5 întrebări despre celulită la care sigur căutai răspunsuri

întrebări despre celulită

Se cam apropie vara și, deși multe doamne și domnișoare a tot stat pe dietă în ultimile luni, constată că aspectul lor fizic încă nu e demn de costumul de baie pe care l-au cumpărat încă de la Crăciun. Una dintre problemele care nu se dau duse cu una-cu două este celulita. Pe coapse, pe fese și uneori chiar și pe brațe, cam pe acolo se localizează celulita și refuză să mai plece. Celulita nu doare, dar ataca grav mândria și stima de sine a celor care o posedă. Vorbim zilnic despre ea, dar sunt încă lucruri care nu sunt clare în privința ei. Ce-ați zice să răspundem astăzi la câteva întrebări despre celulită?

1. Este celulita o boală?

Nu. Celulita nu este o boală. Ea reprezintă mai degrabă o stare, dacă o putem numi așa. Drept dovadă că, atunci când vrem să scăpăm de celulită, nu dăm fuga la medicul de familie sau la medicul internist, ci sărim pe telefon ca să ne facem o programare la un salon ca acesta. Oamenii ăștia, cu aparatele lor și tratamentele lor moderne, sunt salvarea multora, reușind să redea pielii aspectul neted și ferm în scurt timp. Îi găsești în toate marile orașe.

Am spus deja că celulita nu doare și nu afectează cu nimic sănătatea, dar asta nu înseamnă că celulita nu este un semnal de alarmă chiar și pentru persoanele care nu sunt deranjate de aspectul de coajă de portocală. De ce spun asta? Pentru că celulita apare doar acolo unde există un depozit de grăsime și/sau probleme de circulație.

2.  Dacă am celulită înseamnă că sunt grasă?

Nu. Amintește-ți că ai văzut celulită și picioarele unor tipe care, îmbrăcate în blugi, puteai jura că-s manechine! Vorbim despre depozite de grăsime sub piele, nu de o persoană grasă.

întrebări despre celulităDacă unul și altul te-au numit grasă pentru că ai celulită, să fii sigură că nu știu ce vorbesc. Poți să le spui că celulita e devenit mai vizibilă tocmai pentru că ai ținut dietă în ultima vreme și pielea și-a cam pierdut elasticitatea sau poți să nu le spui nimic și să le faci o surpriză, peste câteva săptămâni, când vei apărea la plajă fără pic de celulită, după un tratament anticelulitic cu LED. Este un tratament nou, nedureros, despre care poți afla mai multe de aici. Rezultatele vor fi fantastice și pielea va fi mai netedă și mai tonifiată ca niciodată. Să vedem atunci pe cine vor mai numi grasă.

3. Este adevărat că masajul anticelulitic este dureros?

Este parțial adevărat pentru că nu toate persoanele au aceeași formă de celulită. La unele femei ea este moale, cu aspect de gelatină. Acolo disconfortul în timpul masajului energic anticelulitic este minim. La femeile care prezintă acea celulită dură, foarte compactă, fibroasă, înrădăcinată în piele, masajul devine puțin dureros, dar rămâne satisfacția că este eficient. În definitiv, am crescut spunându-ni-se că baba suferă la frumusețe, nu? Și oricum, pe măsură de continuați ședințele și nodulii aceia de grăsime vor fi sparți, tratamentul va deveni mai plăcut.

Dar, dacă vreți sinceritate absolută, masajul respectiv s-ar putea să nu fie cea mai bună soluție, lezând destul de mult pielea și vasele de sânge. Mult mai tentant este tratamentul cu LED.

4. De ce s-a agravat celulita după 30 de ani?

Asta este o întrebare pe care o pun multe femei care, deși n-au schimbat nimic în stilul lor de viață, s-au trezit că, după vârsta de 30 de ani, celulita a devenit mult mai vizibilă și mai deranjantă. Răspunsul este unul simplu: pielea și-a pierdut elasticitatea.

După 30 de ani, organismul nostru nu mai produce suficient colagen și elastină și de aici toată schimbarea pe care o vedem în oglindă, deși mâncăm la fel, ne hidratăm și ne mișcăm în același ritm. Corpul poate fi ajutat cu suplimente pe bază de colagen și cu o schimbare a rutinei  de îngrijire prin introducerea unor sesiuni de masaj homemade, a unor ceaiuri cu efect anticelulitic sau, cel mai bine, cu 2-3 vizite lunare la un salon/centru de specialitate.

5. Dacă merg la salon scap de celulită definitiv?

Să ne lămurim și cu asta! Tratamentele anticelulitice de la saloane sunt foarte eficiente, deci nu vă feriți de ele. În schimb, efectele nu sunt permanente pentru că celulita nu se elimină. Acele bobițe de grăsime nu sunt scoase pur și simplu de sub piele. Doar toxinele din ele sunt eliminate. Oricât de eficient ar fi tratamentul anticelulitic cu LED, despre care vorbeam, dacă dai fuga la fast food, uiți să faci sport, să te hidratezi și să treci pe la centru pentru ședințe periodice de întreținere, celulita se reface.

Acum, că lucrurile sunt ceva mai clare decât erau acum câteva minute, sper să-ți fie mai ușor să accepți și să înțelegi că celulita nu se ”lipește” la fel de toată lumea, că exista metode mai lente sau mai rapide de a scăpa de ea. Nu e o boală, dar poate fi tratată. De tine depinde să alegi tratamentul potrivit pentru ea.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Zici ca ne-am vorbit astazi :))) Ghici cine are aceeasi tematica la postarea zilei?

    1. Mintile luminate gandesc la fel 😛

  2. Răspunde

    Celulita din pacate apare dupa o varsta, mai ales dupa o sarcina. Eu sunt o fericita pentru ca nu e chiar asa vizibila… totusi este si oarecum ma deranjeaza! Oricum ma intereseaza noua tehnologie cu LED! Se pare ca LED-urile astea sunt multifunctionale… Un astfel de tratament cu siguranta este mai eficient decat o crema.

    1. la cat de slaba si de rea esti, unde sa se lipeasca celulita de tine?! :))

  3. Răspunde

    Celulita …. mare problema cu ea. Mai accentata sau mai putin accentuata ea este. Face parte din corpusorul nostru. Am auzit si eu ca masajele sunt foarte eficiente si mai ales cele facute in centre specializate si cu aparatura specificia, precum cele de la Nomasvello. Am sa vad cat costa cateva sedinte, chiar am nevoie

    1. si tu ai celulita? Unde? Ca atunci cand porti rochiile alea mulate, nu se vede nimic.

  4. Răspunde

    Ei, uite, sa stii ca pe mine celulita nu ma preocupa si nici nu m-a preocupat vreodata. Nu ca nu as avea :))) Dar mai mult parca imi fac griji de ridurile de la coltul ochilor sau de cum imi sa parul. Am un fix cu ”statul parului” :)))

    1. fiecare cu pasarelele lui, stii cum se zice!

    • Valeria Chertes
    • 26/04/2017
    Răspunde

    Doamne ce as vrea sa scap si eu de ea.

  5. Eu am fost surprinsa sa vad la fetele slabe celulita si la cele mai plinute, nu.
    Eu am facut proceduri in salon impreuna cu dieta, si am avut rezultate bune.
    Imi place si masajul anticelulitic manual si nu mi se pare dureros. Eu nici nu prea am celulita de aia nici nu doare.

    1. poate ne povestesti intr-un articol si ce proceduri ai urmat si cum a fost.

    • ghelbere elena
    • 27/04/2017
    Răspunde

    Celulita cred ca este mai mult o problema de estetica. Am celulita si nu am incercat sa scap de ea la salon. Am urmat mai mult sfaturi legate de alimentatie si sport.

    1. Nu-i un capat de tara sa ai celulita. Cam asta gandesc majoritatea femeilor. Dar sunt si doamne care nu pot respira din pricina ei. Pentru ele saloanele sunt ca o gura de oxigen.

  6. Răspunde

    E o problema de alimentatie si de circulatie cred. Nu esti gras cind ai celulita, dar aici in Franta persoanelor ca mine, care arata slabe desi nu-s chiar asa, li se spune „false slabe” 🙂 Eu eram slaba rau la 20 ani si totusi aveam celulita pe … antebrate.

    1. false slabe? e prima data cand aud expresia asta. Suna amuzant oarecum.

  7. Răspunde

    Confirm, din proprie experienta, doua chestii:
    1. celulita au si persoanele slabe (la cele aprox. 40kg ale mele, am celulita in zona coapselor)
    2. Nomasvello e cea mmai tare clinica si are specialisti de nota 10 cu coronita ♥

    Eu merg la Nomasvello de cateva luni pentru epilare definitiva cu IPL si sunt extrem de multumita de rezultatele obtinute. Recomand cu mare drag aceasta locatie, plus ca si preturile sunt de bun simt :D. Pe viitor vreau sa incerc si tratamente faciale, ca ma uit mereu la ei pe site si ma tenteaza ^_^.

    1. uite ca la asta nu ma asteptam, sa aud ca tu ai celulita. Incurcate sunt caile Domnului!

  8. Răspunde

    In urma cu mai multi ani am fost la o serie de sedinte si nu mi s-au parut dureroase, doar jenante pentru ca trebuie sa te dezbraci 😛
    Acum as vrea sa reiau sedintele si sa ma tin de ele tocmai pentru ca mi se par utile, dar ai dreptate…este nevoie de schimbari in stilul personal daca vreau sa slabesc si sa ma mentin, sa scap de celulita

    1. si asta cu dezbracatul este o problema, ai dreptate. Asta e unul din motivele pentru care inca nu am fost nici eu la salon.

    • nicolae claudia
    • 28/04/2017
    Răspunde

    da..o mare problema celulita asta..dar ce sa facem..face parte din noi

  9. eu acum incerc s-o tin sub control cu o dieta cat de cat ok, cu ceva sport si creme care sa ma ajute. zic eu ca asta ar fi cea mai acceibila solutie!

  10. Răspunde

    Si eu pot confirma pe propria piele ca celulita au si femeile slabe( am si eu la 43 de kg), si nu suport cremele anticelulita. La salon m-as duce dar nu am timp asa ca ma cremuiesc cu alea care imi plac si cam atat. Al meu e maseur dar nu suport masajul dur asa ca nici asta nu functioneaza. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares