Cu fonduri sau fără fonduri?

sanatate

fonduri sanatateUnde auzim noi cel mai des treaba asta, cu nu sunt fonduri, dacă nu la stat? La noi nu sunt fonduri pentru nimic, asta e clar, dar cele mai dureroase sunt lipsurile din sistemul sanitar. De câte ori nu ai avut de făcut analize sau investigații și a trebuit, fie să le amâni, fie să plătești pentru ele pentru că a noastră Casă Națională de Asigurări de Sănătate a rămas fără bani?

Cei care au anumite afecțiuni și au nevoie de investigații mai des știu din start că e mai bine să se înghesuie cât mai la începutul lunii pentru a nu se trezi cu placa asta, a lipsei de fonduri.

Dincolo de faptul că e deranjant pentru cei, cărora li se opresc bani grei din venituri pentru asigurarea medicală, să li se spună că pentru ei nu sunt bani, deși pentru copiii romilor, care nu cotizează la buget în nici un fel, se găsesc resurse, mai e o treabă care mă enervează la culme. M-am lovit de ea și luna trecută, când a trebuit să facă mama analizele la sânge, și luna aceasta, când vizată am fost eu. Am mers de dimineață la policlinica unde se fac recoltările de analize și am stat și am așteptat (alături de alte câteva persoane) mai bine de jumătate de oră pentru că nimeni nu știa dacă doamnele asistente, care se ocupă de treaba asta, vor veni la lucru în ziua respectivă sau nu. După spusele femeii de la curățenie, dacă sunt fonduri, vin; dacă nu sunt, nu vin.

bottegaverde.ro

În concluzie, tu, ca muritor de rând, plătitor de taxe, ești batjocorit încă o dată pentru că stai și aștepți fără a avea certitudinea că așteptarea e cu folos. Da, eu înțeleg că nu e vina doamnelor că statul nu are bani suficienți pentru noi în anumite zile și că ele poate nu știu despre treaba asta cu o zi înainte, ca să ne lase și nouă un anunț pe ușă, să nu stăm acolo precum bovinele la poartă.

Dar, atunci când își fac apariția, constați că se trag bine se șireturi cu femeia de serviciu deci, dacă ar exista un minimum de bun simț, ar putea să ia legătura cu ea și să transmită prin ea dacă sunt bani sau mergem acasă să murim liniștiți. Bine, nu este cazul meu, slavă Domnului, dar acolo era o mamă venită cu un băiat operat pe creier, pentru că era punctul de recoltare situat cel mai aproape de casa lor. Biata de ea nici nu știa ce să facă. dacă să mai aștepte sau să se împrumute de bani de taxi pentru a-și duce copilul la un alt centru, unde să își încerce din nou norocul la ruleta rusească a fondurilor din sănătate.

Ți se rupe sufletul când vezi așa ceva, îți vine să îi iei pe toți de gât, să dai cu ei de pământ. Sau doar eu simt asta? Te gândești că oricând poți fi tu în locul acelei mame sau al acelui copil. Numai pe tipele de la recoltări le doare în spate. Apar pe la 7 și jumătate. Au fonduri, asta e vestea bună. Vestea proastă este că au venit însoțite de două doamne bine, cu daruri la purtător, și ele sunt ”preluate” primele. Ce mai contează că acolo e un copil cu nevoi speciale?

Ce pretenții să am la STAT, când oamenii își bat, cu atâta ușurință, joc de alți oameni?

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • ghelbere elena
    • 29/06/2016
    Răspunde

    Oriunde te duci la stat esti imtampinat cu sictir. La spital, la finante, la primarie, tot ce apartine de stat isi bate joc de oameni. Am zis de multe ori ca personalul de la stat sa lucreze macar o saptamana la privat ca sa vada cum se castiga un banut muncit.

      • Barbalata Mirela
      • 30/06/2016
      Răspunde

      Elena sunt de acord cu tine doar partial. Nu trebuie sa ii bagam pe toti in aceeasi oala. Sunt si „oameni la stat” care muncesc pe bani putini si sunt umiliti de superiori sau de colegi cu pile.
      Iar eu as merge pana mai departe si as spune ca s-a ajuns aici si din cauza noastra (deci si a celor de la privat) pentru ca dam.
      Avem acum ocazia sa schimbam ceva: celor din sistemul sanitar le-au crescut salariile iar noi ar trebui sa mergem si sa „punem piciorul in prag” fara a le da ceva. Crezi tu ca vom face asa ceva???? Eu nu cred 🙁
      Aaaaa…eu lucrez la privat iar sotul este bugetar 🙂

        • cristina
        • 30/06/2016
        Răspunde

        Nu pot zice ca toti sunt axati numai pe bani. Am si medici care schiteaza gesturi care sa imi dea de inteles ca trebuie sa bag mana in buzunar. Acelora de drag le dau eu o ciocolata sau ceva. Si la ANAF am avut treaba saptamana trecuta si am dat peste o doamna super draguta. Nu i-am dat nici un leu dar a avut rabdare sa raspunda frumos la toate intrebarile. Dar nu pot sa nu spun ca rar se intampla minuni d-astea, Marea majoritate reactioneaza numai la atentii. Evident ca sunt oameni intre oameni. Eu, de pilda, daca as fi medic sau functionar, nu pot zice ca nu m-as bucura sa primesc o cafea dar in nici un caz nu as trata pe cineva urat pentru ca nu mi-a oferit-o.

    • Cristina
    • 29/06/2016
    Răspunde

    Vai, nu pot sa cred! Cred ca sunt picata din luna! Eu nu stiam de problema asta! In ce hal s-a ajuns….

    • Rox
    • 29/06/2016
    Răspunde

    Doamne, detest sa am de-a face cu Statul: statul la coada, statul degeaba, statutele alea de la ghiseu, din cabinet, indolentele si deloc profesionistele care-si dau in petic de fiecare data cand au ocazia. De cate ori nu m-am confruntat si eu cu astfel de situatii, gravida fiind…si-am inghitit in sec…pentru ca ultimul lucru pe care vreau sa fac este sa ma cobor la nivelul lor. Dar pacat ca bunul simt este de multe ori confundat cu indiferenta. Si cum nimeni nu spune nimic, situatia nu se schimba…

    • dumittrescu raluca
    • 29/06/2016
    Răspunde

    degeaba platim la astat ca nu ai nici un beneficiu,unde vezi analize macar pentru copii ,unde vezi vizite gratuite la copii pentru dentist ,m-am lovit acum 2 zile sa-I fac mamei programare pentru analize gratiute mamei si deabia deabia am gasit un spital care facea pentru iulie ,ca celelalte faceau programari pentru augus,pentru ce mai platim atatia bani la sanatete si nu numai ,sa ne fereasca d-zeu de boala ,eu am umblat pentru mine numai pe la particular ca daca stateam dupa stat poate la iarna mai apucam sa intru pe la doctor ,batjocura totala

    • Nicolae Claudia
    • 29/06/2016
    Răspunde

    Asa este. Am ajuns sa fim bataie de joc. Daca nu bagi mana in muzunar sa dai, stai ca fraieru si astepti..am patit-o de multe ori

    • Barbalata Mirela
    • 29/06/2016
    Răspunde

    De acord. Cand ajungi la mana statului ti se urca sangele la cap 🙁
    daca nu ai bani si vrei ajutorul statului te rogi sa fie fonduri 🙁
    Ca asa este la noi…..

    • Daniela Dodoi
    • 29/06/2016
    Răspunde

    O birocratie ,un haos,un adevărat cimitir a ajuns sistemul nostru de sănătate si doar la’particular ‘mai ai sanse…daca le mai ai.

  1. Eu am ajuns la concluzia ca peste tot e la fel. Si sistemul de sanatate, si cel administrativ, si cam tot ce misca.

    • stoica claudia
    • 29/06/2016
    Răspunde

    Asa e ,la noi nu mai e demult fonduri la nimic ,un adevarat haos

    • Tatiana Sorina
    • 29/06/2016
    Răspunde

    Offf doamne,ce vremuri am mai ajuns 🙁 bataie de joc si aici si la straini. Poti murii in drum de pe partea lor,rusine sa le fie!

    • Lamiita P
    • 01/07/2016
    Răspunde

    Nici nu vreau sa ma gandesc, adica sa imi amintesc. Doar ce am trecut prin asta si am parte mereu fiindca am probleme de sanatate. Ma ia nervii numai cand ma gandesc cate ore stai pe la usile lor. Mai am luni un hop unde fara 4-5 ore de asteptare nu scap, comisia medicala anuala.

      • cristina
      • 03/07/2016
      Răspunde

      Iti tinem pumnii sa scapi repede si sa nu urle nimeni la tine.

    • Nicu
    • 01/07/2016
    Răspunde

    E o mică parte a sistemului. Eu am păţit aşa ceva de mai multe ori, dar acum dacă aud numele meu le tremură…..chi…..
    Am izbit şi am ţipat, am sunat peste tot şi am făcut publicitate, iar acum e mult mai bine.
    Toate cadrele medicale au acelaşi nărav, Chiar dacă sunt la privat. Vin la 8- 9 în cazuri fericite.
    Concepţii comuniste…

      • cristina
      • 03/07/2016
      Răspunde

      Foarte bine! Daca am fi mai multi asa curajosi ca tine, poate altfel ar merge treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares