Cum să-ți transformi total sufrageria cu o investiție minimă? 5 schimbări minore cu efect major

transformi total sufrageria

Sigur ți s-a întâmplat (măcar o dată) să te uiți în jurul tău, atunci când stăteai pe canapea, bându-ți cafeaua, și să-ți spui că ți-ar plăcea să faci niște schimbări majore, să transformi sufrageria asta, de care te-ai plictisit (arată la fel de 15-20 de ani), într-una una nouă, mai modernă, mai aproape de stilul tău actual. Ai renunțat la idee pentru că nu sunt bani de investit în așa ceva. Altele sunt prioritățile. Dar cine a zis că trebuie să schimbi totul? Cine zice că biblioteca veche e de aruncat și că nu poți transforma total sufrageria cu o investiție minimă?

Chiar se poate schimba radical aspectul unei încăperi fără a face credit la bancă. Iată și câteva idei numai bune de pus în practică.

1. Colantarea mobilierului din lemn

Ne referim aici la biblioteca veche la care unii se uită ca la o piesă de muzeu. N-ai niciun motiv să o arunci, chiar dacă s-a mai decolorat pe ici-colo sau copiii au mai zgâriat-o și pătat-o. Dacă este o piesă trainică, din lemn bun, nu merită să dai banii pe alta nouă. Îi poți da o viață ți o față nouă jucându-te cu autocolant pentru mobilă.

Se găsesc multe modele prin magazinele de specialitate, unele cuminți, altele mai colorate, și nu costă deloc mult. Autocolantul este ușor de aplicat. Ai nevoie doar de puțină răbdare. În câteva ore o să ai o bibliotecă nouă și unicat, croită strict pe gustul tău.

Vă pot garanta că autocolantul rezistă. Noi am recondiționat în acest fel o servantă veche de peste 30 de ani și autocolantul este la locul lui de 7 ani.

2. Husa pentru canapea și fotolii

Canapeaua aia maro sau neagră și fotoliile asortate nu se mai potrivesc cu noua ta bibliotecă? Nicio problemă! Nici ele nu trebuie schimbate. Îți alegi un material bun, în culoarea sau cu imprimeul dorit și le faci huse. Cu 200-300 de lei ai salvat și revigorat mobila pe care, dacă ar fi trebuit să o schimbi, ai fi dat de cel puțin 10 ori mai mult. Pentru efect maxim se pot asorta niște pernuțe decorative.

3. Înlocuirea corpului de iluminat

La capitolul soluții pentru iluminat, achizițiile noi nu sunt foarte costisitoare, deci nu ar fi chiar o gaură mare în buget să schimbi lustra aia veche cu o plafonieră modernă sau cu un candelabru cu aspect mai de 2017. La fel de bine poți miza pe aplice sau pe niște spoturi (încastrate sau pe șină). Alegerea îți aparține; tu decizi ce culoare să aibă sau câte becuri, important este doar să alegi din genul acesta de corpuri de iluminat, moderne, și să se și potrivească produsul ales cu imaginea nouă a sufrageriei.

4. Introducerea plantelor de apartament

Din seria lucrurilor aparent banale care pot da un suflu nou unei încăperi fac parte și platele de apartament. Unde mai pui că dau și oxigen! Poți alege un suport (din lemn sau fier) pe care să pui mai multe ghivece cu flori sau poți miza pe plante mari, gen ficus sau yucca.

Primul sfat pe care vi-l pot da, în calitate de om care a ”pierdut” câteva plante la viața lui, este să vă documentați atent în privința nevoilor fiecărui tip de plantă și să le îngrijiți corect. Unora le place soarele, deci pot sta pe pervaz, altele se ”topesc” când le arde soarele. Unele trebuie udate zilnic, altele la o lună.

Mai mult sfaturi în domeniu găsiți în articolul Cum îngrijim plantele de apartament.

5. Schimbarea decorațiunilor

Nici aici nu vorbim despre investiții mari și nici nu recomand abuzul de elemente decorative. În definitiv, și plantele și pernuțele despre care vorbeam mai devreme tot decor sunt. Foarte bine ar fi dacă ați putea schimba perdelele și draperiile sau măcar pe una dintre ele.

Dacă aveți un covor mare, care acoperă aproape tot parchetul, îl puteți înlocui cu unul nou, de dimensiuni reduse, care să acopere doar zona din fața măsuței de cafea și a canapelei. Doar dacă parchetul arată bine și poate fi lăsat la vedere!

Cam așa se poate transforma radical aspectul unei sufragerii, cheltuind foarte puțini bani. Ce ziceți? Când treceți la treabă?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    La colantare nu m-am gandit pana acum. E drept ca noi avem mobila moderna, nu veche. Asa a fost sa fie cand am plecat mai mult fortat acum 4 ani din casa unde locuisem vreme de 6 ani. Asta e viata.
    In living nu avem momentan mare lucru in afara de 2 canapele si o masa …acolo stau toate jucariile copiilor. A devenit mai degraba camera lor de joaca. Daca ramanem in casa in care stam acum, va trebui sa ne ocupam serios de living.
    Ai dreptate….cateva schimbari simple, ieftine, pot duce la o alta imagine care sa modernizeze aspectul general al unei camere.

  2. Răspunde

    Chiar mi-ai dat o idee geniala cu colantare. Am un birou vechi foarte fain dar deteriorat in partea de sus, pentru ca atunci cand eram copil am varsat cerneala si pentru ca sa nu vada mama am incercat sa curat eu. Deoarece cu apa nu se lua, am razuit cu un cutit. Nu rade! :))) Eram mica, cred cam prin clasa a II-a. 😀 Da, generatia aia cu cheia la gat de nu era o tragedie ca stateam singura in casa 4 ore dupa ce veneam de la scoala.

  3. Răspunde

    Dada, auto-colantele sunt o solutie minunata, am vazut la cineva si mi s-a parut f. elegant!
    la mine o fost suficient sa spal husa la canapea si s-a vazut schimbarea 🙂
    In rest, o alta schimbare a fost sa fac ordine si sa renunt la cateva lucruri doar depozitate. Spatiul liber produs schimba complet atmosfera.

    • Valeria Chertes
    • 15/05/2017
    Răspunde

    Foarte bune ideile tale.

    • Lamiita Petre
    • 15/05/2017
    Răspunde

    Eu am renuntat la cateva piese de mobilier vechi care nu aratau dezastruos dar dupa 40 de ani, nu mai aratau nici grozav, gandindu-ma numai la cata creta si burete cu apa a luat un sifonier de la mine…. ? Acum imi pare rau de mor, era mobila de mobila, rezistenta si cu piese incapatoare si functionale. Le-am dus la ta. Acum, nu ma pot duce iarasi dupa atata timp sa o iau inapoi, mai ales ca acolo, am vazut candva pe matusa-mea ca statea sub polata pe o noptiera si desfacea boabele de porumb ? Am colantat o masuta pe care o am si as mai avea in plan un dulap de bucatarie, foarte trainic…. Cred ca e capabil sa ramana si dupa ce n-oi mai fi eu …

      • carmen
      • 24/08/2017
      Răspunde

      Eu am avut aceeasi problema si mi-a recomandat sora-mea niste tipi din Bucuresti care se ocupa cu upcyclingul si mi-au facut niste chestii senzationale din mobilierul vechi. Mi-au transformat casa complet – unele au fost ideile mele, dar cele mai multe ale lor, trebuie sa recunosc. Si nu mi-a parut rau ca i-am lasat si am mers pe mana lor, desi initial de asta ii contactasem, ca auzisem ca fac orice pe comanda, orice, adica oricat de traznit :). Poti sa te uiti pe FB-ul lor, slender tree ii cheama… (sunt romani, si firma e romaneasca)

      1. Uite ca am invatat si un termen nou – upcycling. Sa stii ca si eu am reconditionat un sifonier si o servanta si mi se pare super ca exista oameni capabili sa transforme lucrurile asa frumos si sa le dea o viata noua.

    • nicolae claudia
    • 15/05/2017
    Răspunde

    eu mi-am mobilat sufrageria in urma cu 4, 5 ani..deci momentam mobila e in tendinte 🙂

  4. Răspunde

    Imi plac sfaturile primite si totusi … as vrea sa fac atatea schimbari in casa ca nu stiu daca-mi ajung banii. Canapelele din piele s-au demodat si nu-mi mai plac. Sotului nu-i plac husele, deci nu-i bine nicicum.

    As vrea sa schimb radical baia, mobila din bucatarie nu-mi mai place si parca nici sufrageria nu este pe placul meu! 🙂

    • ghelbere elena
    • 16/05/2017
    Răspunde

    Husele pentru fotolii si canapele le schimb mereu. Am mai multe seturi pe care le folosesc in functie de anotimp si mai ales de starea mea sufleteasca.

  5. Răspunde

    Foarte bune sfaturile tale! Imi place in mod special primul, cel cu reconditionarea. Si imi place mult cum arata sufrageria din poza. E pe gustul meu si asa mi-ar placea s-o amenajez si pe a mea 🙂

  6. Răspunde

    Perne decorative….multe perne decorative! Atunci cand m-am mutat in noul apartament, aveam senzatia ca am nimerit intr-o oda a bejului. M-am folosit de perne ca sa sparg toata monotonia cromatica. Apoi am adaugat diverse tavi si tavite, lumanari, plante si alte nebunii.

  7. La noi, totul e nou, dar inca nu am avut timp de tablouri si de mai multe rame foto. Sunt de acord cu tine că decoratiunile pot schimba radical o incapere. Eu merg mult pe decoratiuni de sezon/anotimp/sarbatoare.

  8. noi nu mai redecoram, ne-am potolit pe anul asta. abia la anul ne gandim din ce parte a casei incepem renovarea

    • Tatiana Sorina
    • 01/06/2017
    Răspunde

    Frumos articol,imi place la nebuniie sa decorez casa,imi plac florile de camera,o floare imediat iti schimba casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares