne organizăm mai bine.
    Îți doresc să te muți la casa ta, recunosc nu este sentiment mai minunat!

    1. Multumesc, Mihaela. E adevarat ca trebuie sa fiu recunoscatoare ca avem o casa (altii nu o au nici pe asta), dar sigur e mult mai faina viata in doi fara alte interventii.

  10. Răspunde

    Te citesc de ceva vreme si acum aflu lucruri noi despre tine. Ce-as face eu cu 10.000 de euro? Ar fi interesant sa-mi mai iau si o casa, dar cred ca i-as investi intr-o masina. Rosiile cu branza imi plac si mie si chiar citisem la un moment dat ca nu este cea mai buna combinatie. Nu-mi pasa. Tot ce ajung eu sa iubesc se dovedest a fi nesanatos sau … cine stie ce critici mai primesc.

    Te pup si ma bucur ca esti multumita de munca ta! Imi doresc sa te ajung si pentru mine tu esti un model!

    1. Multumesc mult pentru apreciere. Din punctul meu de vedere, ai evoluat mult si frumos. Sigur ai si modele in afara de mine, dar ma bucur ca sunt si eu pe acolo. Si eu am de invatat de la tine pe partea de fashion. Fiecare luam cate ceva de la celalalt. Cat despre rosiile cu branza, sa ma mai lase si teoreticienii astia. Daca stai sa casti gura la 10, ai 10 pareri diferite!

    • nicolae claudia
    • 10/05/2017
    Răspunde

    imi place sinceritatea ta..si ma bucur ca te-am cunoscut mai bine. eu cand eram mica imi doream sa fiu profesoara..imi placea sa imi ajut intotdeauna colegii la teme. eu cand eram mica imi placea sa mananc usturoi cu rosii 🙂 nu ma puteam abtine..cat despre bani, eu daca asa avea 10.000 euro as pleca intr-o calatorie prin Europa cu sotul si fetita..sa vizitez fiecare oras

    1. multumesc, Claudia. Si eu ma bucur ca am gasit oameni ca tine printre cititorii mei. Combinatia de rosii cu usturoi nu am incercat-o inca, dar admir mult visul tau de a investi bani in excursie, in amintiri, in experiente, nu in lucruri materiale.

  11. Răspunde

    branza cu rosii! tii, cui nu ii plac rosiile gustoase? doar 3-4 ori pe vara le prind, asa dor imi e de ele….

    Cu garsoniera as vrea sa te incurajez. Am venit in Bucuresti cu nimic, am lucrat cu salariu minim pe economie, apoi cu salariu mediu, stateam in chirie cu inca 2 fete, puneam deoparte juma din salariu, am avut si 2 joburi, si am reusit de avans si luat o garsoniera la 26 de ani. Nu se compara cu nimic statul singur! ciudat a fost ca primele luni eram confuza ca nu am stat singura niciodata inainte….
    Daca ai un vis in care crezi, merita sa faci tot efortul pentru al atinge. Am reusit si voi reusi, nu e usor, efortul de zi cu zi nu e usor si pas cu pas in ritmul meu, dar moama, ce minunat e gustul reusitei !!! Acum vreau sa reusesc sa alerg din nou (10km), in ciuda pronosticului pneumoloagei care imi zicea sa ma pregatesc de ce e mai rau.

    1. Iti tin pumnii sa fie din ce mai bine cu antrenamentele si sa nu ii dai satisfactie pneumoloagei. Multumesc pentru incurajari!!!

    • Lamiita Petre
    • 13/05/2017
    Răspunde

    Vezi ca branza cu rosii ingrasa ? Si eu as manca pe rupte si chiar mananc. Prezentatoare de stiri, Lia Tanciu , Sanda Taranu sau Delia Balaban? Mie imi placea cel mai mult Lia Tanciu. ? Cum sa nu mai visezi la nimic????? Eu si acum visez la lucruri care stiu sigur ca nu se vor intampla niciodata. De exemplu, cum voi ajunge eu slaba, nu chiar slabanoaga pe la 80-90 kg. cum voi imbraca ceva foarte Woow , cum toti fostii ( sau cei mai reprezentativi carora simt ca nu le-am spus ultimul cuvant ) ar fi adunati intr-un loc, un eveniment de pilda, si cum eu voi aparea ca o boare si toti vor ramane cu limba scoasa. Pana si coafura, bijuteriile, orice detaliu mi-l imaginez. Si tot asa mi se nazare cateo tinuta noua si tot apar , si apar…. in vise ?

    • Crina
    • 10/08/2017
    Răspunde

    Legat de cel mai mare vis al tau (garsoniera), iti recomand sa vizionezi un film, My Happy Family (2017)
    Chemi Bednieri Ojakhi (original title).
    Daca reusesti sa-l vezi, sunt foarte curioasa de parerea ta. 🙂

    1. Multumesc pentru recomandare. am sa incerc sa-l vad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares