Curatarea canapelei si a fotoliilor – necesitate pentru sanatate

Azi iar am o problema care tine de curatarea canapelelor, fotoliilor si a altor obiecte de mobilier tapitate. Am fost in vizita la o cunostinta si am remarcat ca si-a cumparat niste huse pentru canapea si fotolii. Stiam ca avea mobila destul de veche si nu intelegeam de ce abia acum i-a venit ideea sa le protejeze astfel. De fapt, aveam sa aflu ca nu urmarea sa le protejeze, ci sa ascunda anumite pete.

E drept ca o husa e mult mai usor de curatat decat tapiteria in sine; pur si simplu o iei de pe mobila si o bagi la spalat. Dar, in cazul ei, canapeaua era deja imbacsita de praf si patata si nu facea altceva decat sa ascunda acea murdarie de ochii musafirilor. Nu faceti asta! Chiar daca aveti mobila noua si alegeti sa o protejati cu o astfel de husa, aveti grija sa curatati periodic si canapeaua sau fotoliile in sine pentru ca, nu numai ca daca varsati ceva pe husa, lichidul respectiv trece prin ea si ajunge la tapiterie, dar praful si acarienii se acumuleaza in canapea si va pun sanatatea in pericol.

331731078_8bae0c7fd6_oProblema apare la orice tip de canapea sau fotoliu  dar este cu atat mai grava la cele realizate din burete. O multime de bacterii si acarieni se acumuleaza in piesele respective de mobilier si provoaca alergii si afectiuni care, in cazul unui sistem imunitar deficitar, pot evolua foarte urat. Daca in casa mai exista si un animalut care sta pe canapea sau exista obiceiul mancatului pe canapea sau in fotoliu, cu atat mai multa atentie trebuie sa aveti la curatenie!

Cum trebuie sa procedati pentru a fi siguri ca aveti mereu o canapea curata in care nu exista praf si bacterii?

  • aspirati canapeaua(sezut, brate, spatar) temeinic o data pe saptamana, folosind accesoriul special al aspiratorului pentru a patrunde in toate pliurile tapiteriei. Daca aveti si pernute, aspirati-le si pe acestea!
  • nu lasati petele sa se invecheasca pe canapea si fotolii! Curatati-le cat mai repede cu apa si un detergent special!
  • pentru a indeparta mirosurile neplacute din tapiterie, presarati bicarbonat de sodiu pe ea, lasati-l sa actioneze 30 de minute si apoi aspirati temeinic!

Ai facut deja toate astea si canapeaua nu arata cum ti-ai dori, ba chiar esti ingrijorata ca nici bacteriile nu s-au dat duse definitiv? Poti apela de cateva ori pe an la un serviciu profesional de curatare canapele si fotolii. In felul asta, nu numai ca vei fi uimita de aspectul ca nou al mobilierului si te vei bucura de un miros fresh, dar vei avea si certitudinea ca cei mici se pot juca sau dormi pe canapea fara sa se trezeasca cu vreo alergie sau alta problema medicala cauzata de praful si microbii acumulati in tapiteria canapelei dar si in straturile din profunzime.

Ce fac diferit profesionistii fata de ce faci tu? Au aspiratoare foarte puternice care trag tot praful si acarienii din mobilierul tapitat si folosesc substante speciale care curata absolut orice pata fara a afecta in vreun fel materialul din care este realizata canapeaua. In plus, folosesc si o tehnologie moderna care le permite sa curete aceste suprafete cu un aspirator special cu injectie-extractie. Detergentul activ este injectat in profunzimea canapelei sau a fotoliului si apoi este extras impreuna cu alergenii si acarienii din acestea.

O canapea spalata prin acest procedeu se usuca in doar cateva ore si va uimi pe toata lumea cu aspectul ei. Pentru ca apa si detergentul nu sunt lasate sa ramana in material si sunt aspirate rapid nu exista riscul sa se dezvolte alti microbi sau mucegaiul.

Daca dormiti pe canapea si va treziti stranutand in fiecare dimineata sau cei mici(care obisnuiesc sa se joace pe canapea) se confrunta cu tot felul de alergii pentru care medicul nu a gasit inca o explicatie, s-ar putea ca tocmai bacteriile din canapea sa fie de vina. Incercati sa le curatati mai bine si, daca simptomele persista, chemati o firma de profil, precum Max Cleaning, sa le curete prin procedeul mai sus amintit.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Dodoi Daniela
    • 13/01/2016
    Răspunde

    In general le curat eu dar tare mi-ar prinde bine un ajutor,ca are o culoare mai deschisa si îi trebuie mai multa munca?

    • Catalina Dumbrava
    • 13/01/2016
    Răspunde

    Tot o curatenie profesionista e mai buna, noi curatam dar nu avem aparate profesionale. Multumim de sfat.

    • ghelbere elena
    • 13/01/2016
    Răspunde

    Stiam si respectam ritualul de curatenie pentru canapea si fotolii, ceea ce nu stiam era ca bicarbonatul de sodiu scoate mirosurile. Am zis bine cand am zis ca din fiecare articol eu una invat cate ceva.

    • dumittrescu raluca
    • 13/01/2016
    Răspunde

    cel mai bun ar fi un ajutor profesionist ,dar sunt multe sfaturi pe care le poti folosi pentru curatarea canapelelor,stiu este mai greu ,dar…

  1. Răspunde

    Prefer sa apelez de cateva ori pe an la o firma care se ocupa cu asa ceva, mai ales ca ne pregatim sa cumparam o alta canapea si eu as vrea sa fie ivory. O sa se murdareasca repede, dar o vom intretine corespunzator. Mai mult firmele de curatatorie, recunosc. Dar pentru asta exista experti, nu?
    Functionez pe acelasi principiu si cand vine vorba de spalarea gecilor umplute cu puf, fulgi si chestii de genul. Prefer sa le duc la o curatatorie, decat sa le stric in masina de spalat. Cred ca e modul meu de a pastra lucrurile in stare buna cat mai multa vreme.

  2. Răspunde

    Si eu am fotolii si canapele vechi in casa asa ca sfaturile tale sunt mai mult decat binevenite.

    • Tudor Alexandra
    • 13/01/2016
    Răspunde

    Nu știam că bicarbonatul de sodiu este de ajutor în curățarea canapelei, până acum foloseam aspiratorul și apă și detergent. Ïncă nu am apelat la vreun serviciu profesional de curățat canapele și fotolii, dar ar fi de mare ajutor de câteva ori pe an. 😀 Mulțumim pentru sfaturi!

    • stoica claudia
    • 13/01/2016
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturi

    • Hacman Mariana
    • 19/01/2016
    Răspunde

    Cu totii acasa ne curatam mobilierul,canapelele…dar daca am apela firme cu aparatura speciala in astfel de probleme s-ar vedea diferenta,deci..nu se compara..daca vrem s straluceasca totul in jurul nostru cel mai bine e sa apelam la astfel de profesionisti si cu siguranta nu vom fi dezamagiti…In privinta bicarbonatului nu stiam ca are atatea beneficii…multumim!

    • Hacman Radu
    • 22/01/2016
    Răspunde

    Eu unul sunt de parere ca o firma cu personal specializat in astfel de chesti ar fi ideala,nu reusim noi sa redam lucrurilor aspectul,culorile care le-au avut,dar specialistii in curatenie fac acest lucru posibil datorita aparaturii,solutiilor speciale pe care le au…

    • Aniela
    • 29/01/2016
    Răspunde

    Da curatenia profesionala e cea mai buna pacat ca nu intotdeauna ne putem permite astfel de servicii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares