Getuțo, păzea că vine Tanța în Germania! Și-a luat deja bilet la autocar

Articolul ăsta de un fel de scrisoare publică pentru verișoara mea, Geta, ca s-o anunț că vine mumă-sa în Germania, la ea, în vizită. Geta a plecat să lucreze în Germania, acum vreo 5 ani. S-a îndrăgostit de-un neamț, s-au căsătorit și au rămas acolo, că doar nu erau nebuni să vină în România. N-a mai venit de mult pe-acasă. A tot sunat-o tușica Tanța, doar-doar o va convinge să vină în vacanța de vară acasă. N-a venit. Și rău a făcut.

Pe principiul dacă nu vine Mahomed la munte, se duce muntele la Mahomed, tușica s-a decis să-l ia pe unchiu′ Costică de braț și să-și facă de drum în Germania, să vadă cum o duce fetița lor acolo. N-au mai fost niciodată la Dortmund. Getuța îi tot ruga, plusând cu promisiunea că le cumpăra ea bilete de avion. Cred că, în sinea ei, știa că ăsta e un fel de contraargument. Tușica a zis clar că ea doar moartă și cu popa înaintea ei se urcă în avion.

Cu ce pleacă în Germania? Cu autocarul. Fix ea, care nu s-a dat în vânt niciodată după plimbări cu chestii gen microbuz, tren, autocar. Cum i-a venit ideea? Vă spun eu: era la medicul de familie, la dispensar, ca să-și ia rețeta. Acolo a dat de o tanti care s-a apucat să-i povestească toată viața ei, despre fata ei, care e mare afaceristă în Anglia, și despre cum venise să-i dea medicul niște pastile contra umflăturilor de picioare fiindcă plănuia să plece în vacanță, la fată, cu autocarul. Ce și-o fi zis Tănțica în mintea ei? Dacă ea poate, eu de ce n-aș putea!? S-a apucat s-o tragă de limbă. Nu prea mult, că femeia era vorbăreață de profesie.  Așa a aflat că doamna respectivă își cumpărase bilete autocar Romania Anglia prin Viotur și a băgat la cap. E genul de om pe care, dacă îl pui să țină minte ceva două ore, uită în secunda doi dar, dacă își propune ea să nu uite, clar nu uită.

atelierulfamiliei.ro

Logo-VioturPe la ora 7 seara mă pomenesc cu ea la mine. Vine rar la noi. Nu suportă faptul că îmi țin cățelul în casă. În seara aia a venit, chitită să zăbovească. Am citit-o după cum s-a așezat în fotoliu, nu stingheră, țeapănă și gata de fugă, ci comodă și relaxată. Ba chiar l-a mângâiat pe Piki. Apoi și-a dres glasul și m-a întrebat dacă am auzit de Viotur. Am cercetat puțin sertarul cu amintiri din conversațiile trecute cu tușica și n-am găsit nimic. Am dat din umeri că nu. Mi-a povestit cam tot ce aflase de la doamna de la dispensar și m-a rugat să mă uit acolo, în calculatorul meu, să caut detalii despre firma asta de transport, să văd dacă face curse și în Germania, când și în ce condiții și cât o costă două bilete (că doar nu era să plece fără unchiul Costică!).

În vreme ce tastam pe Google transport Germania Viotur, îmi și imaginam fața Getuței când o auzi că vine Tănțica în vizită. Nu că n-ar iubi-o, dar tușica e genul ăla de om care te cicălește din orice. Pe mine nu m-a cicălit, stătea cuminte în fotoliu, frământându-și mâinile. Am intrat pe primul rezultat pe pagina transport persoane Germania cu Viotur și i-am dat de știre că era și Germania pe lista lor de destinații.  Ba chiar m-am uitat în listă să văd și orașele către care asigură transport și am găsit și Dortmund acolo. Când a auzit, s-a luminat și mai bine la față. Apoi am văzut ceva ce nici nu știam că e posibil, că firma aceasta de transport internațional nu doar că te duce în orașul respectiv, dar chiar te lasă direct la adresa la care ai treabă (în cazul tușicii, direct la ușa Getuței).

După vestea asta, n-a mai răbdat și a pus mâna pe telefon ca să-l anunțe pe Costică să nu mai ia nici o lucrare că săptămâna viitoare pleacă în Germania. Îl auzeam pe unchiu agitându-se că  nu termină treaba până atunci dar ea nu dădea semne că l-ar auzi. O ținea una și bună cu mergem în Germania, am găsit autocar. Să-i mai spun și că s-ar putea să obțină reducere la prețul biletului, în calitate de proaspătă pensionară? I-am zis-o și pe aia. M-a întrebat în ce zile au plecări. Am informat-o că au aproape zilnic plecări de autocare și plecari microbuz Romania – Germania. Cred că nu mai fusese așa veselă de… secole.

Așa că, Getuțo, dacă citești aceste rânduri, află că ți-am făcut-o cu mâna mea, mai precis chiar eu le-am făcut rezervările la autocarul pentru Germania. Tușica mi-a dat interzis să-ți spun. Vrea să-ți facă o supriză. Am promis să nu spun dar n-am promis să nu scriu despre asta. Marți dimineață are autocar deci joi e în Germania. Să nu-ți faci griji pentru ea că e pe mâini bune. Cei de la Viotur au șoferi cu experiență și autocare moderne cu dotări faine (scaune confortabile, aer condiționat, sisteme audio-video), adică tot ce îi trebuie pentru o călătorie plăcută.Transport-persoane-Romania-Germania

Nu-ți face griji nici pentru glicemie că și-a luat insulina în bagaj și firma de transport le asigură și o masă caldă la restaurant, plus că, în bagajul de mână, și-a făcut provizii serioase de sanvișuri și chestii de ronțăit. Ah, și dacă tot am pomenit de bagaj, vezi că vreo 30 de kilograme, din cele 45 permise pe autocar, sunt numai provizii made in România. Asta ca să știi tu să faci loc în frigider! Vezi că de bilete de întoarcere n-a zis nimic. Îți țin pumnii să nu vrea să rămână în Germania. Dacă totuși se întoarce, trimite-o tot cu Viotur că e mai ieftin. Au plecări de acolo joia și duminica.

P.S. Nu că aș vrea ceva dar, dacă vrei să îmi trimiți vreun colet, poți să trimiți tot prin Viotur că ajunge repede și nu te costă mult.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Isteata Tanta, a stiut ea ce trebuie sa tina minte. Cu siguranta va deveni client fidel al firmei Viotur si va face naveta in Germania, la cat de incantata va fi de calatorie.

  2. Nici nu stii ce bine mi-a picat povestea matusii Tanta! Chiar am in plan o noua plecare la nemti, ci ma gandeam sa ma duc cu autocarul. 😀

  3. :))) Saraca Getuta, ce zile o asteapta! Poate scapa insa si nu ii sta tantica mult pe cap 🙂

    • Oana D.
    • 20/08/2016
    Răspunde

    Si io ce m-as mai vantura pana-n Germania la Renate, prietena mea! Cu atocarul, nu-i bai, am mai fost io si-n circuite de-am venit acasa cu picioarele bute de stat in autocar! 🙂
    Da’ una peste alta, e bine de stiut chestia cu coletele prin Viotur 😉 Mai ales daca au traseu pe unde ma intereseaza pe mine!

    • Simona Mihalache
    • 20/08/2016
    Răspunde

    N-as vrea sa fiu in locul Getutei 🙂 dar sa stii ca mi-a mers la inima povestea Tantei parca o si vad cu ochii mintii, cu sarsanale, cu mos Costica de-o aripa asa cam ca in Buletin de BUcuresti.

  4. Răspunde

    :)))))))

  5. Răspunde

    Ce surpriza imensa va avea Getuta 🙂 Pana la urma cred ca se va bucura de vizita.

    • ghelbere elena
    • 21/08/2016
    Răspunde

    Cu avionul nu am plecat niciodata si nici nu cred ca voi zbura iar intre a circula cu trenul sau cu un autocar am preferat intotdeauna autocarul care imi ofera un confort sporit. Buna alegere d-na Geta!

  6. Răspunde

    Bine ca ai anuntat-o ca altfel se trezea cu maica-sa la usa pe nepusa masa si facea fete,fete. 🙂 Eu am avut experiente nasoale cu autocarul, dar tot as merge cu Viotur pentru ca ma lasa la adresa si nu trebuie sa umblu pe acolo ca o curca beata, nestiind incotro sa o apuc.

  7. Răspunde

    Eu ma tem de avion, asa ca as prefera sa merg cu avionul! 🙂
    Mai, nici mie nu-mi plac vizitele surpriza :))

    • dumitrescu elena
    • 21/08/2016
    Răspunde

    DACA ARE TOATE CONDITIILE IN AUTOCAR ESTE SUPER O CALATORIE COMODA,PLACUTA ,LINISTITA ,PERFECT CRED CA OSA/I MAI FACA ATFEL DE SURPRIZE GETUTEI

    • Daniela Dodoi
    • 22/08/2016
    Răspunde

    Eterna poveste romani plecati in alta tara si dusi au fost…ca de întoarcere nici nici nu se pune problema…tineret mândria tarii dar in alta tara..

    • Tatiana Sorina
    • 22/08/2016
    Răspunde

    :)))))) Super tare . S-a scos Getuta.

    • Barbalata Mirela
    • 22/08/2016
    Răspunde

    😛 Pe bune??!!! Ce haioasa esti si/sau tusica ta 🙂
    Frumoasa povestea.

    • Nicolae claudia
    • 23/08/2016
    Răspunde

    Parca am citit vreo patanie de-a lui Nica..super tare.. chiar am ras copios

  8. Răspunde

    Autocarele alea ofera niste conditii, sunt curate, au aer conditionat… Eu nu as merge niciodata atata drum cu un microbuz sau mai stiu eu ce… mi se face rau daca nu pot sa respir cum trebuie 🙂

    • Hacman Mariana
    • 26/08/2016
    Răspunde

    Frumoasa dar si haioasa povestea tusicai))))))noroc mare a avut de tine..ca si noi de altfel…

    • stoica claudia
    • 28/08/2016
    Răspunde

    Ce frumos ai povestit!! Tare haioasa esti.

  9. Răspunde

    ha ha, foarte frumoasa povestea. ai talent la povestit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares