Româncele dezvăluie secretul frumuseții: „Am cucerit lumea cu Farmec.” (P)

femeie cu par frumos

In ultimile zile tot circulă pe facebook două imagini: una pe care e scris Italienii au cele mai frumoase femei, majoritatea românce și una cu o mamă și o fiică, în care cea mică își întreabă mama Ce însemnă femei urâte? și mama îi răspunde Nu știu, draga mea, noi suntem românce! Ca primă reacție, m-am gândit că treaba nu stă chiar așa. Româncele sunt mai mereu complexate: ba că nu au haine de firmă, ca englezoaicele, ba că n-au salarii la fel de mari ca franțuzoaicele și nu le ajung banii să meargă prea des la salon sau să își cumpere cosmetice scumpe, ba că mai au încă luni bune de tras până să ajungă să arate ca manechinele pe care le admiră toată lumea.

Apoi am stat și m-am gândit mai bine; româncele care se cred urâte, chiar sunt printre cele mai frumoase femei din lume. Și nu vorbesc aici de Catrinel Menghia sau Mădălina Ghenea. Vorbesc de femeile de rând, de tine, de doamna aia pe care am admirat-o ieri, în supermarket, pentru tenul ei impecabil, de tipa de la chioșcul de ziare, cu parul des și foarte lung, de doamna de la magazinul din colț, de unde iau zilnic pâine, o femeie cu mâini atât de fine cum rar mi-a fost dat să văd. Nici una din ele nu pare a fi plină de bani, deci e exclus să aibă operații estetice sau resurse pentru cinci masaje și trei tratamente cosmetice pe săptămână.femeie cu par frumos

Totuși, româncele sunt frumoase. N-o spun eu, o spun bărbații din lumea întreagă. Uneori o spun și femeile. Cu invidie, ce-i drept! Cum își permit româncele astea, locuitoare ale unei țări al cărei nume nu le spune mare lucru, să fie mai frumoase? Asta m-am întrebat și eu. Apoi am început să îi întreb și pe alții. 

atelierulfamiliei.ro

crema de maini FarmecPrima persoană chestionată a fost mătușa mea. Am întrebat-o de ce crede ea că româncele sunt mai frumoase decât alte femei. M-a cam luat la mișto, ca s-o zic pe românește; cică e directivă, de la Ministerul Turismului, ca toate româncele să-și cultive frumusețea ca să stimuleze turismul(făcând aici referire la străinii care își aleg tot mai des neveste românce). Am încercat să dau o notă serioasă discuției și am întrebat cum își cultivă româncele frumusețea. Răspunsul a fost cu tot felul de creme și loțiuni. Și de unde bani de atâtea creme la salariile mici din România?, mi-am continuat interogatoriul. M-a dojenit din privire și mi-a spus că există producători autohtoni de cosmetice și aceștia oferă produse de îngrijire foarte bune, la prețuri foarte mici. Zicând asta, a și vârât mâna în geantă și a scos de acolo o cremă de mâini cu glicerină, de la Farmec, și mi-a arătat prețul care încă era lipit pe ea. Mi-am zis că sigur cu o cremă de mâini nu se face primăvară și nu de acolo li se „trage” frumusețea româncelor.

Am trecut la următoare victimă a interogatoriului: mama. Mama are 53 de ani, are ceva probleme de sănătate, e pufoasă, ca să nu zic grasă, dar are un ten de invidiat. Am întrebat-o care e secretul frumuseții româncelor. Mi-a răspuns, tot pusă pe glume și ea, că secretul constă în muncit 10 ore pe zi în fabrică, timp de 30 de ani. M-a văzut strâmbând din nas și și-a revizuit răspunsul. Ea e de părere că frumusețea ține și de moștenirea genetică, și de felul cum te îngrijești, și de educație și de felul în care alegi să treci prin problemele vieții. Da, mama seamănă cu bunica. Și bunica are încă un ten destul „vesel” pentru cei 70 de ani ai ei.

lapte Doina FarmecPoate că mama are dreptate și frumusețea ține și de comportament. E clar că româncele știu să se facă plăcute, sunt mereu vesele, se pricep de minune să facă haz de necaz și chiar adoră auto-ironia. Nu-mi mai aduceam aminte ce cosmetice văzusem prin casă în copilărie. Cu ce anume zice femeia asta că s-a îngrijit? De unde a scos ea bani de cosmetice, când și-a crescut copilul singură? S-a dus în camera ei și s-a întors cu un recipient alb care îmi era cunoscut. Îl folosesc și eu. E Doina Clasic- lapte nutritiv vitaminizant. Zău, a doua persoana care îmi vine cu un produs de la aceeași firmă? Și eu folosesc multe produse de la Farmec și știu că sunt bune dar nu m-am gândit niciodată că ele ar sta la baza frumuseții unei nații întregi.

crema-fermitate GerovitalMi-am mai încercat o dată norocul și am abordat o prietena. Mi-am zis că ea sigur are alte secrete. E o tipă bine din toate punctele de vedere. Are și un bărbat cu bani și mereu arată de parcă ar fi scoasă din cutie. Mă gândeam că o să îmi povestească despre tratamente scumpe cu aur, despre ședințe de vacuum și masaj anticelulitic, despre zeci de ore de muncă la sală și despre dieta ei cu frunze de salată și apă plată cu lămâie, dar și despre niște produse cosmetice cu prețuri imposibile. Când a început să îmi povestească despre crema ei antiacneică Gerovital H3 Derma+ și despre noua cremă Gerovital Plant pentru fermitate, pentru conturul ochilor și al buzelor, o cremă cu ulei organic din flori de mac, capabil să prevină deshidratarea, iritarea, apariția ridurilor și îmbătrânirea prematură a pielii, mi-am zis că nu poate fi adevărat!

Nu că nu cred în produsele Farmec. Eu însămi folosesc multe produse de la ei pentru că sunt singurele pe care mi le pot permite și care nu mi-au provocat alte alergii și probleme. Crema matifiantă, deodorantul, crema pentru picioare, șamponul regenerant, loțiunea antimătreață cu ichtiol, pe toate le folosesc și eu dar n-aș fi crezut că ele sunt în mare parte responsabile de renumele româncelor în materie de frumusețe.

Am analizat situația, am reanalizat compoziția produsele de la Farmec pe care le folosesc, m-am gândit iar la ce mănâncă româncele și de câți bani dispun pentru ședințe la cosmetică. M-am gândit că poate, undeva, era vreo cameră ascunsă și eu eram protagonistă fără voia mea, într-o reclama la produsele astea. Mi-am adus aminte de primul cadou pe care i l-am cumpărat mamei, un spray de la Farmec de 8 Martie. Mi-am dat seama că în mama pot avea încredere. Ea nu m-a mințit niciodată. Și, dacă mă uit mai bine în oglindă, părul meu nu e deloc urât, tenul se ține destul de bine, la cei aproape 32 de ani ai mei, deci sunt frumoasă.Banner Farmec

Am ajuns la concluzia că produsele astea chiar își fac treaba. Acum, când văd o româncă frumoasă, cu farmec, știu sigur că are Farmec. În geanta ei, în dulapul din baie sau în sertarul de la noptieră, ele sigur există. E o femeie îngrijită, e o femeie puternică, e o femeie care știe să se aprecieze la adevărata ei valoare. Astea sunt singurele secrete ale frumuseții. De fapt, nu mai sunt secrete.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Aida Dolce
    • 09/03/2016
    Răspunde

    Probabil pt ca e si foarte accesibila la pret aceasta marca..eu prefer Nivea dar folosesc si altele

    • Tatiana Sorina
    • 09/03/2016
    Răspunde

    Produsele din gama farmec,au farmecul lor.Eu folosesc cu drag produse de-a lor. Doina „batrana” si faimoasa crema,am copilarit cu ea,am crescut cu ea si o admir cu drag si azi.Acetona,perfecta ca intodeauna…. samponul ce eu il folosesc cu drag,toate sunt neschimbate. Iar despre femei….. fiecare are frumusetea ei.Toate femeile sunt frumoase.

    • Dodoi Daniela
    • 09/03/2016
    Răspunde

    Un brand ca Farmec nu „moare”niciodată,de la vestitul lapte nutritiv Doina pana la crema depilatoare,toate îti dau satisfactie deplina,se vede produsul de calitate si te face sa-l cumperi si a doua oara si a treia oara……Eu una sunt multumita de aceste produse si chiar cred ca merita laude.Bravo Farmec,un brand romanesc ce-si merita din plin renumele.

  1. Produsele de la Farmec le descopar si le redescopar mereu! Am incredere in ele, stiu ca sunt calitative, si au un pret foarte bun, potrivit pentru orice buzunar.

    • Hacman Radu
    • 09/03/2016
    Răspunde

    Si noi folosim produse de la Farmec si nu pot spune decat ca suntem multumiti de efect…

    • Dumitrescu Claudia
    • 09/03/2016
    Răspunde

    Mie imi place Farmec,am si eu crema renumita cu glicerina,si setul sampon, masca si ser,plus inca o crema de fata, iar laptele demachiant Doina, nu mi a lipsit mult tipm, insa acum parca mi se pare cam gras, asa ca am incercat si altele 😛
    Si da suntem frumoase noi romancele!

  2. Răspunde

    E un brand bun. Chiar daca nu folosesc eu multe produse de la ei, stiu sigur ca benzile de ceara pentru fata sunt perfecte.

    • Nicu
    • 09/03/2016
    Răspunde

    Îmi amintesc bine că bunica folosea crema de faţă Farmec şi înainte de 89. Să o vezi acum la 90 de ani…..zici că are vreo 50…..
    Eu mai cred că toate femeile, şi mai ales româncuţele noastre, sunt frumoase…..fiecare în felul ei.
    Dar şi frumuseţea trebuie întreţinută, nu?
    Succes!

    • stoica claudia
    • 09/03/2016
    Răspunde

    Da,sunt produse foarte bune ,am folosit si eu cateva produse si sunt multumita de ele

    • ghelbere elena
    • 10/03/2016
    Răspunde

    si eu de cand ma stiu folosesc crema Doina si celebra de acum cutiuta albastra, apoi am inceput sa folosesc si alte produse de la Nivea. Frumusetea romancelor sta si in starea lor de spirit. Suntem sau nu suntem frumoase ne place sa credem cu convingere ca suntem si ne spunem in fiecare zi ca suntem cele mai frumoase din lume.

  3. Intradevar ,au produse bune la preturi accesibile. La mine chiar functioneaza demachiantul Farmec 2 in 1 cu Galbenele . Recomand . 🙂

    • Irina Sima
    • 10/03/2016
    Răspunde

    Si mie imi plac produsele de la Farmec si sustin brandurilu romanesti!

    • Claudia Mt
    • 10/03/2016
    Răspunde

    Si eu folosesc produse de la farmec recomand

    • dumitrescu elena
    • 10/03/2016
    Răspunde

    eu una sunt multumita de cremele lor,am fost crescuta daca pot sa spun asa cu Doina ,mama mea folosea si inca foloseste si eu ii cumpar Doina ,un produs care si/a mentinut calitatea

    • Hacman Mariana
    • 11/03/2016
    Răspunde

    Farmec este o firma cu produse senzationale!Si eu folosesc produse de la farmec si nu pot spune decat ca sunt foarte multumita de efect!Cel mai des am folosit demachiantul si crema de maini…

  4. Răspunde

    Imi aminteam, din adolescenta, ca mama folosea tot felul de produse Farmec. Le-am regasit abia dupa ce mi-am facut blog si am inceput sa petrec foarte mult timp in online. Stii cat de uimita am fost sa aflu ca au preturi accesibile absolut oricui? Traisem intotdeauna cu convingerea ca produsele Farmec sunt scumpe… :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares