4 avantaje surprinzătoare ale utilizării unei pompe pentru sân. Ce trebuie să știe fiecare mămică

pompa pentru sanPentru cititorii mei fideli nu mai este un secret faptul că a mea cumnată se pregătește să aducă pe lume primul ei bebeluș. A intrat în ultima lună de sarcină, așa că a pregătit deja bagajul pentru maternitate. Pe lângă haine și produse de îngrijire și igienă, am zărit în bagajul ei și o pompă pentru sân.

Se pare că medicul a recomandat ca acest produs să fie prezent în bagaj. De ce? Nu știi niciodată ce se poate întâmpla la maternitate (poate cel mic este leneș și nu vrea să sugă, poate chiar nu poate fi adus la alăptare și trebuie să stea 2-3 zile în camera nou născuților, poate tu nu vei avea suficient lapte). Cel mai bine este să fii pregătită pentru astfel de situații.  În plus, o pompă de genul acesta va putea fi folosită și după externare, devenind soluție salvatoare în anumite situații.

Iată, așadar, cele patru avantaje ale utilizării pompei pentru sân:

Posibilitatea de a hrăni cu lapte natural un bebeluș care refuză sânul

Foarte mulți bebeluși refuză suptul încă din primele zile de viață. Vorbim despre bebelușii pe care medicii îi numesc leneși. Suptul este o acțiune destul de obositoare în primele zile de viață, mai ales dacă mămica nu are un flux bogat de lapte. Asta nu înseamnă că trebuie să ne grăbim, să îl trecem pe formule de lapte praf care, oricât de scumpe și complexe ar fi, nu vor putea egala niciodată calitățile laptelui matern. Cea mai bună soluție este utilizarea unei pompe pentru sân, de tipul celor de aici. Mămica se mulge, pune laptele matern într-un biberon cu tetină potrivită și oferă , astfel,  hrana perfectă bebelușului.

Stimularea lactației

Prea multe mămici renunță prea devreme la alăptarea copilului, motivând că nu au suficient lapte. De fapt, medicii afirmă că doar 5% dintre mămici au cu adevărat probleme în acest sens. În restul cazurilor, nu prea există motive reale și plauzibile pentru a refuza această metodă ideală de hrănire a bebelușului. Simpla utilizare a unei pompe pentru sân, fie ea și una manuală, ieftină, așa cum sunt cele de pe acest site, și administrarea unor suplimente recomandate de medic sunt suficiente pentru a stimula lactația și a oferi o cantitate suficientă de lapte pentru primele luni de viață ale copilului.

Mama câștigă o oarecare independență

Bebelușul trebuie hrănit des. Poate chiar prea des, dacă este să întrebi o mamă care mai are nevoie să iasă și ea din casă pentru a rezolva diverse probleme sau pentru a se relaxa puțin. Atunci când ai la dispoziție o pompă de sân, îți permiți să lipsești câteva ore de acasă, fără teamă că micuțul se va trezi și nu va avea acces la ”meniul preferat”. Pompa extrage laptele din sân și el poate fi depozitat într-un recipient, în frigider, până la momentul în care tatăl, bunica sau bona vor avea nevoie de el pentru a hrăni bebelușul. Dacă pompa este folosită frecvent, ideal ar fi să fie una electrică pentru că operațiunea de extragere a laptelui este mai rapidă și mai comodă. Doar apeși un buton.

Ajută la detensionarea sânului

Pompa pentru sân este utilă și în cazurile în care mămica are mai mult lapte decât îi este necesar bebelușului. Atunci când acesta se hrănește la sân dar îi este suficientă cantitatea de lapte dintr-unul singur, cel de-al doilea sân rămâne tensionat, plin și, de multe ori, chiar dureros. De ce să aștepți următoarea masă a bebelușului, când poți să scapi imediat de această senzație, folosind pompa pentru sân? Indiferent că este manuală sau electrică, utilizarea unei astfel de pompe nu poate fi decât benefică. În nici un caz utilizarea ei nu va stopa producția de lapte, așa cum cred multe femei.

Acestea sunt doar patru situații în care este bine să ai la îndemână o pompă pentru sân. Chiar și în cazurile în care viitoarele mămici nu doresc să investească într-o astfel de pompă înainte de naștere, dorind să vadă mai întâi dacă le este absolut necesară sau se pot lipsi de ea, ideal ar fi să se informeze măcar despre avantajele și dezavantajele unei pompe manuale sau ale unei electrice, despre care sunt mărcile preferate ale altor mămici și chiar și despre prețuri. Dacă, după naștere, se va dovedi că au nevoie de un asemenea produs, vor ști exact ce tip de pompă să ceară tatălui să cumpere de la farmacie.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Informatii absolut utile pentru proaspetele mamici. Pompita este absolut necesara si in cazul in care mamica se confrunta cu o problema frecventa: mastita. Suptul se dovedeste a fi extrem de dureros, iar pompita ajuta la golirea sanului fara probleme.

    • Barbalata Mirela
    • 08/06/2016
    Răspunde

    Informatii necesare pentru o viitoare mamica. Nu am copii si nu am idee din aceasta privinta, dar stiu de la cateva colege ca aceasta pompa te-ar ajuta. Insa am auzit ca nu este valabil pentru toata mamele. Uneori nu functioneaza.
    Repet, nu stiu cum este, vorbesc doar din auzite 🙂

    • kya
    • 08/06/2016
    Răspunde

    Eu am o pompa manuala de 20,lei si mi-a fost mai mult decat de ajutor. Au fost perioade cand durerile de san ma omorau si Sofi nu sugea decat dintr-unul, avea si ea un „preferat”? si atunci ma salva pompa? in spital n-am stiut ca-mi trebuie si a fost groaznic, fie-mea mai mult dormea la san decat sa suga, asistentele spuneau „n-ai lapte, da-i lp”? dar am ajuns acasa si acolo am descoperit cu fericire ca „am lapte” si asa ne-am facut mari? mulgeam si faceam cu biscuiti sau cu cereale de inceput de la 6 luni? asadar, da, pompa ar trebui sa fie nelipsita in primul an de viata al bebelusului?

    • ghelbere elena
    • 08/06/2016
    Răspunde

    Intradevar este foarte buna o asemenea pompa. Este folositoare atat pentru bebeii lenesi cat si pentru mamici. La mamici ma gandesc la cele care au mult lapte si daca nu golestii sanii exista pericolul de a face mastita. Eu am avut si credeti-ma e groaznic.

    • Rox
    • 09/06/2016
    Răspunde

    Da, da, da! Sunt de acord cu tot ce ai scris in acest articol. O pompa de san te ajuta foarte mult! M-am confruntat cu situatiile descrise mai sus si de fiecare data m-a scos din impas. Problema e mi-am achizitionat-o la vreo 4 zile de la nastere. As fi vrut sa-mi fie alaturi sa-i facem fata impreuna furiei laptelui…

    • Tatiana Sorina
    • 10/06/2016
    Răspunde

    Sunt perfecte,cand m-am nascut eu nu erau asa ceva si draga mea mama a fost operata la sani facand mastita ,eu am avut norocul sa o folosesc cand am nascut fetita.

    • stoica claudia
    • 10/06/2016
    Răspunde

    Foarte utila aceasta ustensila pentru mamele care au probleme,din fericire eu nu am avut aceste probleme ,am alaptat pe toti 3 pana la un an si 3 luni ,fara probleme

    • nicolae claudia
    • 10/06/2016
    Răspunde

    si eu am folosit pompa de san si m-a ajutat foarte mult. e foarte utila pentru proaspetele mamici

  2. Răspunde

    Ai dreptate in tot ceea ce zici. Trebuie sa o ai pentru ca nu știi când poți avea nevoie de ea. Mi-am cumpărat si eu una manuala. Nu am folosit-o mult dar m-a salvat din niște situații extrem de dureroase. Eu o recomand!

    • Daniela Dodoi
    • 10/06/2016
    Răspunde

    In perioada alaptarii m-a ajutat tare mult,mai ales ca aveam un copil prematur si nu putea suge lapte de la mine.

  3. Am avut si eu una si nu mi-as fi putut imagina viata fara ea. Nu stiu cum se descurcau mamele noastre, dar Dragos era lenes la san si atunci preferam sa-i pun laptele in biberon, mai ales ca la maternitate ia dat lapte praf.

  4. Răspunde

    Foarte utile aceste pompițe.Eu una nu am folosit,pentru că nu sunt mamă (din păcate),dar după nașterea nepoțeilor mei,sora mea a avut nevoie de o astfel de pompă,care a scos-o din impas.

    • Lamiita P
    • 12/06/2016
    Răspunde

    Desi nu mai e cazul la mine, poate voi ajuta vreo viitoare mamica cu recomandarile si sfaturile pe care le-am citit in acest articol

    • Vasile Rotaru
    • 12/06/2016
    Răspunde

    Si sotia a folosit,un mare ajutor ,cel mic a fost salvat, mai ales ca a fost mancacios dar si puturos nevoie mare.

  5. Foarte utila in caz de necesitate!

    • dumitrescu elena
    • 13/06/2016
    Răspunde

    informatii foarte utile pentru o viitoare mamica,ce bine ar fi fost daca stiam si eu cand am nascut ,am trimis sotul dupa ce am nasut sa/mi cumpere pentru ca aveam nevoie si eram in maternitate,dar s.a descurcat pana la urma ,dar este necesar sa sti anumite lucruri dinainte

      • cristina
      • 14/06/2016
      Răspunde

      e bine ca a gasit o farmacista draguta, dornica sa il ajute

    • Hacman Mariana
    • 20/06/2016
    Răspunde

    foarte utile aceste informatii pentru viitoarele mamici..acu cativa ani nu se gasea asa ceva,mi-ar fi fost de mare ajutor….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares