Martisoare cu suflet

La mine a venit primvara. Afara bate vantul dar in sufletul meu e primavara de-a binelea. Simt o caldura imensa. O caldura in suflet, provocata de un dar venit din partea unui alt suflet. Multumesc Nicu Despa. Multumesc lui Dumnezeu ca exista oameni ca tine.

Pe Nicu l-am cunoscut ca blogger. Nu-l cunosc personal, doar in mediul virtual ne-am ciocnit pe la niste competitii pentru bloggeri. N-as fi crezut niciodata ca o persoana care scrie atat de corect, care foloseste diacritice, este nevazatoare. Spre rusinea mea, nici nu as fi aflat lucrul asta niciodata, daca nu as fi citit un articol al Ioanei Radu. Cum am putut sa nu stiu? Simplu. Nicu nu e genul de om care isi striga durerea. Incearca, mai degraba, sa atraga atentia prin lucrurile frumoase pe care le face. Blogging-ul este doar unul dintre ele.

N-am sa pun accent pe problemele de sanatate ale acestui suflet(nu stiu daca isi doreste asta). Vreau dor sa va arat ce minuni ies din mainile lui. Priviti ce inseamna arta si ce pot face doua maini dibace si un suflet bun din hartie! De origami mai auzisem eu, nu-s chiar picata din luna, dar nu-mi imaginam ca, o persoana careia viata i-a luat vederea, ar putea face asemenea minunatii. Sunt niste forme perfecte, forme pe care eu, care vad, nu le pot face. Eu nu pot nici sa desenez o lebaba. In generala aveam 10 la matematica si 8 si 9 la desen.

bottegaverde.ro

O lebada superba si o vaza cu ghiocei, doua martisoare handmade create din module origami, au rasarit astazi dintr-un colet pe care Nicu a dorit sa mi-l trimita pentru a-mi aduce primavara. Nici nu ma cunoaste. A reusit totusi sa vada dincolo de gura mea bogata de facebook, si a gasit omul care avea nevoie de un astfel de dar. Ii multumesc din tot sufletul meu si ii doresc ca, bucuria pe care mi-a facut-o astazi, sa se intoarca înmiit la el.

E uimitor ce face. E uimitor ca un om care are nevoie de atat de multe, in loc sa ceara, ofera! Povestea lui Nicu o puteti urmari  AICI in acesta inregistrare din emisiunea „La Maruta”. Veti afla cum si-a pierdut vederea si veti vedea cat de cald este acest om, il veti vedea lucrand la minunile lui din origami si veti vedea alte lucrari de-ale sale, printre care si un Mos Craciun de 2,30 realizat de el, integral din bucatale de hartie impaturita.

Daca va place ce iese din mana lui si va doriti sa cumparati astfel de obiecte(cu adevarat speciale) pentru a face daruri cu suflet celor dragi, il puteti contacta pe Nicu pe pagina de contact de pe blogul sau www.sufletcaptiv.ro sau pe pagina sa de facebook, facebook.com/despa.nicu

Sunt cele mai frumoase si mai muncite martisoare pe care le-am primit in viata mea.

 

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 24/02/2016
    Răspunde

    Superbe,intradevar un om minunat.Sa-i dea dumnezeu sanatae

    • Nicu
    • 24/02/2016
    Răspunde

    Mulţumesc Cristina, pentru cuvintele frumoase. Să ştii că nu am vorbit despre mine niciodată pe blog. Ai văzut, poate, că nu am pagina „despre” pe blog.
    Nu că îmi e ruşine de problemele mele, dar vreau să fiu apreciat, dacă este cazul, pentru ceea ce fac, nu pentru ceea ce sunt. Nu accept milă!
    Origami fac de ceva timp, şi spun că….nu poţi face nimic fără a rândui Dumnezeu acest lucru.
    Şi apropo, de ultima parte a articolului, să ştii că puţini sunt cei ce apreciază arta şi handmade-ul. Doar preţul scăzut atrage clientul. Aici pot să spun că am preţurile cele mai mici…..cred că din ţară. Să se bucure şi cei cu venituri mici de lucruri cu suflet.
    Gata, că am vorbit destul despre mine, să trecem la treabă. Timpul trece, viaţa e frumoasă, noi cu drag…..muncim? Am greşit cumva?

      • cristina
      • 24/02/2016
      Răspunde

      Nicu, esti un OM mare!

    • ghelbere elena
    • 25/02/2016
    Răspunde

    Un suflet ales care ne incanta cu minunile care ies din mainile lui. Sunt adevarate opere de arta cu care orice om admirator al frumosului le-ar aprecia.

    • Hacman Mariana
    • 25/02/2016
    Răspunde

    Adevarul e ca nu ai cum sa nu fi impresionat de un asemenea gest!Un om cu o mare valoare!Felicitari!Tinand cont si de starea lui de sanatate,chiar poate fi considerat un erou…eu una nu cred ca as putea realiza asemenea minunatii si totusi vad…Poate Dumnezeu va aduce intr-o zi lumina si in ochii lui….

    • Lamiita P
    • 25/02/2016
    Răspunde

    O poveste impresionanta , o poveste de viata , cu oameni frumosi si mi-a venit in minte un citat … Mlastina în care traim n-are decat rolul de a ne face să vedem nuferii. Felicitari oamenilor frumosi .

    • dumittrescu raluca
    • 25/02/2016
    Răspunde

    FELICITARI ,un suflet minunat

  1. Răspunde

    Ai dreptate Cristina, chiar sunt cele mai frumoase martisoare pe care le-am vazut vreodata! Eu vad si nu sunt in stare sa fac nici un produs handmade. Cred ca asta e un talent pe care ti-l da Dumnezeu, completat cu multa munca. Faptul ca exista oamenii ca Nicu ne da speranta ca viitorul va fi a celor care stiu sa mearga mai departe indiferent de piedici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares