4 avantaje ale utilizării cartușelor compatibile. Sigur vă vor încânta

cartușe compatibile

Stiu că foarte mulți dintre voi aveți imprimantă acasă. Indiferent că este una cu inkjet sau laser, că este un model simplu sau unul multifuncțional, că e alb-negru sau color, o imprimantă nu folosește la nimic dacă nu are cartușe.

Aici intervine de fapt problema principală cu imprimantele. Aparatele în sine nu sunt foarte scumpe, dar consumabilele costă destul de mult. La cele inkjet, cartușele sunt mai ieftine, dar nu poți printa foarte multe pagini cu ele.  Cartușele pentru imprimantele laser presupun costuri mai mari, dar și numărul de pagini care se pot imprima este mult mai mare. Asta dacă vorbim despre cartușe originale.

Există și varianta cartușelor compatibile. Chiar dacă mulți vânzători nu le recomandă (interesul lor este să le vândă pe cele originale), în cele de mai jos veți descoperi că utilizarea lor este chiar avantajoasă.

Cartușele compatibile sunt mai ieftine

Există diferențe foarte mari de preț între un cartuș original și unul compatibil. Dacă aveți curiozitatea să căutați cât costă un cartuș original pentru modelul de imprimantă pe care îl dețineți și apoi să vă uitați la aceste cartușe imprimată compatibile, căutând unul pentru același model, veți avea surpriza să găsiți preturi chiar și cu 60-70% mai mici. Probabil că vă întrebați de unde diferența de preț și dacă nu cumva ea trădează o calitate prostă. Veți vedea că nu este deloc așa.

Ai mai multă cerneală într-un cartuș compatibil

Sună ciudat, nu? Te-ai fi așteptat să ai o cantitate mai mare de cerneală în cartușul mai scump, nu în cel mai ieftin. Părerile sunt unanime printre utilizatori: aceste cartușe nu trebuie schimbate la fel de des ca cele originale, pe care producătorii nu le încarcă la capacitate maximă, ci doar pentru un anumit număr de pagini. Și eu m-aș fi așteptat ca, fiind mai ieftine, cele compatibile să permită printarea unui număr mai mic de pagini, dar review-urile pe care le-am citit (atât de la noi, cât și din afară) spun cu totul altceva. Practic, cu astfel de cartușe hp compatibile printați un volum mai mare de documente, la un preț de 2 ori mai mic.

Calitatea imprimărilor este una foarte bună

Pentru un utilizator mediu, care folosește imprimata pentru a printa documente de tip text, nu există aproape nici o diferență între calitatea obținută la utilizarea unui cartuș compatibil și cea dată de cartușul original. Foarte rar pot apărea mici ștersături sau vreo linie orizontală. Diferențele apar atunci când avem nevoie să imprimăm poze sau alte documente foto. Acolo originalele se comportă altfel, este adevărat. Dar, cum majoritatea folosim imprimanta pentru imprimări text, e clar că un compatibil nu ne poate dezamăgi.

Cartușe compatibile – siguranță pentru imprimantă

cartușe compatibileSigur ați apelat măcar o dată la încărcarea unui cartuș, fie el inkjet sau laser. Ați remarcat, desigur, că cerneala sau tonerul respectiv nu este de o calitate foarte bună. Ba, mai mult decât atât, varianta reîncărcabilă poate să dăuneze și imprimantei sau multifuncționalului. Reumplerea cu toner se face prin găurirea carcasei din plastic și asta face ca, de multe ori, tonerul să ajungă să curgă în aparat și să fiți nevoiți să mergeți cu el la service pentru o curățare. La cartușele compatibile nu există acest risc.

Ca să recapitulăm, dacă vreți ceva ieftin și de calitate și nu aveți pretenția de imprima imagini la o calitate profi, consumabilele compatibile pentru imprimantă chiar sunt o alternativă foarte bună la cele originale. Există firme mari care, de ani de zile, produc cartușe compatibile de care clienții sunt foarte mulțumiți. Nici nu ar avea cum să fie altfel, având în vedere câte pagini pot imprima la un preț de 2-3 ori mai mic. Au și garanție aceste cartușe, deci nu aveți nici un motiv să vă feriți de ele.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 27/01/2017
    Răspunde

    Eu nu am imprimanta ,dar imi place articolul.

    • Daniela
    • 27/01/2017
    Răspunde

    Le cumpăr de ani de zile și nu am încercat sa le schimb,pentru firma ce-i mai bun și au și claritate. .

    • nicolae claudia
    • 27/01/2017
    Răspunde

    am imprimanta, dar sotul meu se ocupa de ea. bine, in ultimul timp nici nu am mai utilizat-o..cred ca s-au cartusele

      • nicolae claudia
      • 27/01/2017
      Răspunde

      s-au uscat *

    • Valeria Chertes
    • 27/01/2017
    Răspunde

    Nu am imprimanta, dar ti-am citit articolul cu placere.

    • Hacman Mariana
    • 27/01/2017
    Răspunde

    Minunat!!! Chiar nu stiam de existenta lor!!!!Mii de multumiri!!!La cate proiecte, fise…are de facut Lavinia …din pacate tusul se duce destul de repede si cartusele sunt scumpe…acest articol ne este ffff util…

  1. Răspunde

    La imprimantele de la munca foloseam numai cartuse compatibile, deoarece incarcarea nu era realizata complet si ma trezeam ca raman din senin fara toner. La cerneala era mai simplu, aveam un sistem de incarcare automata compatibil cu Canon.

    • ghelbere elena
    • 28/01/2017
    Răspunde

    Am imprimanta de multi ani dar mereu am cumparat cartuse originale pentru ca nu am stiut de existenta unor cartuse compatibile.

    • Barbalata Mirela
    • 28/01/2017
    Răspunde

    Nu am imprimanta. Nu e cazul la mine. Dar multumesc de sfaturi. Nu se stie niciodata 🙂

    • Lamiita Petre
    • 28/01/2017
    Răspunde

    ciudat si haios ca de foarte multe ori incep o fraza cu „Pe vremea mea, maica….”. Da, asa imi vine sa incep si acum fiinda pe vremea cand lucram eu cu imprimanta, voi va jucati in tarana ? Cert este ca nu existau atat de multe oferte pe piata, stiu ca-l chemam pe domnul care se ocupa de intretinerea lor si rezolva problema. Daca viata ma mai va aduce in fata unei imprimante, imi voi aduce aminte( sper) de ceea ce am citit aici.

    • Carmen
    • 28/01/2017
    Răspunde

    Eu sunt mare fan reincarcare,, chiar daca nu am folosit multa vreme cartusele, cei de la firma de reincarcare s-au oferit sa mi le verifice/ajute ptr un rezultat pozitiv. Pana nu imi cedeaza, nu ma intereseaza cartus nou si cand va ceda, dupa ce iau cartusul nou voi relua reincarcarea. In uk e pe dos cumva, imprimanta costa plus minus 100-150 lire si un cartus 40-50 de lire. Iti vine sa iti bagi picioarele rapid in ideea de imprimanta, la ei nu gasesti varianta de reincarcare, poti doar sa iti iei un kit de reincarcare acasa dar iti trebuie ceva indemanare si nu ai nici o garantie . Din pct-ul asta de vedere, imi place in Romania 🙂 !

  2. Răspunde

    Pe mine cartusele compatibile m-au cucerit cu pretul lor :D. Dupa ce ani de zile am cumparat cartuse originale, care efectiv m-au uscat de bani, intr-un final am descoperit si eu compatibilele. Nu e vreo diferenta la printare, deci chiar se merita achizitionarea lor.

    • Vanda
    • 29/01/2017
    Răspunde

    Interesant! Nu am stiut de cartusele compatibile.

  3. Am la birou o imprimanta. Imi mananca zilele. Mai ales cand se termina cartusul.

  4. Răspunde

    Cand aveam firma foloseam foarte des imprimanta. Dupa ce am incheiat activitatea am inceput s-o folosesc din ce in ce mai rar si am inceptat in a mai schimba cartusele pentru ca nu isi avea rostul. Prefer pentru 1-2 foi la luna cand am de scos la imprimnta sa merg la un magazin specializat din zona mea.

    • dumittrescu raluca
    • 01/02/2017
    Răspunde

    cartusele daca nu le folosesti se usuca si nu mai merg ,asa ca trebuie macar o data pe saptamana sa scoti ceva la imprimanta

    • Bot Geanina
    • 03/02/2017
    Răspunde

    Un articol util pentru cei care au imprimanta!Super!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares