Visul unui șmotru de primăvară

M-am trezit ieri de dimineață, veselă nevoie mare, cu gândul la ziua specială care mă aștepta. Doar era 1 martie, ziua în care noi, femeile, ne umplem moaca de zâmbete, pieptul de mărțișoare și brațele de flori, care mai de care mai colorate și mai parfumate. Mă și vedeam, fluturându-mi șnurul roșu de la mâna, la o plimbare de seară prin mall, cheltuind ceva bani, așa cum îi stă bine unei femei iubite de soțul ei. Nici nu terminasem bine de visat la plimbarea mea cu mărțișor la purtător, ca sună telefonul.

La celălalt capăt al firului(wireless), soțul meu. Mă gândeam că mă sună să îmi spună La mulți ani de 1 Martie. Când colo, surpriză: în loc de invitație la plimbare în mall, primesc vestea că vom avea musafiri. De obicei nu mă supăr când am musafiri. Dar, atunci când sunt sunată să mi se comunice că vine la noi un coleg care, la prima lui vizită la noi acasă a strănutat doua ore și la plecare mi-a spus că e alergic la praf, mă cam apuca pandaliile. Când ma sună să-mi spună că vine Vasile la noi, treaba e clară – trebuie să mă apuc de curățenie! Nu suntem noi genul care scuipă semințe în mijlocul sufrageriei dar nici nu stăm toată ziua cu aspiratorul și cârpa de praf în mână. Asta cu praful e dureroasă. Acum îl șterg, acum e la loc. Sunt aproape sigură că există un fel de duh rău al prafului, o entitate necunoscută și nevăzută care vine, atunci când șterg praful, ia o parte din el și, când e gata curățenia, îl sufla la loc peste mobila. Ar mai fi o variantă: aceea că aspiratorul meu nu își face foarte bine treaba.

Beau un pahar cu apă să mă calmez și să mă pregătesc de curățenie. Mă înarmez cu o cârpa de praf și încep să defilez cu grație pe lângă piesele de mobilier. Dă-i și șterge, scutură cârpa, șterge iar. Schimba cârpa de vreo două ori. Într-un final, mai rămân doar câteva particule foarte fine de praf și mă declar mulțumită. Doar n-o fi și Vasile ăsta alergicul-alergicilor să moară de la trei particule de praf!

Mă înarmez cu Gălbejitu’. Așa îmi alint aspiratorul. Are vreo patru ani în ani aspiratorești, ceea ce înseamna mult prea mult în ani umani. De câte ori nu i-am zis soțului meu să profităm și noi de reducerile la aspiratoare profesionale și sa-l pensionăm pe Gălbejit?! Nici n-a vrut să audă. E atașat de el că e cadou de la mămica! De cum aude aspiratorul târându-se pe parchet, Piki(cățelul meu) devine agitat. L-a supărat o dată, când era mic(i-a înghițit câteva bobițe de mâncare uscată și un ciorap). De atunci e dușmanul lui de moarte. Numai când îl vede mișcând, și ia poziția de atac. Când pornește a vui, se și aruncă asupra lui!

Nici nu apuc bine să apăs butonul de pornire că Piki atacă. Fix în același moment, aspiratorul meu arunca(pe fund) un nor mare de praf. Mă reped să îl opresc. Mă uit tâmp la el și nu pricep. Primul meu gând e că aspiratorul a contraatacat și n-a găsit altă cale mai buna să o facă decât scuipându-l pe Piki cu praf. Piki e nedumerit și el. Hotărăsc să intervin chirurgical. Îi scot sacul de hârtie, schimbat în urmă cu două zile, și dau cu ochii de filtrul textil îmbibat în praf. Carevasăzică asta l-a instigat pe Gălbejit la luptă!

Pentru câteva secunde mi-a trecut prin cap să îl scot, să îl curăț și să îmi văd de treabă mai departe. Chiar l-am scos de la locul său și plănuiam să îl duc în baie. Când mi-am săltat capul, însă, am dat cu ochii de mobila pe care se așternuse un praf de toată frumusețea. Era inutil să mai beau un pahar cu apa. Nimic nu mă mai putea îmblânzi. Aș fi bătut pe cineva în acel moment. Aș fi aruncat aspiratorul pe fereastră, să nu-l mai vad. Piki se uită și el nedumerit și se aruncă în canapea. Îl urmez și pun mâna pe telefon ca să îi dau vestea soțului: am muncit ca proasta să șterg praful și aspiratorul ăla nenorocit și-a bătut joc de munca mea. Eu nu mai fac nimic, ca să fie clar! Îi spui lu’ Vasile că mergem la mall și gata! Și să-ți fie clar că nu mai fac nici o curățenie până nu îmi cumperi un aspirator Rohnson profesional! 

logo_marketonline_mic1Trebuie să fi fost foarte fioroasă. N-a comentat absolut nimic. M-a întrebat doar în ce mall vreau să mergem și mi-a promis că, de cum ajungem acasă, cautăm o oferta în magazinul MarketOnline.ro și cumpăram aspirator. Gălbejitu’ se pensionează și lasă loc unui frate de-al său, mai tânăr, mai arătos, mai puternic, mai silențios, cu tehnologie de ultimă generație.r1442

Noul aspirator Rohnson Aquatech R144 are sistem de filtrare cu apa, aspiră fără să scuipe praful și are toate șansele să se împrietenească și cu Piki. E cel mai igienic aspirator. Tot ce înghite, nu se mai întoarce în aer(are un filtru HEPA lavabil care reține 99.99 % din particulele mai mari de 0.3 microni). Are cinci perii de curățare, numai bune pentru aspirare umeda sau uscată în cele mai ascunse colțuri ale casei și în toate pliurile canapelei. Sigur alergicul Vasile nu va mai avea motive de strănut!

Ce-și poate dori o femeie mai mult și mai mult, de 1 martie, dacă nu să facă curățenie în casă și să o mai facă și degeaba? În cazul meu a meritat: am muncit eu o oră, dar măcar am primit un mărțișor nesperat, un aspirator asa cum mi-am dorit. Îl aștept să sosească. E un model care promite să nu lase fir de praf. Dacă și după o curățenie cu el mai văd firicele de praf, înseamnă ca există cu adevărat acel duh rău al prafului!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Aida Dolce
    • 02/03/2016
    Răspunde

    Foarte comica ai fost!Si eficienta pe deasupra.Sigur k exista un duh prafuicios 🙂

    • ghelbere elena
    • 02/03/2016
    Răspunde

    Ce m-am amuzat! Ai un har deosebit in a ne prezenta anumite produse, iti vine sa faci si tu o comanda si sa ti le cumperi chiar daca nu nevoie sau daca nu-ti poti permite.

  1. Răspunde

    Articolul e amuzant dar sper ca n-ai primit cadou aspiratorul de 1 martie ca ma apuca plansul.

    • Tatiana Sorina
    • 02/03/2016
    Răspunde

    Si eu am probleme cu el,nici nu il mai folosesc ,pe o parte trage si pe cealalta scoate. Pana voi avea banuti sa cumpar altul defilez cu d-na matura

    • stoica claudia
    • 02/03/2016
    Răspunde

    Tare comica esti ,e bine ca teai ales cu un aspirator .

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 02/03/2016
    Răspunde

    Superb articolul,mi-a placut tare mult,hazlie intamplarea,sa-l folosesti cu drag si praful sa dispara,voi lua si eu unul cand voi avea ceva bani,si al meu e batran si de abia trage.

    • Irina Sima
    • 02/03/2016
    Răspunde

    Si Micky al meu e un razboi total cu aspiratorul!

    • Cristina Ana-Maria
    • 03/03/2016
    Răspunde

    Sa ne spui cum ti se pare noul aspirator dupa ce il testezi de cateva ori! Bine, m-ar interesa si daca poate curata cat de cat saltele.

    • victorita
    • 03/03/2016
    Răspunde

    Hahahaha! Ce haioasa esti.

    • Ardeleanu Ana
    • 03/03/2016
    Răspunde

    Si eu am o problema destul de mare cu praful…acum il sterg si peste cateva minutele este imediat la loc. Nu m-ar deranja asa tare daca nu as avea 2 prichindei care pun manutele peste tot si apoi le duc la gurita. Nu ma plang de aspirator pentru ca este destul de bunicel insa sunt sigura ca unul mai profesionist si-ar face treaba mult mai bine si poate ar fi si mai silentios ca sa nu-i mai sperie pe cei mici.

    • Andreea
    • 03/03/2016
    Răspunde

    Macar ai gasit solutia buna sa iesiti in oras :)))

    • Nicu
    • 04/03/2016
    Răspunde

    Putea să vină şi Vasilache cu un aspirator cadou, nu? Că dacă vrea fără fir de praf, atunci să aducă scula, dar să o pună şi în funcţiune. Că doar nu o să pui la treabă o doamnă cochetă pe 1 martie….
    Succes!

    • dumitrescu elena
    • 05/03/2016
    Răspunde

    offf,problema mare este praful si rabla de aspirator care parca baga praful in casa in loc sa/l traga ,mi/ar place unul cu apa ,dar banii. ..poate vine mosul????!!!!!!!

    • Hacman Radu
    • 09/03/2016
    Răspunde

    Mult umor in acest articol..din pacate nici mie nu-mi face placere sa am casa in dezordine..dar na..ce sa facem …chiar ma apuca groaza cand ma gandesc ..noroc ca am o sotie pretentioasa la curatenie nu avem prea mult de muncit datorita faptului ca mereu e curat la noi in casa…

  2. Un aspirator nou cred ca mi=ar trebui si mie, mai ales ca sunt eu cea care e alergica la praf, si tusesc de ma iau toate pandaliile 🙁

    • Hacman Mariana
    • 13/03/2016
    Răspunde

    Aoleuuu!Deja am inceput!E urat dar na-i ce face)))))Produsul finut e cel mai bun))))Din pacate nu avem ce face trebuie sa aratam ca suntem gospodine)))Muncim cu drag si spor!!!!

  3. Haha! Noi l-am pensionat pe Albastritul…
    Intra praful… intra… si se lasa greu dat afara (de unde intra foarte repede inapoi.. LOL)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares