Adio cartușe scumpe pentru imprimantă! Află cum poți printa mai mult la un preț mai mic

imprimanta

imprimare imprimanta CISSAi nevoie de o imprimantă. O folosești aproape zilnic pentru a printa tot felul de documente și chiar poze. De câte ori nu ți s-a întâmplat să rămâi cu un document printat pe jumătate pentru că s-a golit cartușul? Asta mi se întâmplă mie mai mereu. Parcă știe când am mai mult de scos la imprimantă și fix atunci mă anunță că nu mai are cerneală. Trebuie să lași totul baltă și să duci cartușul la centru de reîncărcare. Asta dacă mai poate fi reîncărcat. Dacă nu, nu ai decât să cumperi unul nou.

Cartușele noi nu sunt deloc ieftine și oricum, oricâtă grijă ai avea de ele, nu poți să le reîncarci de prea multe ori. După vreo 30 de reîncărcări, în cele mai fericite cazuri, tot la cumpărarea de cartușe noi ajungi. Cum putem scăpa de această problemă? Va spun eu: înlocuim imprimanta cu inkjet pe bază de cartușe cu una cu sistem CISS. Vă explic imediat ce sunt imprimantele cu CISS și de ce plănuiesc eu să investesc într-una de acest tip.

Ce este o imprimantă cu CISS?

Este tot o imprimantă pe bază de cerneală. Diferența este că cerneala nu îmi mai provine din acele cartușe scumpe, care mi-au mâncat banii până azi, ci din niște rezervoare externe cu cerneală. Aceasta ajunge în imprimantă prin intermediul unor furtunașe. În imprimantă, cerneala, pompată în flux continuu de sistemul CISS, ajunge la un cartuș special permanent, care se ocupă de scriere. Cartușul de cerneală nu se strică niciodată și rezervoarele pot fi reumplute cu cerneală la infinit.

Print de calitate

Calitatea unui document sau a unei imagini imprimate cu ajutorul unei imprimante cu CISS este chiar mai bună decât cea a unuia scos la o imprimantă inkjet normală. Culorile sunt mereu vii, constante, indiferent cât de mare este volumul printat la un moment dat, și nu vei avea surpriza să apară rânduri sau poze imprimate doar pe jumătate. Rezervoarele exterioare sunt transparente și poți vedea la timp când una dintre culori este pe cale să se termine.

Costuri reduse de imprimare

Diferența de preț nu este una foarte mare, între o imprimantă cu CISS și una cu cartușe, după cum puteți vedea pe acest site. Atunci cum se face că vorbim despre printare la un preț mai mic? Este vorba de scăderea costurilor de imprimare. Nu mai avem nevoie de cartușele acelea care costă cât jumătate de imprimantă și ne ajung pentru printarea unui număr redus de pagini.

Cu cei câțiva mililitri de cerneală, din cartușul unei imprimante inkjet, proaspăt cumpărate, poți printa maxim 300-400 de pagini, când este nou (dacă este variantă XL), și chiar mai puține atunci când este reîncărcat. Reîncărcare lui te costă costa 15-25 de lei.

Cu o imprimantă cu sistem CISS, cu 4 rezervoare a câte 100 de ml fiecare, poți ajunge și chiar depăși 6000-8000 de pagini imprimate. Când rezerva de cerneală este pe terminate, cumperi foarte frumos sticluțe cu cerneală, care sunt foarte ieftine (de pe la 50 de lei un set de 4 culori în recipiente de 100 de ml fiecare), și reîncarci rezervoarele externe.

Faceți calculul și veți vedea că ați redus cu 80% – 90% costurile de imprimare!

Cum se reîncarcă sistemul CISS?

Ca și cum nu era de ajuns că au capacitate mică, cartușele inkjet nu pot fi reîncărcate decât în centre specializate. Dacă ați citit cumva pe net că se poate și acasă, n-aveți decât să încercați! Am făcut-o și eu și a doua zi am cumpărat cartuș noi. La imprimantele cu sistem CISS, de tipul celor de aici, tot ce ai de făcut este să reumpli rezervorul cu cerneală. Nici măcar nu trebuie să mergi la centru pentru reumplere. Doar îl desfaci și torni cerneală în el. Totul durează un minut și poți relua imediat printarea.

Nu mai mergem la centru la fiecare două zile să încărcăm cartușul,  nu mai investim în cartușe noi, nu mai rămânem fără cerneală când ne este lumea mai dragă și putem printa mii de pagini la costuri foarte reduse. Imprimantele cu sistem CISS mi se par cea mai bună alegere pentru cei care obișnuiesc să folosească des imprimanta și să printeze volume mari de documente. Sunt practice, accesibile și nu presupun compromisuri în ceea ce privește calitatea materialelor imprimate.

Voi ce spuneți? Cum vă sună promisiunea de a putea printa un volum uriaș la un preț atât de mic?

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Si pe mine ma tenteaza sa-mi iau o astfel de imprimanta, ca am avut destule belele cu cea veche, la care mi se usca mereu tusul in cartuse, aspect care la astea cu CISS nu e valabil, ca tusul se pastreaza foarte bine.

  2. Wow! Chiar am nevoie de o asemenea imprimanta!
    Un volum urias de file am si eu de imprimat de fiecare data cand fac fotografii celor mici.

  3. Răspunde

    Sunt super faine aceste imprimante! Chiar dacă eu nu mai duc cartuşele la încărcat. Le încarc acasă singur, deci scutesc 10 lei pentru negru şi 20 pentru color.
    Problema e, că se mai şi strică……şi cum ai zis tu, trebuie să cumperi altele.
    S-au gândit producătorii şi la oamenii de rând!

    • Rox
    • 24/04/2016
    Răspunde

    Mi-au trecut prin maini vreo cateva imprimante – toate cu o viata la fel de scurta datorita cartuselor care se uscau foarte repede. Ajunsesem la concluzia ca sunt de unica folosinta; pentru ca nu stiu daca am apucat sa printez de 3-4 ori. Imprimanta cu CISS mi se pare o super inovatie, ce te ajuta sa imprimi mii de pagini fara grija cartusurilor neprietenoase. Momentan, nu iau in calcul achizitia unei astfel de imprimante, dar e bine ca exista si ca la nevoie, pot apela la ea.

  4. Răspunde

    Si eu vreau o imprimanta din asta. Chiar ma gandeam zilele trecute ca Dragos o sa mearga la scoala in curand si o sa am nevoie de o imprimanta buna, pentru ca acum mai mult printeaza decat scriu la scoala, asa ca articolul tau a picat la fix. Marturisesc ca nici nu stiam ca exista astfel de imprimante, dar ma bucur.

    • ghelbere elena
    • 24/04/2016
    Răspunde

    Nu stiu ce imprimanta ai de ai putut reincarcat cartusele de 30 de ori. La imprimanta mea am putut sa reincarcat cartusele in cel mai fericit caz de 3 ori. Deci se merita cumparata o asemenea imprimanta.

    • barbalata mirela
    • 24/04/2016
    Răspunde

    Eu nu am imprimanta si, momentan nu stiu daca ma tenteaza sa cumpar. Nu prea am ce sa imprim si cred, in situatia de fata, ar fi bani blocati. Ideea ta oricum, este buna. Este bine de stiut. Mersi de informatie 🙂

  5. Răspunde

    Vreau si eu o imprimanta… 🙂 mereu ma gasesc ca trebuie sa printez ceva si nu am unde :(.Merci de pont

    • Hacman Mariana
    • 27/04/2016
    Răspunde

    Mii de multumiri scumpa!!Eu una am sa incerc sa-mi cumpar o asemenea imprimanta,chiar se merita…m-am saturat de cumparat cartuse noi…

    • Aida Dolce
    • 27/04/2016
    Răspunde

    Fii atenta ca o sa mi iau si eu.Cum trec sarbatorile ma documentez

    • dumitrescu elena
    • 27/04/2016
    Răspunde

    super bune aceste i primante,intotdeauna la cele vechi daca nu folosesti se usuca cartusul si nu mai ai ce sa faci decat sa/l umpli sau sa cumper altul,eu una m/am cam satura de umplerile astea

    • stoica claudia
    • 27/04/2016
    Răspunde

    interesant articol ,multumim ,imi trebuie si mie una

    • victorita
    • 27/04/2016
    Răspunde

    Mulțumim pentru informație! E bine de știut. Acasă scot dacă am ceva urgent, în rest scot la serviciu 🙂

    • Irina Sima
    • 29/04/2016
    Răspunde

    Aveam si noi la birou astfel de rezervoare externe. Foarte utile. Scoteam multe oferte personalizate. Am scos chiar si cateva fotografii 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares